Angus

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Tisti, ki ste zamudili vam je lahko žal. Jaz sem sicer samo mleto meso vzel in danes prvi test:

Tako zgleda razporcioniranih 5kg mletega. 0.5 kg smo ga uničili danes, 4.5kg je v zamrzovalniku.

wAa6vOw.jpg










 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.262
5.646
113
Žal mam polne hladilnike srne pa jagnčka......next time
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Mah... slabse..., ni tu fora boljse/slabse.
Fora angusa je, da ima vecjo vsebnost mascobe, bolj "marmorirano" strukturo ima, kar mu obogati okus.
Tako laično bi rekel, da meso ni tako "zbito", bolj "rahlo" deluje, tudi, ko je pečeno. Reže se kot puter.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
Pohorje beef eko mleto meso ima zelo podobno ceno, malo manj kot 9€ na kg, če te zanima primerjava.

V hoferju pa imaš bio mleto 100% goveje meso za 9.5€ na kg.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ta je bil domači, 6€ vsega nekaj. mleto je zame neka spodnja kategorija. pa 18 mesecev, ne starejše...

Jaz sem tudi dal 5,5 za vsega nekaj od soseda kmeta, ampak tu spodaj pač morajo krave pozimi silažo jest, pa čeprav je prav pripravljena...
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Mah... slabse..., ni tu fora boljse/slabse.
Fora angusa je, da ima vecjo vsebnost mascobe, bolj "marmorirano" strukturo ima, kar mu obogati okus.
Tako laično bi rekel, da meso ni tako "zbito", bolj "rahlo" deluje, tudi, ko je pečeno. Reže se kot puter.

Maš mogoče profil lipidov, oz če je drugačen od "navadnega goveda", torej pufa vs mufa vs sfa?
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Zelo je odvisno od okolja v katerem zival odraste,glede na to,da so pogoji pri tem kmetu zelo ugodni verjamem,da je meso top kvalitete.
Ce primerjam barvo mesa na sliki in barvo skotskega angusa iz Aberdeena (kot sem razumel gre za to vrsto govedi) je ta malo bolj temna....tu gre predvsem za drugacno okolje...
Npr top SLO govedino je najlazje primirjat z irskim glede okusa in strukture mesa....kje so oni boljsi....enostavno v konstantni kvaliteti pri masovni proizvodnji...zalagajo celoten trg EU...mi na zalost se nasim potrebam nismo kos
 
Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Zelo je odvisno od okolja v katerem zival odraste,glede na to,da so pogoji pri tem kmetu zelo ugodni verjamem,da je meso top kvalitete.
Ce primerjam barvo mesa na sliki in barvo skotskega angusa iz Aberdeena (kot sem razumel gre za to vrsto govedi) je ta malo bolj temna....tu gre predvsem za drugacno okolje...
Npr top SLO govedino je najlazje primirjat z irskim glede okusa in strukture mesa....kje so oni boljsi....enostavno v konstantni kvaliteti pri masovni proizvodnji...zalagajo celoten trg EU...mi na zalost se nasim potrebam nismo kos

ja aberdeen angus je, dokaj temno je res
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.609
3.048
113
v lokalni ostariji
Meso po silazi smrdi ker ni pravilno pripravljena ter pravilna kolicina. Ta fenomen je sploh pr malih kmetih k imajo enga imtjcka za tlacenje pa se to mal na hitr. Potem pa sam silazo futrajo... Vam pa zrihtam meso futrano s silazo pa ne boste zavohal... Ce nardimo slepi test...