Android / BB / iPhone / ostalo

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
To temo sem odprl z namenom, da uporabniki napišete kaj od omenjenega priporočate.
Recimo, kaj so prednosti in slabosti Androidov, itd.
Kam menite, da bo šel razvoj?
Kaj je sedaj must-have?

Skratka, namenjeno komentiranju / primerjavi različnih znamk in operacijskih sistemov.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
To je skoraj tako, kot če bi odprl temo muslimani vs. kristjani vs. pravoslavci. Ne drezaj v osje gnezdo, sam štrajt bo:)

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
jp...se strinjam...

sedaj se bo pa vojna začela
evil.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Kupiš kar ti pač paše in ti je v finančnih zmožnostih. Vsakega se slej ko prej naveličaš :-D Sem imel galaxy S, šel na iphone 4, spet na galaxy S, zopet iphone 4, danes pa sem spet na galaxy S pristal :-D

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Meni nekaj ni jasno. Nekaj dni nazaj sem prodajal iPhone na bolhi in sem dobil vsaj 10 mailov za menjavo z Galaxy S. Ko sem pa za kolega prodajal Galaxy S pa nisem dobil niti enega maila za menjavo za iPhone.
confused-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Pač odvisno. Sam sem npr imel menjavo za galaxy-ja, pa nisem nikogar spraševal, če menja svojega galaxy-ja za mojga iphona. Ker nekako če nekdo zadevo prodaja, potem verjetno potrebuje denar, ne pa da ti bo še več kot 300€ doplačal za iphona.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
To je skoraj tako, kot če bi odprl temo muslimani vs. kristjani vs. pravoslavci. Ne drezaj v osje gnezdo, sam štrajt bo:)

Amm ni čist tko. Kristjani (je enako)=pravoslavci. Kar pomeni, da je tisti VS PRAVOSLAVCI odveč
evil.gif

Splošna izobrazba fantje!

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Jst sem za iPhone. Brez veze mi je govorit, zakaj tako mislim, ker je že nešteto podobnih, predvsem pa že prežvečenih tem. Všeč mi je iOS oz vse kar je povezano z iPhonom. Trenutno sem na Noki-ji, ker mi primanjkuje denarja. Takoj ko bo možno, pa grem nazaj na iPhone, 3gs ali 4, to bomo pa še videli.

Android in ostali operacijski sistemi mi nikakor ne odgovarjajo. Pa da se ve, sem imel že marsikateri mobitel v rokah.
smile-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Poišči se v tej sliki pa boš videl kaj je zate.
grin1.gif

primerjava.jpg

Jaz sem izbral Android, čeprav sem sem precej igral z iPhone-i. Glavna prednost mi je, da je na nerootanem telefonu mogoče imeti widgete in tudi na splošno je veliko bolj odprt sistem.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:

Amm ni čist tko. Kristjani (je enako)=pravoslavci. Kar pomeni, da je tisti VS PRAVOSLAVCI odveč
evil.gif

Splošna izobrazba fantje!

No, čisto tako to ni, vprašaj Srbe in Hrvate
wink-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Jaz pa iPhone. Za androida preprosto ni vseh aplikacij, ki so za iphone. Tiste, ki so pa pridejo kasneje. Angry birds recimo, ki je na andoidu prišla s polletnim zamikom.

Odprtost, je pa dvorezni meč. iPhone z JB lahko popolnoma odpreš, posledično pa postane ta bistveno manj stabilen. V samem sistemo third party aplikacije nimajo kaj početi. Trenutno telefona nimam JB, ker preprosto ni potrebe po tem. Prej sem imel samo zaradi navigacije, potem sem jo pa kupil, ko so imeli 50% znižanje.

Na androidu se že širijo trojanci in ostali črvi. S tem da ni centraliziranega repozitorija aplikacij in da aplikacija lahko pride od koderkoli, bo čedalje večji problem. Tako bo antivirus za andoida že v zelo bližnji prihodnosti nujen.

Andoid ima določene prednosti. Notifications recimo ima bistveno bolje izvedene. Pa integracija z googlovimi storitvami je tudi boljša. Čeprav tudi na iPhonu ni slaba. Jaz imam push gmail. Googlov koledar, ki ga imam tudi v thunderbirdu in se eventi avtomatsko prenesejo na telefon. Pa tudi kontakte imam sinhronizirajo z googlovim oblakom. Bookmarke tudi imam vse svoje na telefonu sinhronizirane preko aplikacije Xmarks s FF in Chrome.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Po mojih izkušnjah je kot telefon najboljši BlackBerry.

