Analiza trga mobilnih naprav

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
http://www.gartner.com/it/page.jsp?id=1848514

G2.PNG

g1.PNG

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Padec symbiana za 20% in posledično 5% tržnega deleža Nokie v enem letu. Grdo.
Andorid pa v višave. Microsoft se pa tudi nikakor ne pobere. Glede na dogajanje predvidevam, da bo Andorid naslednje leto predstavljal krepko čez 60% ali celo 70%. Dobro za google.
wink-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Samsung mislim da je že največji.

Windows Phone pa se ne pobere, ker sploh ni blo telefonov. Prav danes bodo prvi dobili Lumio 800 recimo, druge firme pa so tudi pravkar izdale WP telefone. Ma pa tudi Mango toliko omejitev, da določenih userjev sploh ne bo mogel prepričat in WP pač ne bo nikoli prehitel Androida ali iOS, bo pa definitivno tretji OS.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Možno, če bodo zelo zelo pridni. Imajo srečo, da RIM tudi spi, drugače mislim, da nimajo možnosti. Dejstvo pa je, da je Microsoft krepko zaspal, posledice so katastrofalne. Če bi pravi čas začeli delati na nasledniku 6.5, se mi zdi da bi vsaj približno lahko sledil trendu Andorida ali mu celo pariral, tako so pa dolga leta spali je pa situacija mizerna. Pobrati se bo pa težko, ker enostavno je Andorid IN, kar je pa pri potrošniku velikokrat bolj pomembno kot pa sama funkcionalnost.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
To se zna z dobrim marketingom hitro obrnit. Ampak na tak način pridobiš nezahtevne uporabnike. Vsak vsaj malo geek si bo ob določenih omejitvah in pomanjkanju funkcij hitro premislil in zagrabil androida

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sicer pa WP Microsoftu ni noben paradni konj, njihov celoten odnos do telefonov je zelo...whatever in tako tudi vlagali niso kaj veliko, dokler ni Mango izšel, ki je pa tudi že zelo zelo konkreten.

Jaz sem oz. sem bil gadget guy in z veseljem se ukvarjam s kako tehnično robo ampak to nekak preraseš in se mi zdi da je to mogoče 5-10% trga Smartphoneov (takih, ki bi se kaj ukvarjali s telefonom, ne samo osnove in Angry birdse), ostali pa bi radi meli sam top cegu, kar pa na Androidu pogosto ne dobijo, ker se ne potrudijo in sploh amerikaninosi potem ostanejo pri specsih (DC, 4.7" ipd...)

Telefon mi je postal en tak....nujno zlo in nočem zapravljat ure in ure ob branju XDA dev. in zato mi je zdaj WP 7.5 top shit.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Primerjava starih Winsow z WP7 je mimosunek. Enostavno ni nobene primerjave. Trdim, da bo WP kmalu za Androidom in iOS-om na tretjem mestu.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ja se strinjam z napisanim in tudi sam sem pred leti skoraj tedensko prelagal rome na WM6.5 Sedaj se mi tega enostavno ne da več, niti nimam časa. Ampak imam pa po drugi strani občutek, da imajo mnog ne-andorid userji malce napačno predstavo o andoridu. Sam sem namreč andorid user in še nikoli nisem menjal roma in mi vse zadostuje out of the box. Tako da se niti ne spomnim več uporabniškega imena na xda :D Tako, da mi nikakor ni jasno kaj ima folk toliko dela z andoridi. Pomojem gre bolj za agonijo, ker je pač omogočeno igranje z romi in se to počne. Če si na originalu pa tudi nisi za nič prikrajšan. Mogoče za par 10 točk na benchmarkih, kar je pa itak irelevantno
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Primerjava starih Winsow z WP7 je mimosunek. Enostavno ni nobene primerjave. Trdim, da bo WP kmalu za Androidom in iOS-om na tretjem mestu.

Torej imaš v mislih Mango? Pa je res toliko "napredka" v primerjavi s prvimi verzijami?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
Točno to. Android pač omogoča igračkanje z romi in določeni uporabniki to izkoristijo. ostalim pa stock rom povsem zadostuje in redko kateri model je res taki fail, da ga moraš obvezno flešnit da dela.
Zanimivo je da apple vztraja pri samo enem modelu. Če bodo hoteli vsaj malo parirat androidu, bodo morali neki manjši, cenejši model ven ruknit.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
No ja, če ti je telefon kot nujno zlo in ga uporabljaš samo za osnove sporočanja...klic, sms, mogoče mail za malo bolj zahtevne uporabnike potem lahko vse telefone na vseh mogočih sistemih tako ali tako uporabljaš takšne kot dobiš iz škatle, ni treba na nobenem forumu viset.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ma mislim, da so bili ta fleshanja andoridov predvsem "potrebna", ko se je pojavljal 1.6, pa tudi 2.0. Od kaj je pa vse nad 2.2 pa ni niti enega pametnega razloga (razen lastnega zadovoljstva, da si pač nekaj poprčkal), da bi moral karkoli šariti po sistemu, ker je zadeva že kar konkretno optimizirana. Da ne omenjam 3.0 oz. 3.1..kar bodo pa itak pripeljali na vse mobilne telefone z ICS. Tako da so debate o tem, da se nekomu ne da igrati z andorid telefonom v smislu flashanja, popolna neumnost.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Od punce Desire se mi zdi kot xyz let stara kišta in bi blo treba nekaj nardit. Stalno ma sklopljen wireless in data, da ji baterija dlje drži, vse skup ne dela prav brezhibno tekoče kot WP7 na skoraj identičnem ceglu (Trophy) ipd. Vsi majo ene 3G watchdoge, dodatne appe za baterijo spremlat in pogosto tudi težave oz. anomalije, sam OS (2.2) pa sensu navljub ni baš neki višek estetke meni.

Prej še potreba po task killerju, gledanju koliko je še frej placa in vprašanje če novejši rom sploh gre gor (plus sense ipd.). Pa saj je bil hud cegu ampak za 90% trdim, da bi se imeli veliko lepše na WP7.5. Ko pa vidim še kakšne druge custom rome se mi pa zdi še huje. Škoda da ni vrhunskih WP7.5 telefonov zunaj (tudi lumia 800 ni ravno top, kar je HW možno).

Škoda ker je lumia 800 tako draga, če ne bi jo kupil punci (modro) jaz pa mirne volje vzel črno.
tongue-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Naj si telefon zresetira. Sam trenutno ravno ene dva tedna spet uporabljam starega Desijera in imam poleg osnovnih aplikacij naloženih še ene 5 to je pa to. nobena ni namenjena sistemskemu delu. Tudi ne razumem zakaj task manegerji pa pregeld baterij, to je že vse v default romu. Sens meni osebno tudi ni nek presežek, v bistvu mi gre prov na jetra, ker sem drugače uporabnik Samsunga. Je pa to stvar okusa. V glavnem spet sva pri tem. Sam ne rabim nobene dodatne aplikacije na Desire in deluje čisto ok.

Sem pa že večkrat opazil opevanje Lumnie 800. Ne štekam čisto v čem je finta, da naj bi bil tako oh in sploh, saj je HW ne vidim nobenega presežka oz. bi prej rekel, da je HW kot tak malce zastarel, sploh ko bo to na naših policah? Pa ne misli, da izzivam ampak ne štekam v čem je finta?