Android ure

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Vdiim da si zelo optimističen glede novitet, ki nimajo obgrižene jabolke gor.
grin1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Nisem zelo optimističen glede wearables na splošno, iWatch included. Ampak ok.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
No sej kar se tiče solarnega polnjenja sem tudi jaz zelo skeptičen.
Razumem, da bi funkcioniralo, če bi cel dan nalagal pesek v puščavi, ampak če si pa večino dne v pisarni, po možnosti s srajco/majco čez uro bo pa bore malo svetlobe padlo na sončno celico.
IMHO bi bilo bolje uporabiti kinetic varianto ali pa kombinacijo kinetic + wireless ali pa polnilne klešče kot ima garmin...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Verjetno bodo solarne celice le kot dopolnilo, torej da za XY% podaljšajo avtonomijo. Je pa seveda vse odvisno od porabe ure. Če je poraba dovolj mala, bodo tudi sončne celice dovolj - ampak za pametne ure to malo dvomim da bo šlo skozi. Sam imam recimo solarni dumb-watch (Citizen Eco-Drive) in ura brez problema deluje izključno na sončno energijo.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
No jaz imam pa Seiko Kinetic Perpetual... ki izkorišča gibanje roke za polnjenje baterije.
Vprašanje je samo katera zadeva pridobi največ energije. Zelo verjetno so pri LGju stestirali različne variante.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Mislim da kinetični mehanizem zavzame več prostora kot pa solarna celica, vgrajena v LCD display. Kateri pa pridobi več energije pa je seveda odvisno od uporabe.

Na Eco-Drive ti je 1-2 minuti dnevne sončne svetlobe oz. 15-30 min umetne svetlobe dovolj za celodnevno delovanje. Zdaj če uporabljaš dolge rokave lahko da zadeva ne bo dobila dovolj svetlobe. Po drugi strani pa če imaš uro večino časa na mizi (tako kot recimo jaz) pa ti kinetični mehanizem tudi nič ne koristi.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Ja ko sedim za računalnikom si jo dam dol, ker me na spodnji strani moti pas ko roka leži na mizi. Pa ponoči jo dam dol.
To pa potem skupno predstavlja že tričetrt dneva
grin1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Morate vedet, da imajo Citizenke tudi najmanj 180 dnevno rezervo (beri aku), dražji modeli tudi 240 dnevno rezervo. Se pravi ful napolnjena komt zdrži zimo če je pod rokavom, občasno umetno svetlobo itd. Spomladi pa tak začnemo v kratkih rokavih hodit in se posledično zadeva nafila do konca v nekem doglednem času.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Seiko kinetic perpetual ure lahko držijo čas 4 leta v mirovanju (brez da bi se dotikal ure), ampak to ti nič ne pove o temu, kako efektivno je polnjenje, kar je npr. bistveno za smart ure.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Pametne ure ni šans da so kinetične, ker že komaj vso elektroniko not spravijo, kaj šele mehanizem za polnenje.
Eni celo sanjajo o nekih termoelektričnih generatorjih pri stiku s kožo. Nisem glih štromar, samo se mi zdi da je to no-go
grin1.gif

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik map pravi:
Morate vedet, da imajo Citizenke tudi najmanj 180 dnevno rezervo (beri aku), dražji modeli tudi 240 dnevno rezervo. Se pravi ful napolnjena komt zdrži zimo če je pod rokavom, občasno umetno svetlobo itd. Spomladi pa tak začnemo v kratkih rokavih hodit in se posledično zadeva nafila do konca v nekem doglednem času.

Drži, imam nekaj iz te serije. Glede polnjenja je pa takole: na soncu je 3min za en delovanja, oblačno 9 min, in pa 28 min pisarniške umetne svetlobe za en dan delovanja, vse seveda cca. V praksi pa po dveh letih lahko povem da ni noben problem čez zimo.

Lp.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
jaz mam že 7 let g-shock na solarne celice.
ob nakupu je imela ura baterijo na 2 od treh črtic. po dveh dnevih na max in od takrat je vedno na max

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.903
113
O ja, to pa bo tudi mene imelo. Sem ravno v fazi nakupovanja ure, pa bom kar na to pocakal
smile-1.gif

Podobne teme