Android Market Download in posodabljanje aplikacij

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
A je še kdo izmed vas opazil, da mu preko WiFija ne gre več posodabljati ali nalagati aplikacij iz Android Marketa?!

Kar je še najbolj zanimivo, je to, da imam težavo samo doma, v ADSL omrežju Tuš, v službi ter pri sorodnikih, ki imajo Siol pa vse dela normalno!?

Na modemu nisem spreminjal ničesar, sem že celo probal izklop FireWalla, pa ni bilo nobene razlike.

Brskanje po internetu, mail in dostop do samega Marketa delujejo brez problema preko WiFi, ko pa želim posodobiti ali naložiti aplikacijo (plačljivo ali free), pa napiše "starting download" potem pa "downloading" in se ne zgodi nič, ne glede na to, kako dolgo čakam...

Preko mobilnega omrežja dela čisto normalno tako download kot update!?

In pa NE, ne bom resetiral telefona, ker dela vsepovsod drugje, samo doma ne... torej je problem nekje drugje, in ne v telefonu!
13.gif

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
najprej resetiraj router-če že nisi
rolleyes-1.gif

že x-krat, prvič ko sem resetiral se je router postavil v PPPoA mode, in ni več povezal na internet... je bilo potrebno potem ugasnit router, ter držat reset tipko in ga prižagat s pritisnjeno reset tipko cca 15 sekund, da se je ponovno resetiral, in prestavil v PPPoE

v glavnem, sprobal sem že vse kar mi je padlo na pamet, reset modema/routerja, izklop FW-ja, itd... zmanjkalo mi je idej ...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
najprej resetiraj router-če že nisi
rolleyes-1.gif

že x-krat, prvič ko sem resetiral se je router postavil v PPPoA mode, in ni več povezal na internet... je bilo potrebno potem ugasnit router, ter držat reset tipko in ga prižagat s pritisnjeno reset tipko cca 15 sekund, da se je ponovno resetiral, in prestavil v PPPoE

v glavnem, sprobal sem že vse kar mi je padlo na pamet, reset modema/routerja, izklop FW-ja, itd... zmanjkalo mi je idej ...

Torej problem v routerju??

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Glede na to da imaš samo ti takšne težave je veliko večja verjtnost da je za napako kriv PEBKAC kot pa andorid.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
jaz imam probleme po nadgradnji P500 na 2.3.3 ...

Če dam nazaj stari originalni ROM 2.2 vse dela kot mora ..

Torej ruter ni kriv (Linksys WRT 54)

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
KAALman ... Mogoče sem našu rešitev zate ... in zame ... :D

Dve lokaciji in osnovna konfiguracija in net ista:

Linksys WRT 54 in Thompson ADSL router (AMIS)

Razlike:

Na prvi lokaciji kjer mi po Gingerbread nadgradnji LG P500 ni delal net, ne mail ne market ima DHCP ADSL Router in ne Linksys ...

Zdej na drugi lokaciji pa je Linksys tisti, ki določa IP-je torej DHCP in zadeva deluje ...

Malo to preveri kako imaš narejeno ...

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
ne vem če bo komu kaj pomagalo, če nastavim wifi na fiksen IP, in nastavim DNSje od Tuš-a, potem dela market download brez
problema... seveda moram pri preklopu na druge WiFije odklopit fiksni IP...

DNSi:

217.72.64.10
217.72.64.11