nekako sem že obupal nad amisovo podporo, da opišem problem... uporabnik amisa sem 6 let prej adslja preko emx zdaj pa njihove optike. Ves ta čas uporabljam amisov mail in ves ta čas imam enko strojno opremo in vsa stvar je štimala brez probmea razen da je zaradi emxa bilo vse skupaj katastrofalno počasno. Pomembno mi je bilo da dobivam maile in da lahko normalno surfam in to je bilo ok. Resnično sem se veselil preklopa na optiko saj večja hitrost še nikomur ni škodila... vendar pa so se s tem začele moje največje težave. Maili namreč ne prihajajo na amisu celo pravijo da so otem seznanjeni vendar v enem letu niso naredili nič na tem. Ok če nebi prihajali samo njihovi maili bi človek še preživel vendar pa imam tudi lastno domeno z maili in tam teče posel. Prej je to vse normalno funkcioniralo sedaj so edini maili ki jih dobim gladko samo od gmaila. Probem je naprej še ta da mi recimo noče na treh računlanikih pobrati windowsupdatov, ne pobere točno določenega updata ostale normalno ustavi se na 54% in konec. Ko sem ga odnesel k sosedu je računalnik normalno pobral update in tudi maili so prišli normalno. No da pojasnim tole z maili outlook se poveže z mail serverjem in vidi število maiolv in količino podatkov potem pa se pri prenosu stavi na nekaj Kb in tako ostane. No dodatno je še to da hitrost nikoli ne dosega deklarirane redko kdaj preseže 20Mb čepravi imam naročenih 45Mb simetrično.
Sam sem najprej zadevo poizkusil rešiti z novim hardwerom se pravi sem priklopil en frišen računalnik potem sem zamenjal še ruter... prej Belkin play max zdaj netgear 3800.
Nebi šel v menjavo operaterja ker mi je to odveč vendar ne vem kaj naj naredim saj so mi tekoči maili žviljesko pomembni.
Sam sem najprej zadevo poizkusil rešiti z novim hardwerom se pravi sem priklopil en frišen računalnik potem sem zamenjal še ruter... prej Belkin play max zdaj netgear 3800.
Nebi šel v menjavo operaterja ker mi je to odveč vendar ne vem kaj naj naredim saj so mi tekoči maili žviljesko pomembni.