Samo na hitro (se mi ne da po tockah):
Enkran oz. resolucija je prebavljiva, vprašanje pa je koliko je velik. Jst recimo na Galayx 5 (i5500) komaj zadanem ikonco za aplikacijo, kaj šele da bi igral angry birds ali pa tipkal SMS!
Dober in NEODVISEN (opensource) odjemalec (predvem pa brez reklam [odstrani si sicer podpis ki je po defaultu "send by k9"]) je K-9 mail. Meni je super predvsem zato ker ima 101 nastavitev, ker je nedovisen in ker ni nakičen.
Android bo kuril vedno povezavo če mu boš dovolil, je pa dobra stvar da obstaja možnost izklopa tega v nastavitvah, še raje pa uporabi widged ki ga daš na namizje in ko rabiš povezavo samo klikneš nanj. Pričakuj pa da ko boš omogočil povezavo se bo vseh 15 programov ki so bili sedaj offline povezalo in ti pokurili nekaj podatkov!
Torej edina 100% delujoča rešitev je nadzor povezave po aplikacijah (t.i. firewall) ki ga potem nastaviš tako kot ti ustreza. Seveda kot omenjeno, če se ti gre za tistih par bytov v kolikor imaš programe normalno nastavljene (recimo da se posodablja z marekta/playa samo na wifiju ipd.). Večina folka tapka po nastavitvah in potem nonstop prenaša podatke! Za namen pregleda najbolj uporabiti nek program, recimo "My data manager" pa pogledas kaj kuri povezavo in po potrebi tisti program "nastaviš" pravilno.
Synce z googlom (oz. najbolje kar VSE synce z VSEMI accounti -> ker se ti podtem dodajo še razni facebooki, twiterji, ...) lahko izkjučiš v nastavitvah.
Navigacijo kupi! (teme o tem katera je ok je dovolj)
Za wifi se ti bo povezoval na znana omrežja, če jih je več gre po mojem na najmočnejše. Obstajajo pa namenske aplikacije ki omogočajo nadzor in upravljanje WIFIjev in tam zagotovo lahko nastavljaš tudi "prioritete".
Flash je mrtev!
Ok resno, youtube itak uporablja tudi HTML 5 ki ga prebavlja integriran browser, za youtube imaš pa namensko aplikacijo (ki deluje tudi tako da če klikneš nek link na webpage do youtube, ti lahko odpre filmček v tej aplikaciji). Sicer pa ne vem kaj misliš z nepodporo flashu? Ni to iphone, flash (zaenkrat) deluje. ČE misliš na browser potem uporabi nek browser, ki nima težav s flashem (opera).