Jaz pa iPhone. Za androida preprosto ni vseh aplikacij, ki so za iphone. Tiste, ki so pa pridejo kasneje. Angry birds recimo, ki je na andoidu prišla s polletnim zamikom.
Odprtost, je pa dvorezni meč. iPhone z JB lahko popolnoma odpreš, posledično pa postane ta bistveno manj stabilen. V samem sistemo third party aplikacije nimajo kaj početi. Trenutno telefona nimam JB, ker preprosto ni potrebe po tem. Prej sem imel samo zaradi navigacije, potem sem jo pa kupil, ko so imeli 50% znižanje.
Na androidu se že širijo trojanci in ostali črvi. S tem da ni centraliziranega repozitorija aplikacij in da aplikacija lahko pride od koderkoli, bo čedalje večji problem. Tako bo antivirus za andoida že v zelo bližnji prihodnosti nujen.
Andoid ima določene prednosti. Notifications recimo ima bistveno bolje izvedene. Pa integracija z googlovimi storitvami je tudi boljša. Čeprav tudi na iPhonu ni slaba. Jaz imam push gmail. Googlov koledar, ki ga imam tudi v thunderbirdu in se eventi avtomatsko prenesejo na telefon. Pa tudi kontakte imam sinhronizirajo z googlovim oblakom. Bookmarke tudi imam vse svoje na telefonu sinhronizirane preko aplikacije Xmarks s FF in Chrome.