Android in DTS...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.731
5.888
113
V planu imam nabavit en tak >> ključek <<
Pač android, ki je kot medisjski predvajalnik lahko super zadeva.
Ima pa eno slabo lastnost, no vsaj za mene. Namreč nima digitalnega audio izhoda. Sicer obstaja možnost, da iz televizorja iz digitalnega izhoda, preko coaksa spraviš signal na reciver. A hudič je ,ko je signal ki tja pride, običajni stereo. Zdaj pa mene zanima tisti ki uporabljate androide za enake namen, če obstaja kaka rešitev, monifikacija itd...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ključek vštekaš v receiver?
če nimaš hdmi vhoda, bo čas za upgrade;)
imaš na tv optični izhod?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.731
5.888
113
Hdmi vhod imam na reciverju. Samo mi nič ne pomaga, če adnroid pošilja samo 2 kanala. DD in DTS (AC3) ima 5.1 oziroma 7.1.
Potem je tudi keč da moraš reciver imet nujno vedno prižgan, četudi si včasih želiš gledat kako serijo samo preko televizjiskih zvočnikov.
Na TV nimam optičnega izgoda, samo coax (S/PDIF).

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kje si pa zasledil, da pošilja samo stereo ven?? V tem primeru itak nimaš kej.

Men vedno gori receiver ko se gleda tv. Če sem že skeširal za hifi, ga bom tudi uporabljal in se ne bom matral na tv zvočnike;)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.070
113
DTS je odvisen tudi od predvajalnika, tako da najprej probaj s kakšnim VLCjem preden doktoriraš iz kablovja in ostalega!
grims-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.731
5.888
113
Stereo gre ven, ker vidim na reciverju. Ko reciver dobi signal, izpiše frekvenco mudulacije in signal, v tem primeru stereo.

Drugače pa ne doktoriram iz kablovja in reciverja ampak iz Androida. Sprobal sem stock player, BSPlayer in MxPlayer, pa noben nima opcije da bi na HDMI poslal kaj drugega....
Saj sploh ne trdim, da je moja teorija mogoča. Mogoče Amdroid sploh ne podpira DD in DTS passthrough, kaj pa vem... Nekje pa sem vseeno prebral da bi naj od 4.1 imel to možnost.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.731
5.888
113

To da so problemi z licencami je itak že 10 let znano. Ampak poceni Android kitajčki se po mojem ne ozirajo na to.

Škoda da ključka nimam več doma, da bi VLC Beta probal. Sicer pa ga bom verjetno vseeno naročil preko Ebay-a

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če se bom spomnu, bom probu danes doma na tablci

Nekaj branja...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1831111

Za Dice player pa en trik
I've tried all the video players and I've found Dice Player to have the best HW acceleration and playback. Best of all it went adfree yesterday which is kinda annoying since I paid $5 for it lol. They had to remove DTS support due to licensing restrictions, but just place the libffmpeg.so file at the root of your SDcard directory (after extracting from the zip) and select custom plugins from the player window and you'll have the best player on the market
http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1237714&d=1343930364

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sem probal na tablici.
Res je, tablica da ven stero zvok. Če pa na reciverju prestavim na "thx mode" pa pokaže spodaj še dts znak in zvok gre na vse zvočnike. Zdej če je pravi prostorski zvok ali zna reciver tako dobro kamuflirat pa nisem preverjal.

Mislim, da bo kar držalo, kar piše zgoraj na prvi povezavi. Tko da hd filmi znajo bit problem, ker v SW dekodiranju bodo štekal.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.731
5.888
113
Na mojam Note 1 s 1,4 dual corjem sem sprobal full HD in hw dekodiranje slike ter sw dekodiranje zvoka in dela brez zatikanja. Tako da bi morali ti kitajčki tudi delat, glede na to da so podobnih specifikacij.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
film že predvaja, samo dts zvoka ne da iz sebe, če film predvaja v HW.
kako pa si naredil, da ti film v hw, zvok pa v sw? kater predvajalnik?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.731
5.888
113
BS player mi dela BP brez da karkoli šlatam preko HW načina. MX player pa dela kot sem opisal. S tem da sem mu moral pokazati pot do alternativnih kodekov.