android exchange mail

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
imam problem.

na tablici z nameščenim Cyangenmod10 namestim službeni exchange-mail, vendar se ne sinhronizira (ne zgine ekran "sinhroniziram")
isto na telefonu samsung ace z androidom 2.3. pa normalno gre...

kaj bi bilo narobe?

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Morda tvoja aplikacija na androidu ne podpira verzije ali varnostnih certifikatov vašega poštnega strežnika, lahko pa imaš le pomankljivo urejene nastavitve. S takšnimi težavami sem se že ubadal. Poizkusi z drugo aplikacijo, morda kakšno free za začetek. Sedaj uporabljam TouchDown HD. Ni poceni, je pa odlična.

lp,
Mpix

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Hmm. ... poskusil sem več free aplikacij in nobena ni delala, razen touchdown.
Verjetno so kakšni certifikati...
Ker s tem v bistvu "testiram" kakšen bi bil prehod iz blackberrija na android, nisem ravno navdušen nad androidom.

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Jaz sem na androidu tudi imel težave z Exchangom. Na WP je vedno delovalo brezhibno. No sedaj na androidu uporabljam Integral od Mobitela, pa zadeva deluje.
Dokler nisem uporabljal Integrala pa stalno težave.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Na stock romu zadeva deluje brez problemov,tako da ne obtožujte androida na splošno,težave so z pravilnimi nastavitvami,pri katerih pa če ne nastaviš pravega up.imena/domene,strežnika...zadeva ne deluje.
Res pa je da zadeva lahko ne deluje zaradi custom roma.

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Pri meni je vse stock.
Deloval mi je par dni, potem pa enostavno ne več, sem ga ponovno namestil in je delovalo zopet par dni itd.
Sedaj imam Integral in deluje v redu že kakšna 2 meseca popolnoma brez težav.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Jaz sem se kar nekaj časa zajebaval,da sem zadevo usposobil in da sinhronizira tako kot je treba,na začetku mi je tudi pobralo baterijo v parih urah,samo zaradi tega,ker ni bila sinhronizacija nastavljena tako kot treba.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Sam sem na Androidu že tri leta in stalno uporabljam Exchange. Zamenjal sem kar nekaj ROMov in nikjer ni bilo težav. Res pa je, da je za sinhronizacijo bilo potrebno najprej nastaviti na Push, kasneje pa lahko to umakneš (glej prej omenjeni blog).
In za sinhronizacijo kontaktov in koledarja je potrebno počakati nekaj minut, potem pa gre lepo sproti. Uporabljam samo (priloženi) Email, Koledar in Kontakte. Ampak nikjer težav.

Aja - mogoče še en namig - Android zaradi varnosti zahteva, da potrdite, da ima Exchange pravice do nekaterih stvari na telefonu (recimo, če izgubite telefon, vam ga lahko admin očisti na daljavo). To je lahko kdaj razlog za težave - vendar le zato, ker se na začetku na kratko pojavi Notification (trikotniček), ki ga je potrebno potrditi. To zadevo marsikdo spregleda in potem sedeva ne deluje.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Mobimail je čist ok, samo eno staro verzijo imam. Noče vnašat offline v koledar. Verjetno kaj novejšega s pašnikov bi bilo super. Tisto 4.2.1 verzijo ki imam gor pa v osnovi ne podpira vsega, zato imam aplikacijo.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Citat:
Uporabnik krava pravi:

Aja - mogoče še en namig - Android zaradi varnosti zahteva, da potrdite, da ima Exchange pravice do nekaterih stvari na telefonu (recimo, če izgubite telefon, vam ga lahko admin očisti na daljavo). To je lahko kdaj razlog za težave - vendar le zato, ker se na začetku na kratko pojavi Notification (trikotniček), ki ga je potrebno potrditi. To zadevo marsikdo spregleda in potem sedeva ne deluje.

tale notification trikotnik bi znal biti problem. na Telefonu se mi po vzpostavitvi maila pojavi v potrditev, na tablici s custom romom pa ne. Kje ga torej vklopiti?

lp

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Najbolje, da se dodaš (če se ne motim na setting>location & security>device admin).

Seveda boš potem lahko dal aplikaciji potrebne pravice. Slutim, da imate težave s tem.
Tako bo lahko administrator Exchanga na daljavo pobrisal tvoj telefon. In tako boš lahko s pomočjo protivirusnega programa dal komando, da pobrišeš telefon, če ti ga ukradejo
evil.gif