Amortizerji: Bilstein ali Kayaba?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
j seveda pri meni je se dodaten "problem" 19".Mislim da bi ti taboljsi kompleti morali biti bolj udobni, se posebej tisti ki imajo dvojne vzmeti, da so spodnje malo mehkejse in se toliko ne cutijo jame.

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
KW variant 2 ali variant 3
tongue-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Jaz mam po novem kayabo excel-g (dvocevni plinski). Prve izkušnje: zadovoljen. Druge izkušnje: zelo zadovoljen.
Odzivni so veliko bolj kot originalni oljni, na ležečih in neravni AC ne niha več tako grdo.

Jaz sem šel menjat še vse drugo - vodila, sprednje ležaje, štangice (nabavil take z jeklenim ohišjem, original so plastične), vodila, komplet protiprašne manšete in bump stope, in se mi zdaj še karoserija manj zvija (ker sem mel prej stabilizatorštango malo v luftu
grin1.gif
).

So udobni, kot pravi Malecky. Jaz bi pripomnil še, da imaš včasih občutek, kot da nimajo nobenega hoda, ker jih pač ne preobremenjuješ in reagirajo res v milisekundi. Pri oljnih mi je šlo po 10 km že na živce, da sem rebound na grabi občutil komaj takrat, ko sem bil že mimo nje.

Če hočeš nastavljive, so kayaba cenejši kot bilstein, o kvaliteti je pa težko soditi. Po mojem mnenju ne boš z nobenimi falil niti malo, pa če boš vzel high-tech serijo ali pa OEM specs.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
kje to lahko kupim v sloveniji ?
kdo prodaja ali eno ali drugo firmo amortizerjev?
kje lahko sigurno naročim da me ne bo kdo nategnu?

Rabim pa za astro karavan g

hvala v naprej

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Jaz pa priporočam koni sport, sem jih dal na gtv, zadeva je fenomenalna, štela se samo rebound na 3 nastavitve, ampak je ravno dovolj. Avto požira luknje in grbine veliko lepše, drži bolje in se ne nagiba ter gunca kot s serijskimi.

B81

22. jul 2007
36.992
10.530
113
Jaz bom tudi Bilstein tule kupil, daj povej, koliko te je stala postnina k nam.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Za vse 4 amortizerje 25,9 eur.

Versandkosten ins europäische Ausland (Vorkasse/Payment in advance)
- 25,90 Euro:
Bulgaria, Estonia, Finland, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Tschechien, UK,

B81

22. jul 2007
36.992
10.530
113
Manj kot 300 EUR za komplet
grin1.gif

Sachs je boljša ali slabša firma? Ker mam original ravno Sachs, bom še pri šerbineku ceno preveril
grin1.gif

NikolaTesla

Zelenc'
17. jan 2012
5
0
1
Pozdravljeni

Jaz pa sem včeraj (pri -7°C) komaj "priskakljal" z vozilom do službe. Namreč zamrznili so mi sprednji amotrizerji in sem skakak po cesti kot žoga
smile-1.gif
.

Pomoje so še originalni oljni gor in niso bili nikoli menjani (avto Clio 2 letnik 1999 pa ima že 154k km).

Kaj svetujete od KYB serije oljne ali plinske ?

Hvala za pomoč.

Lp.

Darko