Amis telefonija? Ja ali ne?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Torej, kakšne izkušnje imate s to Amis IP telefonijo? Ali zadeva deluje ali bolj ne deluje kot deluje? Hvala

Lp

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Jo imamo v firmi že več kot pol leta i n deluje super dobro...Smo stroške računa (prej Telekom) znižali za skoraj 40%
grin1.gif

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Amisova IP telefonija je ena najboljših na trgu, predvsem za poslovne uporabnike. Podobno zanesljiva kot Telekomova analogna, vendar pol cenejše. Nekateri ponudniki imajo tudi ugodno, vendar velike težave - npr. v nekatere države ali številke sploh ne moreš poklicati, pogosto si nedosegljiv, pojavljajo se razne motnje, ipd. Kar nekaj partnerskih firm ima različne ponudnike in glede na izkušnje lahko povem, da je Telekomov ISDN ali Amisova IP telefonija edina smiselna izbira, najboljša pa je kombinacija obojega, če je telefonija strateškega pomena za podjetje. V večjih podjetjih je smiselno imeti telefonijo na ločeni parici, z nižjo sinhronizacijo (npr 2Mb), da je čim bolj stabilno, ker če obesiš IPTV, hiter internet in še kaj na isto linijo, je verjetnost za kakšno prekinjanje bistveno večja. Govorim seveda za ADSL varianto.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No jaz bi vzel dvojko, brez TVja torej internet do 10mbit + telefonija! Bom se kar odločil za to opcijo!

BluTuTh

Pripravnik
18. sep 2009
140
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No jaz bi vzel dvojko, brez TVja torej internet do 10mbit + telefonija! Bom se kar odločil za to opcijo!
Sam imam isti paket že kakšne 3-4 leta. V vsem tem času se spomnim samo dveh izpadov, ki so bili po klicu na support praktično takoj odpravljeni.
V primerjavi z telemachom, ki sem ga imel pred tem, je amis mnogokrat boljši.

Do centrale sem oddaljen cca. 1200m od tega gre dobršen del kabel po luftu. Modem se mi pa sinhronizira na 12M/900k.
Uglavnem zadovoljen
cheer.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Imam že vse papirje izpolnjene, čez 1 teden ko pridem nazaj pošljem
wink-1.gif
In zakaj cakas cel teden
frown-1.gif

Ceprav sem zaposlen pri konkurenci ti priporocam IP telefonijo, ce je tvoja linija stabilna !
Vsekakor ne pozabi na morebiten klic na 112 ali 113 !!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Vsekakor ne pozabi na morebiten klic na 112 ali 113 !!

Kaj naj bi to pomenilo - ali pri katerem od ponudnikov to ne deluje ? Zanima me predvsem za T-2, mama ima to (preko optike) in bi bilo izredno neprijetno, ce bi se ji kaj zgodilo, pa ne bi mogla poklicat resilca (enkrat je ze bila ena stvar, ko so jo morali odpeljati v bolnico na nujno operacijo). Mobitel kdaj ponesreci ugasne, ker zaradi artritisa/revme pritisne kaj narobe ponesreci, ne zna ga pa prizgati nazaj, zato rabi se stacionarni telefon.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Na optiki je linija stabilna
wink-1.gif

Na xDSL (klasicno bakreno omrezje) pa uporabniki ponavadi zahtevamo prevec in linija lahko zacne padati in s tem tudi VOIP telefonija.
Ce generalno gledamo telefonijo je se vedno najbolj zanesljiv klasicen PSTN telefon saj na liniji ni nobene elektronike, ki lahko "crkne" in tudi ce zmanjka elektike deluje (razen, ce uporabljas prenosno slusalko)
wink-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
V bistvu je sla na optiko zato, ker bakrena linija ni bila stabilna (ISDN, telefoni in NTji so krepavali kot po tekocem traku ... in to sredi Ljubljane, ne ravno v kaksnih rovtah). Glede elektrike je jasno, to je pac kompromis, ker je tam zmanjka zelo redko.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Ce generalno gledamo telefonijo je se vedno najbolj zanesljiv klasicen PSTN telefon saj na liniji ni nobene elektronike, ki lahko "crkne" in tudi ce zmanjka elektike deluje (razen, ce uporabljas prenosno slusalko)
wink-1.gif
Za tiste par ur ko zmanjka elektrike imaš mobilni telefon. Če ne se pa že za tri mesečne PSTN naročnine dobi UPS
tongue-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No bom vseeno tvegal z 112 ter 113
smile-1.gif
Evo v nedeljo prišel z dopusta in bom jutri oddal papirje na pošto. Edino kar me pri Amisu moti je to da nimajo v ponudbi nobenih telefonov kot npr. Telekom. Npr. da bi se vezal ter plačal neko pametno ceno.

Lp