AMZS !?!?!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Si siguren?
Ne zaračunajo jo tebi, jo pa banka peetrlou najbrž.
Sicer pa na AS Domžale to že nekaj časa obstaja. Celo v višjem znesku, tko da je že bilo da sem šel na bankomat, ker mislim da je bil znesek za "gorenca" previsok, da se ne bi sprehodil do bankomata.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Če jaz kaj vem to ni v skladu s pravili izdajatelja kartice in lahko tako podjetje izgubi pravico uporabljat sprejemat plačilno kartico. Ne da se mi pa preverjat. Aja, pa prijavit jih je treba.
Potem bodo naredili, kot je bilo včasih: tehnični in zavarovanje lahko plačaš s kartico, cestnino pa le s kešem? Bo to bolje?

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Si siguren?
Ne zaračunajo jo tebi, jo pa banka peetrlou najbrž.
Sicer pa na AS Domžale to že nekaj časa obstaja. Celo v višjem znesku, tko da je že bilo da sem šel na bankomat, ker mislim da je bil znesek za "gorenca" previsok, da se ne bi sprehodil do bankomata.

Sam da jo meni ne
grin1.gif
Enako ne računajo na OMV-ju 100%.

lp

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
Čisto povsod je pri plačilu s kartico do 5% provizije.
Odvisno od pogodbe, ki jo prodajalec sklene z banko.

Torej prodajalec nabavi robo po 80 ALTov, proda po 100 ALTov.
Če kupec plača s kartico, 5 ALTov pobere banka. Prodajalec ima tako namesto
20 samo 15 ALTov zaslužka. Ampak ker je še vedno v plusu, se zaradi tega ne sekira.

Pri cestnini pa je AMZS samo posrednik. Država hoče 100 ALTov za cestnino,
voznik plača natanko 100 ALTov. In če plača s kartico, bi moral tistih 5 ALTov provizije
kriti AMZS, kr pa jim ni v interesu.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Če jaz kaj vem to ni v skladu s pravili izdajatelja kartice in lahko tako podjetje izgubi pravico uporabljat sprejemat plačilno kartico. Ne da se mi pa preverjat. Aja, pa prijavit jih je treba.
*Ponudnik (AMZS) ti s karticami samo želi olajšati plačevanje.
Če nočeš plačat provizije pri cestnini, lahko z gotovino plačaš.
*Banka niti slučajno ne bo odvzela AMZSju pravico do plačil s karticami. se preveč denarja tam obrne.

xmovc

Pripravnik
2. okt 2007
110
0
16
Olimpijsko mesto
Torej se sprehodi do upravne enote, kjer prav tako lahko plačaš cestnino, če meniš da tam pri plačilu s kartico ne boš plačal provizije.

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Sej tudi na tehničnem pregledu je tako... Za cestno takso plačaš dodatno provizijo, medtem ko za sam tehnični pregled pa ne plačaš.
Ker cestna taksa gre državi in mora biti do centa natančno, sama izvedba tehničnega pregleda pa sloni tehničnih pregledih. nekako tako...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Banke imajo dokaj oderuške provizije. Že v štartu si je najbolje izpogajat čimmanjšo provizijo, čeprav pod 3% težko prideš, razen če imaš veliko prometa. Mi imamo pos terminal nekaj več kot dve leti in ker sem zadnjič klical na banko sem se dogovoril, da mi bojo malček zmanjšali provizijo in mogoče celo ne bo najemnine :D

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Banke imajo dokaj oderuške provizije. Že v štartu si je najbolje izpogajat čimmanjšo provizijo, čeprav pod 3% težko prideš, razen če imaš veliko prometa. Mi imamo pos terminal nekaj več kot dve leti in ker sem zadnjič klical na banko sem se dogovoril, da mi bojo malček zmanjšali provizijo in mogoče celo ne bo najemnine :D

Ravno danes sem klical za POS... (NLB)

takoj v štartu mi je dala 2.8...do jutri mi sporoči če bo šlo kaj nižje....

edit...do sedaj sem imel POS terminal od Acredosa...super nizke provizije...(1,5%-2%)...prenosni, brez najemnine...(imel pol drugo leto......samo kaj ko so šli rakom žvižgat
frown-1.gif

Nazadnje urejeno: