Android davčna blagajna?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
In najbolj razširjena (poleg iOS)...
O delu skozi brskalnik katerekoli platforme pa raje ne bi...

Uri3075

Zelenc'
20. jul 2015
5
0
1
FYI, Shopsy za iOS je v razvoju.

Na Androida smo vsi skočili zato, ker je najbolj razširjen mobilni OS pri nas, predvsem pri ciljni skupini (majhna in mikro podjetja), ki gledajo na vsak evro. Sodelavecc ravno testira Shopsy na Huawei telefonu (60€ pri BigBangu), ki deluje brez težav. Zraven rabiš še mobilni tiskalnik (85€), ki ga ob enoletni vezavi (154,8€+DDV) podarimo.

Kar se tiče pa popolne rešitve v oblaku, pa je primerna za pisarniško delo, ko je verjetnost izpada elektrike in/ali interneta minimalna. Ko si mobilen in imaš vrsto neučakanih strank, pa mislim da je stvar jasna. Prodaja v trgovini je nekje vmes in gre predvsem za težave z internetom. Pred kratkim sem šel nek petek na upravno enoto, kjer so bili cel dan brez interneta oz. dostopa do registra (po celi Sloveniji) in lahko si predstavljaš gospoda, ki je moral vzet dopust, da je prišel tja uredit papirje in so mu rekli, da žal ne vedo kdaj bo napaka odpravljena (lahko čez 5min ali pa naslednji dan). Potem pa računaj škodo, če ne moreš prodajat cel dan, ker ti "oblak" ne deluje.

Zato FURS v času fiskalizacije predvideva način za izdajo računov tudi če ostaneš brez interneta. Blagajna mora tudi delovati offline, sicer smo naredili korak nazaj. Bo pa FURS ponujal rešitev na njihovem strežniku (se pravi v oblaku) za tiste, ki uporabljajo vezano knjigo in ne izdajo več kot 5 računov na dan.Seveda brez šifranta artiklov. V aplikacijo vsakič v celoti natipkaš račun, FURS ga potrdi s kodo EOR in ga natisneš. Če internet ne dela, pa napišeš na roke in v roku dveh dni še vneseš podatke na FURSov strežnik.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Če je zadeva pravilno narejena in optimirana za delo na mobilnih napravah in v brskalniku ni nobenih težav. Se dela še bistveno bolj zahtevne zadeve preko brskalnika.
Citat:
Uporabnik Uri3075 pravi:
Kar se tiče pa popolne rešitve v oblaku, pa je primerna za pisarniško delo, ko je verjetnost izpada elektrike in/ali interneta minimalna. Ko si mobilen in imaš vrsto neučakanih strank, pa mislim da je stvar jasna.
Po mojih informacijah v primeru izpada spleta potegneš ven knjigo vezanih računov in izdaš račune preko nje. Potem pa naknadno vneseš zadeve v sistem. Rešeno.

Uri3075

Zelenc'
20. jul 2015
5
0
1
Mimogrede problematičnost Androida je večplastna, ampak precej odgovornosti sloni na uporabnikih samih. Android ni tako zaprt kot iOS in naprave so cenejše, zato ga uporabljajo mase. Masa pa pomeni nižjo kupno moč in tudi manjšo računalniško pismenost. Ker je sistem odprt in ga uporablja masa ljudi, ki se ne zaveda vseh pasti, je jasno idealno okolje za nepridiprave in goljufe, ki izkoriščajo naivnost uporabnikov. Zato moraš pazit katere programe nameščaš in skakšnimi pogoji se strinjaš, preden namestiš posamezno aplikacijo. Če gre za aplikacijo s katero simuliraš ročno svetilko, le ta nima nobenega legitimnega razloga, da bi dostopala do tvojih kontaktov, slik in podobno.

To je tudi eden od razlogov da se načeloma priporoča uporaba namenske naprave za blagajno, ker uporabniki znajo namestit vsega vraga na naprave za osebno uporabo.

Uri3075

Zelenc'
20. jul 2015
5
0
1
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Citat:
Če je zadeva pravilno narejena in optimirana za delo na mobilnih napravah in v brskalniku ni nobenih težav. Se dela še bistveno bolj zahtevne zadeve preko brskalnika.

Če je katerakoli aplikacija pravilno narejena, ne bi smelo bit nobenih težav. Ampak to je idealna situacija.

Citat:
Uporabnik Uri3075 pravi:
Kar se tiče pa popolne rešitve v oblaku, pa je primerna za pisarniško delo, ko je verjetnost izpada elektrike in/ali interneta minimalna. Ko si mobilen in imaš vrsto neučakanih strank, pa mislim da je stvar jasna.
Citat:
Po mojih informacijah v primeru izpada spleta potegneš ven knjigo vezanih računov in izdaš račune preko nje. Potem pa naknadno vneseš zadeve v sistem. Rešeno.

Seveda lahko, samo primerjaj čas, ki ga porabiš za pisanje vseh postavk in pa program, ki še vedno deluje enako kot prej, samo pač ne bo dodal gor EOR kode. Seveda je odvisno od tega koliko izdelkov ponujaš in kako pogosto spreminjaš cene, pa če imaš še kakšno akcijo na roke računat popust...

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
nabavil sem Shopsy, super zadeva, nimam pripomb zaenkrat, v verzijo pro bodo brezplačno dodali še opcijo za negotovinsko poslovanje, priporočam,

lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Hm? Kako negotovinsko poslovanje? A nimaš že sedaj opcije izbrati plačilno sredstvo? Torej gotovina, kartica, TRR,...?

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
ne v tej verziji še ni tega, kmalu bo še ta opcija na voljo, mislil sem izdajo računov za zneske ki prispejo na TRR

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
Dober support za PA? To sem se videl pa sem videl vse ...
wink-1.gif