Nekaj podobnega sem pa zadnje čase že večkrat slišal v medijih in popade me sveta jezaCitat:
sreče je opoteča in se situacija kaj hitro lahko obrne tako da so razni Erlahhi in njim podobni (torej skoraj cel Alter) zelo hitro v isti situaciji...
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all
ob vseh teh izpadih, rasističnih, šovinističnih in take sorte odgovorih si najprej odgovorite na eno preprosto vprašanje...
Kako bi se vi počutili v taki situaciji? Ko bežiš da si rešiš golo življenje in ti nekje ena polna rit vsega serje in pameti?
Potem gremo lahko pa naprej. Pa mimogrede, sreče je opoteča in se situacija kaj hitro lahko obrne tako da so razni Erlahhi in njim podobni (torej skoraj cel Alter) zelo hitro v isti situaciji...
Kaj boste potem... samo sam se šalio?
Ker si ocitno v dobri zdravstveni tako fizicni kot psiho formi mi odgovori - zakaj se postenjaki na vse moci trudijo ne se legitimirat in ne dati prstnih odtisov ?Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Daj se ti po svojem mentalnem zdravju vprašaj prvo, potem se bomo pa naprej pogovarjali.
Perfektno pašeš v kalup (da ne omenim kaj)
V demokraciji se takšnih anket,ali bognedaj referendumov ne dela. Naredili bomo tako, kot bo rekla Merklova. Saj smo samostojna in neodvisna država.Citat:
Uporabnik yahel pravi:
no zdaj imamo že več kot 100 anketirancev kar že približno prikaže realno sliko na alterju.
Me zanima kdaj bo podobna anketa zakrožila v raziskovalnih anketnih hišah in potem v medijih? Verjetno šele čez kake pol leta ko bo za ukrepanje že prepozno. Konkretna navodila z državnega vrha?
Citat:
Uporabnik cnpod pravi:
Zanimivo pri beguncih:
1. množično zapuščajo svojo domovino ker se bojijo za svoje življenje, a odhajajo v povsem drugo kulturno okolje in ne k svojim "bratom" po veri, pa čeprav so ti bogatejši od okolja kamor odhajajo
2. Odklanjajo pomoč, če to podarja rdeči križ. Razlog je verski.
3. Odhajajo v okolje kjer naj bi si gradili svoje novo življenje, a že takoj na začetku poskušajo ubežati proceduri, ki jo predpisuje njihova "nova domovina".
4. Njihov pobeg iz domovine naj bi bil motiviran z reševanjem življenja, a imajo povsem definirano ciljno državo(e), ne zgolj beg v najbližje varno zatočišče in po umiritvi čimprejšnji povratek domov.
5. Število beguncev in raznolikost držav iz katerih prihajajo ne daje vtisa, da vsi bežijo zgolj za to, da rešijo svojo kožo.
Kakšno je mnenje vas, drugih forumašev?