Android / BB / iPhone / ostalo

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ni toliko problem, da se zmuzne aplikacija. Ampak možnost, da jo lahko instaliraš preko povezave v mailu, sms-u, ... Tu je bistvena razlika.Večina uporabnikov je navajena instalirati krakane aplikacije, ter posledično slepo klika ok za vsa varnostna opozorila.

Na ne jailbreakan iphone ne boš spravil aplikacije, ki jo apple ne podpiše, preprosto ne bo delovala. Če pa že slučajno kaka aplikacija uide, se pa prej ali slej to ugotovi in je na voljo še vedno kontraverzna remote kill funkcija.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zadnič je prišla do mene kolegica, sveža uporabnica HTC Desire s vprašanjem, kako se SMS forwardira. A misliš, da ona ve, kaj to pomeni?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ocitno ze, drugace nebi vprasala "kako se forwardira" ampak kaj je SMS forwarding (kar je btw ze funkcionalnost v vsakem telefonu, ki podpira SMS storitve). Ne vem na kaj si karikiral s tem vprasanjem.

Z gornjo trditvijo (in prejsnjimi) pa lahko nekdo potegne zakljucek, da je iPhone za neuke, nepismene uporabnike, ki ne vejo sploh kaj klikajo in si pustijo zvezati roke za lastno varnost.
Ker ce ne, si z prostimi rokami z uporabo alternativnih zadev lahko v svoji vnemi in lastni neumnosti nehote prerezejo zapestje.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Ocitno ze, drugace nebi vprasala "kako se forwardira" ampak kaj je SMS forwarding (kar je btw ze funkcionalnost v vsakem telefonu, ki podpira SMS storitve). Ne vem na kaj si karikiral s tem vprasanjem.
Želela je sms posredovati nekomu drugemu. Ni vedela kako se funkciji reče, še manj pa kako to stori na andoidu. Seveda je predvidevala, da se to da, zato je prišla do mene.

Citat:
Z gornjo trditvijo (in prejsnjimi) pa lahko nekdo potegne zakljucek, da je iPhone za neuke, nepismene uporabnike, ki ne vejo sploh kaj klikajo

Točno tako. In imeli bodo brezhibno delujoč telefon. Problem je pa ker na androidu teh uporabnikov ni nič manj.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Potem je telefon prepameten zanjo ali pa v prezapletenem jeziku (angleščina). To pove zgolj to
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
heh nekak tak bo ja
smile-1.gif
ker recimo moj kolega, totalni negeek, zna pa angleško, pa recimo moj 60 letni foter in sodelavec prek abrahama, noben nima problemov z androidom. vsi pravijo da je zelo simpl zadeva

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Vem, da je stvar osebnega vtisa in potreb posameznika.

Pri Applu mi je bedno to, da ima nekatere stvari, ki so osnovne neomogočene. Recimo nima povratnic, pisanje sporočil mi ni všeč (premajhno okno za pisanje). Ima pa seveda množico prednosti.

Androida sem videl le par minut. Deluje zelo zanimiv (sploh novi modeli), sploh glede cene (v primerjavi z iPhone-om).

Blackberry - mi je tudi simplatičen. Problem pa je, da se mi zdi sam software preveč enostaven.

Rabim telefon, ki ima predvsem dobro možnost sufranja in pa povezovanja z iPadom. Mnenja?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Rabim telefon, ki ima predvsem dobro možnost sufranja in pa povezovanja z iPadom. Mnenja?

Boljšega kot iPhone ne boš dobil če privzamemo ta dva pogoja (no, zdaj se bo nekdo v flash zapičil). Za povratnice sedaj obstaja aplikacija na app storu, z premajhnim oknom pa nevem najbolj kaj misliš?
confused-1.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
S premajhnim oknom mislim na okno, ko tipkaš sporočilo. Drugi telefoni imajo večinoma že tako, da ko tipkaš, vidiš praktično celo sporočilo. Pri iPhone-u pa moraš dol skrolat, da pogledaš celo sporočilo, če si dolgega napisal. Groza.

Skratka, rabim telefon, ki ga bom lahko povezal z iPadom, da bom tako snemal podatke (imam samo wi-fi iPad).
Rad bi ok baterijo, enostavno tipkanje in dokaj ok pregledovanje preko neta.

V poštev pridejo - Android (recimo Desire in Desire HD), iPhone (3gs, ker 600€ ne dam za telefon) ali Blackberry (recimo 9700 Bold).
Mnenja?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
BB odpade. Z androidom gre. iPhone pa bo z naslednjim updatom tudi imel to funkcionalnost (trenutno rabiš JB)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
S premajhnim oknom mislim na okno, ko tipkaš sporočilo. Drugi telefoni imajo večinoma že tako, da ko tipkaš, vidiš praktično celo sporočilo. Pri iPhone-u pa moraš dol skrolat, da pogledaš celo sporočilo, če si dolgega napisal. Groza.

Scrolanje?
20110125-b9c9qdncdbma5rxabx8u31u2gh.jpg

Tisti, ki pokazejo dozino vec kot dveh SMSov (> 300 znakov) so pomoje dokaj redki
smile-1.gif
...

Citat:
Uporabnik mAn pravi:Skratka, rabim telefon, ki ga bom lahko povezal z iPadom, da bom tako snemal podatke (imam samo wi-fi iPad).

To pride kmalu na iPhone z iOS 4.3
smile-1.gif

Personal HotSpot:
20110113-gjwgapxry1p38p3n737u1xiktx.jpg
20110113-kptsjkktwtgnw5q4b13ehtexp8.jpg

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Thomas, probal sem pri kolegu na 3gs. In sicer, najprej je pri pisanju smsa okno ful malo, potem se širi. Ampak ne deluje tako široko kot na tvoji sliki. Kar pomeni, da ko si na nekaj vrstic, moraš nazaj s prstom skrolat, da vidiš, kaj si gor napisal...

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala, sem še enkrat preveril in je res tako.
smile-1.gif
kako se pa uredi povratnice (kater app)?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
smile-1.gif

Na nejailbrekanih nikakor... oziroma z uakzom, ki je razlicen za razlicne operaterje... Pri Si.mobilu je treba na zacetku sporocila dat klicaj (!), pri Mobitelu in Tusmobilu pa *NM#

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Ampak ti nameravaš kupiti 3Gs-a (če sem te prav razumel). Mislim, da bo WiFi hotspot funkcija omejena le na štirice. Za 3Gs-a boš še vedno potrebnoval JB (in posledično boš lahko aktiviral tudi povratnice).

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
smile-1.gif

Na nejailbrekanih nikakor... oziroma z uakzom, ki je razlicen za razlicne operaterje... Pri Si.mobilu je treba na zacetku sporocila dat klicaj (!), pri Mobitelu in Tusmobilu pa *NM#

Na appstoru je aplikacija SMS Delivery Reports. Podpira pa trenutno le Simobil in Mobitel.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
A pa si jo sprobal?

Ker pomoje deluje ravno na ta način, da to že avtomatično v SMS napiše tiste kode, ki jih je Jest zgoraj napisal.