Android - nekaj dumy vprašanj

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Jaz uporabljam Multiling in sem zadovoljen!

Edit: Vidim, da si že dobil enak nasvet pred mano!
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Hvala vama, bom stestiral.

EDIT: Sem stestiral in je super! Hvala!
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Lahko poskusiš še Smart Keyboard oz. Smart Keyboard Pro, ki je po mojem mnenju najboljša tipkovnica na Marketu. Doda se lahko tudi slovenski slovar.

opo

Pripravnik
2. dec 2007
50
0
6
Dajte prosim pomagat novopečenemu uporabniku android tel, pomoč potrebujem pri nastavitvah telefona . Gre pa za nastavitve podatkov ,saj bi rad onemogočil popolnoma prenos podatkov,tudi tistih katere ne vidim.Telefon imam sedaj nastavljen tako

WIfi izključen
splošne nastavitve sinhronizacije
podatki iz ozadja---izključeno
samodejna sinhronizacija----izključeno

nastavitev mobilnega omrežja

Uporabi paketni prenos---izklučeno
podatkovnogostovanje ---izključeno
uporabljaj samo omrežje---izključeno-če je vključeno piše da varčuje z batarijo.

Telefon bi rad nastavil ,tako ,da je kot klasični tel ,dokler ne želim na net se ne povezuje,ko pa želim pa lahko.

lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.818
113
Po moje je to kar to. Važno je, da imaš paketni prenos izključen. Jaz imam tudi tako, potem pa zgolj Wifi vključim ko rabim. Jajc je edino, da si ne upam prižgat paketnega prenosa tudi za preverit porabo na telefonu. Ker takrat vse žive aplikacije vlečejo vse živo dol.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Hočeš povedat, da se kljub izklopljenim povezavam, tvoj telefon še vedno povezuje na net?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Hm, jaz imam ves čas vžgan prenos podatkov pa sem v tem mesecu porabil 30mb od zakupljenih 1gb. Rekordno porabo v mesecu pa mislim da sem mel okrog 60mb, ko sem celo nekaj srfal. Se mi zdi, da je že kar dobro poštimano in ne vleče več vsega po spisku dol. Jaz imam vreme, mail, novice pa kar je še takega, da se mi samo apdejta in kot pravim ni krize.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Ko spoznaš telefon, sploh ni težav. Jaz imam stalno vključen prenos podatkov, pa imam ta mesec komaj 50 MB prenesenih. No, res je, da večje zadeve opravim na Wifiju, pa vendarle - stalne posodobitve vremena, pošte ... imam vključeno.

Tako, da ni takšne skrbi, ko nekaj časa kontroliraš, kaj in kako. Izključi recimo samodejne posodobitve programov preko Marketa, pa v vsakem programu, ki ti ni tako pomemben, izključi razne povezave ... preveri pa v Data, koliko ti kakšen program prenese. Pa boš hitro našel morebitnega velikega porabnika.

Še vedno pa si lahko narediš ikonico na namizje, da vse skupaj vključiš ali izključiš. Obstajajo pa tudi požarni zidovi, kjer lahko uravnavaš dostop samo določenim aplikacijam.

Roaming (za data) je itak privzeto izključen.

opo

Pripravnik
2. dec 2007
50
0
6
Hvala za hiter odziv ,Gre se zato ,da hočem imet pod kontrolo telefon jaz ne pa da tel. ima mene. Telefon sem dobil komaj včeraj zvečer,tako da se ne spoznam nanj . Zgleda da sem nastavil tel pravilno da se ne povezuje na net brez moje vednosti. Za vsak slučaj bi pa namestil en firewall in z njimi spušča lprogramje na net. Samo kateri firewall naj namestim ,da ne bo potrebno rootat telefona.
Pa še nekaj ,kje se ugasne samodejne posodobitve programov preko Marketa v telefonu.

lp
opo

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ne vem zakaj ljudje kupujete pametne telefone in jih potem hočete na vsak način spremeniti v glupe. Če nimaš tistih par evrov na mesec za zakup ustrezne količine podatkov, telefon raje prodaj, saj očitno potrebuješ samo klice in SMS. Pametni telefoni so pa namenjeni temu, da se stalno povezujejo. Če greš v tujino, je pa druga pesem. Takrat pritisneš power gumb in izbereš Data Network mode off, pa mirna Bosna. Ne rabiš nobenih firewallov in drugih gluposti.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Za začetek za Firewall poglej med temi.

Za samodejne posodobitve v marketu pa: ko si v marketu na telefonu pritisni na menu/Settings/Auto-update apps

opo

Pripravnik
2. dec 2007
50
0
6
Krava hvala za nasvete,sedaj bom pustil tako kot je nastavljeno mislim ,da imam podatkovni promet čisto onemogočen. Sicer če pa že bo kaj porabe pa se tako ne bom sekiral ,saj imam vključeno opcijo 1G. Je pa fino da veš kaj naprava dela v ozadju .FIREWALL pa ne bom nameščal ,ker mora bit tel ROOTAN vsaj koliko sem jaz razumel,da požarni zid deluje.

lp

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kompliciras v 3 krasne..

Imam 500 MB na mesec zakupljenih, vklopljene vse auto updajte in imam porabo max nekje 400 MB na mesec.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Če imaš pa toliko prometa, se pa sploh ne sekiraj.
Odpri vse skupaj in izključi Wifi in povsem normalno uporabljaj sistem. Potem pa jutri zvečer poglej Menu/Settings/Data usage, kjer ti bo lepo pisalo koliko je katera aplikacija pokurila.
Potem pa boš videl, kaj je lahko problem. Za začetek se izogibaj gledanju youtuba in podobnih zadev. Uporabljaj telefon normalno. 1GB je zelo veliko in ne boš imel težav. Kot pravim, imam do danes dobrih 50 MB pokurjenega. Pa imam stalne posodobitve za programe, ki so mi pomembni (dve pošti (saj priponk ne potegne kar dol), vreme posodabljam na pet minut, maps, TMC pri navigaciji ...)

Aja - tole velja za Android ICS (4 in višje). Pri nižjih verzijah pa si namesti kak program za kontrolo prometa (tega je kar precej brezplačnega na marketu).