Android davčna blagajna?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Pozdravljeni! A je kdo slučajno kaj testiral in med seboj primerjal android blagajne? Torej blagajne ki jih bodo potem ko bodo davčne blagajne zakonsko sprejete vključili v ta sistem? Skratka poskusil sem Si.blagajno, potem Pantheon RA od Datalaba... še kak predlog? Blagajna bo za trgovino na terenu (do max. 10 izdanih računov na dan, tako da nobene znanosti)... LP

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ne bo davčnih blagajn.
Državni svet je dal veto. Spet gre glasovanje med nesposobneže.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Saj v prvi fazi ne kupujem davčne blagajne ampak klasicno blagajno ki bo imela zagotovljen support za morebitno davcno...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja saj, zato pa nisem tebe vprašal za mnenje
smile-1.gif
Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ne, sploh ne, rad pa bi kupil/najel program ki mi bo 100% podpiral prihajajočo davčno blagajno (ja, kljub vetu bo prišla). Res se mi ne ljubi potem čez 5 mesecev vse na novo v nov program se vnašat in učit ljudi kako se dela s tem...
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Pred kratkim sem imel debato z uporabniki Datalabove blagajne. Imajo precej dela na terenu, raznorazni dogodki, kjer izdajajo večje število računov. Ker so že uporabniki Panteona in ker je bil Datalab prvi(?), ki je v začetku leta ponujal komplet zadevo, je bil logična izbira.

Ampak nisem slišal dobre besede. Malo po spominu: verzija se ne osvežuje avtomatsko preko Google Playa (bojda se tam sploh ne nahaja), vendar moraš imeti nameščeno zadnjo, sicer stvar ne dela
bonk.gif
Očitno spremembe na backendu zahtevajo ustrezne spremembe na odjemalcu, se pravi najnovejšo verzijo, ampak koncept je šalabajzerski do amena.

Potem sprememba podatkovnega modela: dodali so novo polje, nekaj v vezi z dobavitelji, v glavnem polje, ki je za konkretno uporabo irelevantno - torej ostane prazno. Ampak stvar je crknila, ker so morali vse artikle ročno posodobiti in vpisati neko vrednost za novo polje, sicer blagajna ni delovala.

Kritika je bila tudi na odnos prodajalcev - skrbnikov strank. Licenca je vezana na terminal (tablico), če ta crkne - recimo pade na tla, v vodo..., si ga oplel, na hitro bojda ne moreš rešit in prenest programa na novo mašino. Ker potrebujejo pisno izjavo, zapisnik o uničenju naprave, potem izdajo nalog za prenos licence... v glavnem komplicirano birokratsko in neživljenjsko. Predstavljaj si, da ti na nekem sejmu crkne tablica, račune isti dan izdajal boš ne.

Iz druge roke, od redne uporabnice. Vzami malo z rezervo, mogoče so vmes zadeve že popedenali, prejšnji teden je bilo stanje še takšno
tongue-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Hvala za informacije! Koristne informacije... seveda jih bom pred nakupom vse to vprašal! Sicer jaz neke zahtevne aplikacije ne potrebujem ker npr. preko nje ne bodo šle nobene zaloge in nič. Pomembno mi je da je aplikacija cenovno ugodna, stabilna ter smiselna za uporabno in seveda preprosta. Zdaj kar se tiče same cene lahko rečem da cenovno je med ugodnejšimi, zrušila sem i še ni, smiselna je nekako najbolj od vseh kar sem jih testiral, za sve ostalo pa bo treba še preizkusit... ni pa rekla da razmišlja o kakšni drugi alternativi? LP

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Iz prve/druge roke ti lahko povem za Pantheonove blagajne na PCju... Po mukah in težavah, vpletanju vseh možnih ljudi, je v pol leta komaj uspelo zagnati zadeve delno v produkcijo. Oni imajo sistem prijave napak in reševanja precej kompliciran (po njihovo urejen) in ko kaj rabiš, se zadeve hitro zavlečejo v mesece. Jaz iz te izkušnje izhajam, da si jih nebi želel v svojem podjetju.
V kratkem ti bom pa lahko poročal za TronPos od comtrona. Prvi vtis je zelo dober. Tudi uporabniki so po 2 dneh dosti bolj zadovoljni s to. Imajo pa tako za PC kot android in oboje imam na testu...

Uri3075

Zelenc'
20. jul 2015
5
0
1
Priporočam www.shopsy.si, ki bi glede na opisano odgovarjal (Windows in Android).