Kot naprava z dobrimi zabavnimi in multimedijskimi vsebinami in šele na koncu telefon - iPhone.

Za geeke in etuziaste pa je Android.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Na androidu se že širijo trojanci in ostali črvi. S tem da ni centraliziranega repozitorija aplikacij in da aplikacija lahko pride od koderkoli, bo čedalje večji problem. Tako bo antivirus za andoida že v zelo bližnji prihodnosti nujen.

No, da ne bo kaksne splosne panike, nic se ne siri.

Ni centraliziranega repozitorija ? Say what ? Si ti videl ze kaksen Android telefon sploh od blizu ?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Jup. Gogle ma svojega, Amazon dela svojega, večina proizvajalcev dela svoje, kitajci jih majo cel kup (tu se že širijo trojanci). Potem imaš še pa apk datoteke, ki jih lahko potegneš z od koderkoli z interneta.

So pa že tudi googlu ušli programi, ki so pošiljali podatke o uporabniku na svoje, oz. na strežnike od oglaševalcev.

Edit:
http://www.monitor.si/novica/prvi-virus-za-android-je-tu/

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Ja no tudi applu se je že znuznila noter kakašna trojanska aplikacija (hint svetilka), ampak to ni toliko moteče kot to da povsem legitimne aplikacije benajo iz marketa čisto po občutku. Imam že raje odprt sistem v katerem lahko dam gor karkoli mi paše ne pa da mi bo proizvajalec govoril kaj smem uporabljat in kaj ne.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
BB je pomojem še samo za poslovneže, pa še to ne več tako zelo. iOS ima zelo malo lukenj (jaz jih opažam; 0), ima pa nekaj pomankljivosti, kot npr. widgeti, kar pa je pomojem tudi vse, Android je preveč luknjast, malo počasen a drugače dober operacijski sistem, k ibi lahko imel velik potencial. Pa tudi Samsungov bada operacijski sistem ni kar tako, treba je povedat, da ima tudi kar nekaj kopiranih stvari (za widgete ne vem, ampak če se ne motim jih je imel samsungov touchwiz pred androidom). Windows mobile = en velik FAIL FAIL FAIL. Bomo videli s čem nas bodo presenetili z izdajo novih različic.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Jup. Gogle ma svojega, Amazon dela svojega, večina proizvajalcev dela svoje, kitajci jih majo cel kup (tu se že širijo trojanci). Potem imaš še pa apk datoteke, ki jih lahko potegneš z od koderkoli z interneta.

So pa že tudi googlu ušli programi, ki so pošiljali podatke o uporabniku na svoje, oz. na strežnike od oglaševalcev.

Edit:
http://www.monitor.si/novica/prvi-virus-za-android-je-tu/

Ce si nepismen bedak, kateremu napis zahteve po pravici (permission-u) "Services that cost you money" se vseeno ni dovolj in namestis "video predvajalnik", ki bi naj to zahteval za svojo uporabo, si si sam kriv. Zal.

Tudi instalacija aplikacij izven Market-a ni privzeta (potreben je predhodni vklop, ko vklopis, te se enkrat opozori, da zna biti tako namescanje aplikacij nevarno). Tudi tukaj je potrebna lastna odgovornost in ne pizdakanje potem ko je prepozno.

No my 0.5€, opomnit sem hotel samo, ker izjava "na Androidu se sirijo virusi" je bolj crnobela. Ce si kolickaj zdrave pameti, se ne bo nic zgodilo.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Takole zgleda povprečno okno ob instalaciji aplikacije:

Android-App-Permission1.jpg

Sedaj pa za trenutek pozabi, da si tehnično bolj podkovan, kao power user in da je že to, sa najdeš kontakte in sms-e na telefonu podvig. Pač androida si nabavil, ker ti je nekdo svetoval da je to vredu telefon. Potem pa nekako prideš do povezave do aplikacije in jo poskušaš instalirati. Potem se znajdeš pred zgornjim oknom. A misliš, da tak uporabnik ve, kaj telefon od njega hoče? Misliš, da bo sploh bral, kaj piše? Po hitrem postopku bo kliknil na "Ok".

Taka je velika večina uporabnikov. Na žalost.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ne rabis bit tehnicno podkovan, ampak pismen. In ce pise "Services that cost you money
make phone calls, send SMS or MMS" pri aplikaciji, kjer njen prvotni namen nima nobene veze s klici in posiljanjem sms-ov, potem lahko posumis na nekaj cudnega. Ti izrazi pa niso nic kaj posebnega, da bi dvomil v njihov pomen.