Android sinhronizacija kontaktov?!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
LP! Zdaj pa moja situacija, in sicer na Gmailu imam sinhronizirane kontakte... ko sem telefon dal na servis sem nadomestni telefon z androidom sihroniziral z gmailom in mi je vse kontakte preneselo na nadomestni telefon. Vse lepo in prav. Problem je ker sem vmes shranil na ta telefon enih 20 novih kontaktov in ko sem dobil star telefon nazaj in ga zopet sinhoniziral z gmail accountom mi teh novih kontaktov ni prneselo gor. Torej nagradno vprašanje, kako naj zdaj jaz tega nadomestnega LG-ja sinhoniziram z gmail accountom da bo tudi teh 10 kontaktov šlo gor na google accounte ker imam občutek da ta LG sinhronizira samo v eno smer in sicer iz accounta na telefon, kontra pa ne, v nastavitvah pa nisem našel kje bi se to dalo prestavit oz. določit? Hvala

LP,
Matej

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
V telefonu gres v sinhronizacijo google in obkljukas kontakte, lahko da jih bo potem sinhroniziral.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja ravno gledam, vse te nove kontakte ki sem jih shranjeval sem jih shranjeval v TELEFON in ne v gmail account torej je komu jasno kako na LG-ju te kontakte ki so shranjeni v telefonu spravim v gmail? Oz. kako jih združim z gmail računom?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Evo, sem jih ročno vsakega posebej v nastavitvah kontakta spremenil tako da je rešeno... hvala

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Za drugič.
V nastavitvah imenika,greš pod Upravljaj stike-Kopiraj kontakte-Kopiraj stike od:Telefon-kopiraj stike v Google.
zmaga.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hvala! Sem šel zdat in na tej jajci ni tak sistem v imeniku imaš samo Izbriši, Skupna raba, Pošlji spročilo, Pošlji epošto, Hitro klcianje, Združevanje kontaktov, Uvoz-Izvoz, Uredi zavihke ter Nastavitve. Tudi v nastavitvah nimaš tega kar si napisal, je pa vhodni model LG-ja, nek L2 al nekaj takega... Lp

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ja nisi nič napisal za kateri model gre oz verzijo androida.
Taka možnost kot sem ti napisal je recimo na G3 in še na nekaterih novejših modelih z 4.4.2
Bo pa mogoče kateremu drugemu prišlo prav.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri 4.1 tudi deluje normalno, kot glavni imenik imam uporabljen Google in ko sem telefon rootal in dal gor custom rom 4.4, mi je vse obnovilo nazaj bp.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ti si po mojem na LG-ju shranu kontakte na telefon ali sim kartico. Na tvoje telefonu pa si imel shranjen na gmailu. kontaktov, ki niso v gmailu pa telefon ne synca v gmail.

Kekezzo

Zelenc'
20. avg 2013
21
0
1
Se da.
Izvoziš kontakte na SD kartico. Potem jih iz SD kartice uvoziš v Google račun - na telefonu. Mogoče bodo podvojeni, ampak to lahko enostavno odpraviš v Googlu.
Sem že večkrat to izvajal, ko je uporabnik prvič na Androidu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem pisal, da telefon SAM ne synca konktakov, ki se jih shrani na telefon ali sim.

Kekezzo

Zelenc'
20. avg 2013
21
0
1
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
jst sem pisal, da telefon SAM ne synca konktakov, ki se jih shrani na telefon ali sim.

Se strinjam. Sem pa napisal, kako jih lahko prestaviš v googlov račun, da se bodo od zdaj naprej sinhronizirali.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Kekezzo pravi:
Se da.
Izvoziš kontakte na SD kartico. Potem jih iz SD kartice uvoziš v Google račun - na telefonu. Mogoče bodo podvojeni, ampak to lahko enostavno odpraviš v Googlu.
Sem že večkrat to izvajal, ko je uporabnik prvič na Androidu.
Ne podpirajo tega vsi telefoni.