Android dva računa/imenika

22. jul 2007
13.547
1.739
113
124
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Katera verzija Androida?

Od Android 4.2 dalje lahko kreiraš ločen account, v katerega se lahko on prijavi s svojim Google računom. Svoj account pa si zakleni s PIN, pattern ali passwordom.

EDIT: napisano iz vidika lastnika tablice
Lahko malo več, ker sem na svojem telefonu gledal in mi ne ponudi nobenega drugega accounta.
Ali pa mogoče ti govoriš za nexus tablice, ker te to omogočaj.
sprasujem se.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Bom kar obema odgovoril.

@Fusion: zaklepanje ne bi zaupal aplikacijam. Če je gor verzija 4.2 ali novejša, potem itak narediš nov prazen account in se naj z njim malo igra. Za svoj account pa poskrbi da bo pod geslom. Po želji se lahko v njega prijavi tudi s svojim Google računom, drugače pa načeloma niti to ni potrebno (ampak potem veliko stvari ne bo delovalo). Idi v nastavitve in poglej če imaš na glavnem nivoju kakšno postavko "Uporabniki". Sicer pa idi pod "About" (navadno zadnja izbira v meniju) in preveri verzijo Androida.

@WeWatchingYou: multiuser način je v štartu (Android 4.2) bil namenjen samo za tablice (zaradi nekih patentnih sporov). Z verzijo Android 5.0 pa so to omogočili še za telefone. Tako da če na telefonu nimaš 5.0 ali novejše, potem načeloma ne moreš kreirati več uporabnikov. Lahko pa vedno naložiš custom ROM, pri teh je že od vsega začetka (torej Android 4.2) omogočeno kreiranje novih uporabnikov tudi na telefonih
tongue-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem tudi na svojem note4 šel to iskat, da bi probal, pa nisem našel. No zdej vidim, da res nimam:(

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Sem dobil telefon in rešil zadevo v 5 min, pa prvič uporabljam Android. Preprosto dodaš dva računa, na enem sem vključil samo sinhronizacijo kontaktov in to je to. Out-of-the box rešitev, brez nobenih komplikacij.