ANDROID: Widget, ozadje ...

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Pozdravljeni!

Hja, sem lastnik telefona z Android OS-om, in imam kar nekaj vprašanj, sploh sem prečekiral temo, kjer prikazujete svoja namizja.
Pa to je fantastično za pogledat, človek dobi kurjo polt sploh jaz ko imam rad ikone pri roki.

Imam HTC Wildfire telefon in me zanima, kako te Free Widgete naložit na telefon? Kaj potrebujem vse, da lahko to spravim na telefon?
Kakšen pripomoček na namiznem PCju, kam v telefon se to naloži, kako inštalirat ... ?
Res bi bil hvaležen kakršnega koli namiga ali teme, kjer ste to že pisali. Nimam pojma, kako se tej stvari streže, zato prosim.

Pa še eno bolj simpl vprašanje: na netu sem poiskal ozadja velikosti 240x320 kot piše da je zaslon, ampak ko eno od teh ozadij želim izbrat za namizje telefona, mi enostavno na sliki se pojavi kvadratek z katerim določim, kateri del bo izbran za ozadje. Zakaj se to dogaja, zakaj ne uporabi celotne slike, temveč mi ponudi možnost izbire, nakar shrani in potem jo prikaže? Zakaj?
Delam kaj narobe?

Hehehe ... nekateri se boste nasmejali ob branju
redface-1.gif
, jaz pa bom kot začetnik Android sistema vam zelo hvaležen.

Lep pozdrav.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.999
1.890
113
widgete in ozadja iščeš na marketu. Kateri widget pa hočeš imet pa moraš sam vedet
wink-1.gif
je dosti napisanega v android temah.
ko enkrat inštaliraš, greš na namizje, držiš prst na ekranu za 2 sekunde in se ti odpre meni, kjer izbereš add widget. to je to
smile-1.gif

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
V temi Android praviš? Nisem je našel, razen programi .. itd, kjer pa ni opisa kako zadevo inštalirat. Ali pa nisem videl.
Widget-i se potem recimo ko narediš "povrnitev tovarniških nastavitev" se avtomatsko izbrišejo ali ostanejo?

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Ko potegneš aplikacijo/widget iz marketa, se ti ta sam inštalira.

Glede ozadja namizja, pa lahko takrat, ko se ti pokaže okenček in izbere del slike, ta okvirček povečaš in tako izbereš celo sliko.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Pri ozadjih je tako, da sem jaz imel naložene 240x320 pa mi ni izbralo celotne slike, prav tako ni šlo z okvirčkom.
Ko sem pa na telefon naložil 320x240 potem pa je to čisto druga pesem.

Ja sem opazil, da se zadeva inštalira, kaj pa potem ko povrneš tov. nastavitve se pa zadeva verjetno zbriše.

Hvala ...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.999
1.890
113
ne se zajebavat z iskanjem slikic po netu in jih nalagat na telefon, to je oldskul
wink-1.gif
potegni iz marketa recimo mabilo wallpapers, kjer je ozadij toliko, da jih v bližnji prihodnosti ne moreš vseh pogledat

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Hvala ti za super namig!
nahrung002.gif

Mimogrede:

Kako iz SIM kartice skopirat kontakte v telefon (HTC WILDFIRE) ?
Ima tri možnosti import/export , ampak piše SD kartica, tako da mislim, da to ni to.
Rad bi si bolj podrobno uredil podatke.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ne se zajebavat z iskanjem slikic po netu in jih nalagat na telefon, to je oldskul
wink-1.gif
potegni iz marketa recimo mabilo wallpapers, kjer je ozadij toliko, da jih v bližnji prihodnosti ne moreš vseh pogledat

Ej, to je bomba!! Ozadij, kolko ti srce poželi in dejansko kot si napisal ... ni teorije, da to vse pregledaš.
zmaga.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.999
1.890
113
tudi kopiranje kontaktov je old skul
wink-1.gif
greš v people, tam pod view nastaviš kaj naj bo vidno. vse skupaj pa se ti kopira v google račun in z naslednjim android telefonom samo vneseš user/pass od gmaila in se ti vsi kontakti prenesejo v telefon

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Nismo pa nič rekli na to temo, kako je, ko povrneš tovarniške nastavitve, če se VSI nameščeni programi/dodatki, ki so prenešeni iz marketa tudi pobrišejo in jih je potrebno na novo inštalirat?

Pravo veselje je delat s tem telefonom ...me je "okupiral" že od včeraj, tako da sem kar zaposlen.

P.S.
A je možno namestit programe ... itd na SD kartico ali je to možno samo na ROOTanem telefonu?
Kako namestimo aplikacije, ki si jih potegnemo z neta?

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
programi oziroma aplikacije se ti zbrišejo, če povrneš tovarniške nastavitve.
Tudi kopiraš jih lahko na sd kartico (nekatere) iz marketa si potegni program A2SD oziroma katerega podobnega in potem lahko prenašaš aplikacije na sd kartico.
Iz neta potegneš aplikacijo, prekopiraš na telefon, greš v My files in poiščeš prenešeno aplikacijo, začeneš file z apk. končnico in aplikacija se ti inštalira na telefon

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Hvala za informacije in nasvete, tak pač je če človek ne spremlja tehnologije sproti, temveč "uleti" nekje na sredini, potem pa daje takšna vprašanja ... hehehe ... verjetno ste se tudi nasmejali.
nahrung002.gif

Ufff ... koliko možnosti daje en tak telefon z tem OS-om ...

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Ni težko prekoporaj igo datoteko v telefon, v telefonu pa zaženi apk. file s tvojo resolucijo in to je to....