Amis - prenizka hitrost

hertz

Pripravnik
4. okt 2007
32
0
6
Pa se ti splača? Če ne dela ok, je mogoče smiselno menjat, čeprav je malo več.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Ma razlike mislim da je manj ko 10€ ampak, sedaj trenutno ne rabim hude povezave, bolj rabim zanesljivo. Tako da bom zaenkrat še počakal. Moram pa res preverit cene pri siolu spet kako bi bilo telefon in internet cenovno.

edit: Sem sedaj preveril cene siola in bi me trenutna storitev stala 35€, sedaj plačujem 26€, če pa bi hotel imeti 4Mb paket tako kot sedaj plačujem pri amisu, pa je cena 41€ pri siolu.
No bo treba na optiko počakat.

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
tudi meni je včasih delalo komot brez problemov 10 na polno.
potem je pa čez noč začelo delat tam 2 max 3. sem ful preklical so rekli da linija več ne zmore... ja šit če je delalo eno leto na ful. uglavnem dosegel nisem nič dokler nisem po vseh mogočih proumh raztrosil kako sem jezen ipd.
en model piše na zs daj mi podatke bom preveril.
no od takrat dela 6-7mega, in podn od podn upload. je reko da so pač zaradi uploada zmanjšali tudi download ker se je sesuvalo. zdaj mam pa neko individualno nastavitev in dela že spet pol leta brez blema :D

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
295
83
Še lep cajt boš čaku optiko kolk mi je znano v tej smeri se že lep cajt nič ne dela ...
rolleyes-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
295
83
upam da ne lažejo..da bo res v tvojem kraju optika do tiskrat....jst sem mel srečo da pred 3 al 4 leti so pri nas napeljali optiko od telekoma tko da sem sam že skoraj 2 leti na optiki....tebi pa velik sreče da se bodo držali obljube..
wink-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
pri nas so rekli da se bo optika gradila v sklopu plinskega omrežja (in se tudi je) plinsko omrežje obratuje že 4 leta :D
kaj pa optika? po nekaterih blokih so že kabli potegnjeni :D to je pa tudi vse

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik hertz pravi:
Bom kar tule
A je kdo vzel Amis v okviru te nove akcije in popustov? Prebral sem, da ni vezave, potem pa v drobnem tisku piše, da se je treba vezat 15 mesecev. Zakaj potem oglašujejo, da se ni treba vezat? A se da izognit tem 15 mesecem?

To je standardna praksa pri Amisu.

- napišejo brez naročnine tok in tok časa...ful popusta.., na spletni strani na veliko piše prednost Amisa "BREZ VEZAVE"..., dejansko pa je vezava 15 mesecev

- napišejo NA VELIKO pri telefoniji non stop 24/7 brezplačni klici v Slovenijo...potem pa v drobnem, drobnem tisku, nekje skrito, da je samo toliko in toliko minut na mesec

- piše do 10 MB hitrosti..., če prižgeš TV se ti hitrost več kot prepolovi

- piše 1+1 HBO zastonj, dejansko je 1 mesec astonj, 2. mesec pa je zastonj, če se vežeš za eno leto in plačuješ dodatnih 7 EUR, kar piše v drobnem tisku

- piše tisti pop tv 2 meseca zastonj...., v drobnem tisku pa če se vežeš 6 mesecev in plačuješ dodatno naročnino

- piše, da ni treba plačevati za napredne TV funkcije..., dejansko pa je po dveh mesecih treba plačevati 3-4 EUR na mesec.

Čudi me, da še nihče ni prijavil Amisa varuhu za zavajanje potrošnikov.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Ne vem, zakaj se ne dogovorite tako, kot se lahko pri Telemach-u: plačuješ recimo 20/2, dosegaš pa 19/1,5. Jebiga, tu res ne moreš kaj dosti. Če pa plačuješ 20/2, dosegaš pa 10/1 in je operaterju znano, da je to zaradi prezasedenosti, itd... se pa komot dogovoriš, da plačuješ potem ceno primerljivega paketa 10/1.

jure1985

Pripravnik
27. jul 2008
109
0
16
kloshar bom preveril,
GSMobil slabost tega je ker je paket DO amis ima 3 pakete 1, 2 ali 4, in do 10Mb, v paketu DO 10Mb so vsi med 4 in 10 žal,
leni - ti si, koliko sem videl oddaljen 2400m zračne linije od centrale kar je po kablu še več, odgovor TS je bil da večje hitrosti kot jo imaš sedaj več ni možna, zakaj ne, ne vem.
ynos - kar se tiče hitrosti je res tako kot navajaš ko prižgeš televizijo se ti za toliko potem zmanjša internet a. 2 -3 Mb vzame televizija.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Manjko sem pripisoval televiziji, ampak naj ne bi imela vpliva.
Vedeti moraš en parameter - in sicer s kakšno hitrostjo se ti DSL modem poveže s centralo. Če se ti poveže npr. z 20Mbit, potem imaš lahko prižgan en TV stream in internet ti deluje na 10Mbit.

Če se ti poveže npr. s 13Mbit, potem pa sta dve možnosti, ki ti jih ponudi operater:
- internet fiksno 4Mbit, vklopljen TV stream nima vpliva na hitrost interneta
- internet do 13Mbit, vklopljen TV stream ti zniža hitrost interneta.

Meni se zdi druga možnost boljša za uporabnika, saj ti internet deluje hitreje, ko ni TV --- namesto da ti deluje vedno počasi, ne glede na TV.