Android dva računa/imenika

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
V kratkem nameravam nabaviti dual sim Android telefon, v katerega bom vtaknil privat in službeno sim kartico. Ali obstaja kakšen način/aplikacija, da imaš potem na napravi ločen račun oz. vsaj imenik za vsako kartico posebej? Rad bi seveda da se oba imenika syncata v cloud, pri čemer želim možnost urejanja/dodajanja zapisov v službeni imenik preko PCja.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pri mojem dual sim telefonu je imenik enoten, za vsak kontakt pa lahko nastaviš, preko katere simke naj kliče. Imenik se seveda synca v google račun, kjer lahko kontakte urejaš po grupah in te grupe potem v telefonskem imeniku tudi posamično prikazuješ.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
To mi je jasno, ampak je zame neuporabno. Rad bi imel ločene imenike, pri čemer bi rad dovolil dostop do službenega imenika tudi "tretjim osebam".

Ena varianta je deljenje nekega dummy google accounta, ki ima podatke o strankah. Ampak tukaj ima vsak pravice tudi brisati in spreminjati kontakte.

Če ti to ni všeč pa boš moral poseči po enterprise zadevah. Exchange verjetno ne pride v poštev, mogoče kak Android for Work? https://www.android.com/work/

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
To mi je jasno, ampak je zame neuporabno. Rad bi imel ločene imenike, pri čemer bi rad dovolil dostop do službenega imenika tudi "tretjim osebam".

Ena varianta je deljenje nekega dummy google accounta, ki ima podatke o strankah. Ampak tukaj ima vsak pravice tudi brisati in spreminjati kontakte.

Tako ja, saj to bi tudi hotel (chmod 777
grin1.gif
). Ampak tole bi se še vedno nanašalo na vse številke, ne le na službene, če sem te prav razumel?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Saj zato pa imaš dva Google računa. En je tvoj privat, v katerem imaš svoje privat številke, na drugem (dummy) računu pa imaš službene številke. In potem ta drugi Google račun dodaš na naprave vseh zaposlenih.

Preko računalnika pa kontakte urejaš tukaj: https://contacts.google.com/

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kot sem razumel, naj bi zaposleni uporabljali njegov telefon, na katerem želi ločena imenika.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
To nekako ne gre skupaj z dual SIM telefonom, v katerem bo imel in privat in službeno SIM kartico
rolleyes-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Kot sem razumel, naj bi zaposleni uporabljali njegov telefon, na katerem želi ločena imenika.

Ne. Dual sim telefon bom uporabljal samo jaz. Želim pa, da imajo zaposleni dostop (vpogled, urejanje in dodajanje) do "službenega imenika" preko interneta.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.063
6.915
113
pri taščici
Citat:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

Ne. Dual sim telefon bom uporabljal samo jaz. Želim pa, da imajo zaposleni dostop (vpogled, urejanje in dodajanje) do "službenega imenika" preko interneta.
Potem pa odpres gmail službeni predal, v njem pa imas sluzbeni imenik. Komur bos zaupal geslo tega gmaila, bo lahko tudi urejal contacte v gmail racunu. Vendar kaksnih poslovnih mejlov potem ne imej na istem racunu, ker ti bodo tudi te mejle lahko brali in odgovarjali.

Vsaj mislim da bi tako moralo iti. Saj gmail imas lahko odprt na vec pc hkrati.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Še ena bolj elegantna rešitev je, da preprosto sinhroniziraš zadeve med dvemi Google accounti: Kylook.

Nastavim kaj se lahko synca med accounti (na telefonu bo privat account, na PCju pa službeni) in kaj ne in stvar bi morala biti rešena.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Android for Work je v osnovi zastonj, vendar pa potrebuješ neko kompatibilno MDM rešitev, ki pa je mislim da ne boš našel zastonj.

Recimo ena varianta je uporaba Google Apps for Work, ki je 5$ na uporabnika. Dobiš pa lasten email (domeno moraš spet posebej kupiti, čeprav ti mislim da jo že imaš), skupne koledarje, kontakte, dokumente, storage.

Mogoče s katerim drugim MDM prideš ceneje skozi. Ampak predvidevam da ti bo to overkill. Plus ne vem kako je, če imaš vmes tudi kakšne iOS naprave...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ker se ravno pogovarjate o ločenih računih, bom izkoristil temo;

od kolega bi si za krajši čas rad izposodil tablico.
Da pa bova še vedno ostala kolega, me zanima kako zaklenit gmail... (malo za hec in malo za res
wink-1.gif
)
Pač rad bi onemogočil dostop do emailov in obvestil...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Katera verzija Androida?

Od Android 4.2 dalje lahko kreiraš ločen account, v katerega se lahko on prijavi s svojim Google računom. Svoj account pa si zakleni s PIN, pattern ali passwordom.

EDIT: napisano iz vidika lastnika tablice

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hmm, se mi zdi, da je ravno tam nekje verzija adroida.

kaj pa tisti appi k zaklenejo izbran app? Se gre res glih samo toliko, da bo lastnik tablice bolj mirno spal.

tablica bi se pa uporabljala samo za surfanje in yt.

hvala