Android in Ipad preko deljene povezave na GSM-ju

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Imam Android telefon in se poizkušam povezat na Wlan, katero zagotavlja drug GSM telefon s programom za WiFi hot spot. Pri računalnikih zadeva deluje fenomenalno, Android pa te povezave sploh NE najde. A je to problem v telefonu ali v Android sistemu?
A pri Ipad-u to sicer deluje?
Gre se pa za to, da imam eno kartico zgolj za podatkovno povezavo in ne sklepal še enega naročniškega razmerja zgolj za tablico. Sem mislil, da je to logično, da bo zadeva delovala, vendar pri Android-u enostavno ne gre, saj ne najde omrežja.
Mi pa na Windowsih kaže, da gre za povezavo računalnik-računalnik.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kateri Androidni telefon imas oz. katero verzijo Android OS imas na njem? Pri nekaterih starejsih se spomnim, da je bil problem pri teh povezavah, ki so bile ustvarjene s pomocjo funkcije Tehtering (ali Personal Hotspot ali kakorkoli se ze imenujejo...) ...

Z iPad-om to deluje BP ... preverjeno s tetheringom na iPhone, na Lumii in tudi na Huawei Androidinih mobilnikih ...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Ne moreš posploševat, da to na android napravah ne deluje, samo zato ker s tvojim telefonom to ne dela ok.
Meni tethering dela brezhibno na HTC Desire.
Poglej nastavitve v telefonu, da nisi tam kaj zajebal, pa probaj še spremeniti kanal na katerem oddajaš in pa zaščito wep/wpa/...

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Poglej nastavitve v telefonu, da nisi tam kaj zajebal, pa probaj še spremeniti kanal na katerem oddajaš in pa zaščito wep/wpa/...
Probal spreminjat nastavitve in ne pomaga. Namreč sploh ne zazna tega WiFi omrežja, tako da ni možno izbrat niti.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Nekaj branja na to temo >> http://slo-android.si/forum/viewtopic.php?f=2&t=4872
Hm, torej bi moral rootat telefon. Baaaaaah.
stupid-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Meni dela preko mobile hotspot na galaxy s na ipada brezhibno, brez jb ali česa podobnega.