Sam pišem navodila za to blagajno, tako da svojega konja ne bi preveč hvalil, lahko pa rečem, kolikor sem gledal konkurenco, da je vsaj zame uporabniški vmesnik najbolj prijazen, vse ostalo pa je precej podobno. Tako da tudi sam svetujem, da človek testira par različnih, potem pa se odloči za tistega, ki mu najbolj odgovarja (cenovno, funkcionalno, podpora).

Do konca novembra imamo tudi akcijo, ki vključuje brezplačni mobilni tiskalnik (Timpos) pri vezavi za eno leto.

P.S. Shopsy ni vezan na napravo, ampak na blagajno, kar se nastavi v nastavitvah. Tako da če ti tablica/telefon pade v vodo, vzameš novo napravo, namestiš blagajno, nastaviš iste vrednosti v nastavitvah, sinhroniziraš podatke in delaš naprej (maksimalno 15 minut dela).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Hvala igi! TronPOS sem tudi testiral, osebno bi rekel da program res ni na nivoju Pantheona ali Si.blagajne... res jim še fali fali... pa kar me je na na Tronu najbolj zmotilo, ene 3-4x se mi je aplacija ustavila vmes ko sem jo uporabljal. Ne vem, edina ki mi nikakor ne sede. Je pa prednost da jo lahko kupiš, mislim da pride cca. 100€ in imaš lincenco v lasti. Ne vem pa kako je potem z nadgradnjami, koliko stanejo... poročaj če boš kaj več vedel! LP

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik Uri3075 pravi:
Priporočam www.shopsy.si, ki bi glede na opisano odgovarjal (Windows in Android).

Sam pišem navodila za to blagajno, tako da svojega konja ne bi preveč hvalil, lahko pa rečem, kolikor sem gledal konkurenco, da je vsaj zame uporabniški vmesnik najbolj prijazen, vse ostalo pa je precej podobno. Tako da tudi sam svetujem, da človek testira par različnih, potem pa se odloči za tistega, ki mu najbolj odgovarja (cenovno, funkcionalno, podpora).

Do konca novembra imamo tudi akcijo, ki vključuje brezplačni mobilni tiskalnik (Timpos) pri vezavi za eno leto.

P.S. Shopsy ni vezan na napravo, ampak na blagajno, kar se nastavi v nastavitvah. Tako da če ti tablica/telefon pade v vodo, vzameš novo napravo, namestiš blagajno, nastaviš iste vrednosti v nastavitvah, sinhroniziraš podatke in delaš naprej (maksimalno 15 minut dela).

Bom preizkusil, hvala! LP

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Android apliakcije so v povojih, težav veliko, plačevali bodo pa prvi uporabniki. Mogoče bolje razmisliti o Win tablici/prenosniku in klasični maloprodajni program gor pa imaš rešeno vse. Ko pridejo točni podatki kako se bo podatke sporočalo, bodo pa vsi win programi dobili nadgradnjo in to je to.

Uri3075

Zelenc'
20. jul 2015
5
0
1
Ne bom blefiral da Shopsyu ne manjka nekaj stvari (do točke ko bo tako kot smo si dejansko zamislili), ampak verzija, ki jo lahko testirate pa deluje z vsemi podprtimi funkcionalnostmi. Android in Windows imata vsak svoje razvojne težave, ampak dokler niso rešene, teh funkcionalnosti ne damo v verzijo za stranke. Zato bo hrošče v tej verziji res težko poiskat.

Resno, testirajte in komentirajte ali prodajam bučke!

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
KSZ.

Tudi Vasco bo imel Android blagajno.
"Jeseni bomo trgu ponudili tudi mobilno davčno blagajno za telefone in tablice z operacijskim sistemom
Android. Mobilna davčna blagajna bo delovala kot podaljšana roka aplikacije Fakturiranje (Win), za svoje
delo pa bo potrebovala internetno povezavo za potrebe sinhronizacije podatkov in seveda fiskalizacijo
računa. Aplikacija bo omogočala klasično prodajo z brezžičnim tiskanjem računov. Artikle, stranke,
zaloge in ostale nastavitve pa bo črpala iz Fakturiranja, ki bo služil kot zaledna pisarna (back office) in
baza podatkov"

http://www.vasco.si/uploads/datoteke/bilten1508.pdf

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Zgolj eno vprašanje. Zakaj mora biti Android?
Sem precej prepričan, da bodo na koncu vsi imeli v oblaku, torej ti bo laufala v brskalniku, tako da bo platforma s katere boš dostopal popolnoma nepomembna. Lahko se pa tudi motim
smile-1.gif
...