Angus

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dejmo zaključit debato.

silaža, ne hvala
celofan bale..ne hvala.

zakaj
ker se čuti.
ker imam prjatla, ki futra tri bikce vsako leto. enega na senu zase, dva pa s celofan hrano po potrebi..za zadrugo.

če gremo na svinje. dve leti nazaj..prasec sedi in jej. odličen.
lani..mam domačega..k sem ga na kol nabijal sem skor bruhal kok je smrdel. k je bil pečen, ga nisem jedel. drugi so jedli..mm..dobr..k sem ga zvečer pogrel v mikro..sem pa bruhal.

tko da..išče se domač odojek. na voljo v večini letnih časov, da imam opcijo kdaj rabim.
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ne ga srat. Če ne veš da bik je futran s silažo tega ne boš ugotovil pa da si bog. Če je silaža vredu seveda. Alko ima popolnoma prav!
Tvoj kolega je pa totalen bebec. Mu lahko preneseš
grims-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
Namesto pametovanje kaj smrdi zakaj smrdi kje smrdi, bi raje napisali vire, ki preverjeno futrajo s primerno hrano, vso življensko dobo goveda. Bo tako več koristi za nas
smile-1.gif
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.889
6.190
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Ne ga srat. Če ne veš da bik je futran s silažo tega ne boš ugotovil pa da si bog. Če je silaža vredu seveda. Alko ima popolnoma prav!
Tvoj kolega je pa totalen bebec. Mu lahko preneseš
grims-1.gif

Matr zavajate na ministrstvu. Povohaj gnojfutran s travno ali koruzno silažo, ali pa gnoj futran s travo ali senom. Že v jugi so začeli uničevati kmetijstvo, danes pa ste ga birokrati uničili v nulo.
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Kaj imajo(mo) birokrati s faleno tehniko krmljenja živine pri kmetih boš najbrž vedel samo ti.

Pri kmetu, ki ve kaj dela ne boš vohal silaže ne v mleku, ne v mesu ne na gnoju. Fantje na pamet butajo živino z močnimi krmili, praviloma ti isti ne znajo naredit dobre silaže in ja, pri takih smrdi, da se hudiču gravža že ko stopiš na dvorišče (pravzaprav že prej).
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Nic ni smrdelo, samo disalo
smile-1.gif

2361263-1959898_10205468122731137_1065729655631815849_n.jpg
 

Priponke

  • 2361263-1959898_10205468122731137_1065729655631815849_n.jpg
    2361263-1959898_10205468122731137_1065729655631815849_n.jpg
    84 KB · Ogledi: 321

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.809
388
83
Vipavska dolina
KSZ
a pa ko zrezek daš v ponev, kaj dobiš ven glede na velikost?
Mi je pa tudi meni že en povedal tole, da če je dobra silaža da se ne opazi glede na okus, sam prakticiram zgolj posušeno seno in pa doma namleta koruza z dodatkom doma pridelanega žita, živina zgolj v hlevu. Je pa res da nimam veliko živine, tako da s futrom ni problem. Konec koncev meso jem sam in vem kaj lahko pričakujem, sem bil pa tudi deležen že takega, katerega bi sam dal zgolj psu ali pa še to ne...
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja pozimi pac v ponev, poleti zar.
Ponev na ful razhajcana, malo olja. To je bil kos 40 dag... Visina 3,5cm
4 minute vsaka stran, cisto pred koncem peke se malo putra n ponev in mlo "zaliti" da dobi glazuro. Potem pa se v pecico pocivat za 10 min na 50.
 

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.809
388
83
Vipavska dolina
Nisva se razumela. Sam vem, da marsikateri zrezek se konkretno skrči ob pripravi. Sam to pripisujem predvsem zaradi hrane, ker vidim kaj nekako ostane od mojih doma.

Glede na tisto velikost (predvidevam da so tudi rezine kruha normalne) se tale ne skrči kaj veliko.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
A ni krčenje posledica vode in neprimerne temperature, zato se mora zrezek nekaj ur pred uporabo dat na sobno temperaturo + lepo popivnat s papirnato brisačko?
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
rolleyes-1.gif
bil zunaj dve uri prej, popivnan s frotirko - papirnate zadeve se rade primejo na meso.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
Ja saj na 0 vode se ne pride, ampak pač, da tisti ve, ki je govoril o tem, kako se mu skrčijo, kaj naj drugič naredi...ti očitno si OK
smile-1.gif
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Namesto pametovanje kaj smrdi zakaj smrdi kje smrdi, bi raje napisali vire, ki preverjeno futrajo s primerno hrano, vso življensko dobo goveda. Bo tako več koristi za nas
smile-1.gif

ko boš rabil sporoči