AMIS optika brez interneta?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Ima Amis preko optike kak paket da se naroči lahko samo TV + Telefon brez interneta?

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
lepo vam k imate možnost optike. Oglašujejo toto optiko na vlko, pol pa je skoro nikjer ni.. majstri res

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
lepo vam k imate možnost optike. Oglašujejo toto optiko na vlko, pol pa je skoro nikjer ni.. majstri res

Na lokaciji za kero se gre se je čakalo ful dolgo, pa še zdaj je neka čudna situacija v zvezi s priklopom storitev... AMIS je alternativa samo... Prva izbira je T-2 in ima tudi paket "Samo TV+TEL brez neta".

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Samo T-2 in Amis sta opciji... Siol ŽE CENOVNO ne pride v poštev... Moti me npr. tudi njihovo kompresiranje slike...

Edit: AMIS torej nima... Hvala za odgovor. Torej še samo T-2...

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik DognerDJ pravi:
Pri T-2 ne boš razočaran - se zelo trudijo za stranke ( sploh njihov servisni oddelek oz. reševanje reklamacij ).

Vem... Ga imam že od 2006 na lokaciji 1.
cheer.gif

Lokacijo 2 pa čakam, da bo možen priklop na optiko TS.
Kabli že v zgradbi kot tudi v sosednjih zgradbah, možnost
priklopa pa še zmeraj baker, v sosednjih zgradbah pa že
na optiko TS, čeprav je stanje s kabli v vseh zgradbah enako.

Čudno je še, da v naši zgradbi (lokacija 2) ne morem še dobit T-2 na optiki TS, dobil bi pa lahko Siol in Amis. V sosednjih zgradbah pa normalno tudi T2 na optiki TS. Nihče mi pa nikjer ne da JASNIH odgovorov kje je problem..

Potem sem pač pričel gledat tudi alternative...

Nazadnje urejeno:

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
imaš vsaj alternative. Jaz imam lahko maximum 20/0,7 internet, ker so kabli prestari in ne zmorejo več.. Pa ne živim sredi ničesa..

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
tole ne gre ravno skupaj, da bi pri 20 DL samo 0,7 UL. Nekaj je narobe z bakreno parico... Ena žila je slaba ali pa slab spoj...

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Samo T-2 in Amis sta opciji... Siol ŽE CENOVNO ne pride v poštev... Moti me npr. tudi njihovo kompresiranje slike...

Kaj pa je s kompresiranjem?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik jinetera pravi:
Citat:

Kaj pa je s kompresiranjem?

Artefakti in zmazki v sliki ki.jih T-2 nima...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
zanimivo, jaz imam ravno obratne izkušnje...

Primerjal sem kak tedn.nazaj... Amis in Telekak IPTV slika za posrat... T-2 gledam pa že vsakodnevno in sem zadovoljen... Pa pustmo to...
Tema.je dobila svoje odgovore... Pa tudi jaz sem svoje povedal... Ne mislim poslušat da imata onadva boljše ker NIMATA !!! Jasno ???

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Se postopoma že dogaja... lahko pogledaš na neuradni T-2 forum in boš videl, da ljudi počasi preklapljajo na MPEG4 (če ti STB to podpira). HD je še ok... SD je pa res bolj bogi.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Ne vem... 3 motorole mamo...

Poanta teh preklopov??? Tudi če je optika???

Nazadnje urejeno:

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
tole ne gre ravno skupaj, da bi pri 20 DL samo 0,7 UL. Nekaj je narobe z bakreno parico... Ena žila je slaba ali pa slab spoj...

tole je moj internet, polom vglavnem. Saj oni s telekoma, ko je prišel sem mi je takoj rekel da bo internet slab, ker so kabli ful stari.

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Citat:
Poanta teh preklopov??? Tudi če je optika???
Želijo se znebiti MPEG2, ker:
1.) Vedno več ponudnikov vsebin svoje streame dobavlja v MPEG4 in mora potem T-2 to prekodirat v MPEG2 (enkoderji niso poceni)
2.) Želijo imeti streame pod popolnim nadzorom, ker so STB-ji občutljive dušice... če vse prekodirajo, so lahko 100% prepričani, da bo povsod delovalo
3.) Želijo razbremeniti IPTV omrežje (imeti dvojno število multicastov na omrežju je pač potratno)
4.) Želijo razbremeniti strežnike za časovni zamik (vse snemati dvojno je pač potratno in drago)
5.) Verjetno sem še kaj pozabil...

Posledično bodo tudi ljudje na optiki imeli slabšo sliko, ker je to pač kompromis za tiste, ki boljše linije ne morejo dobiti. Skratka... v tem pogledu počasi sledijo konkurenci.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.786
5.917
113
Sprememba iz mpeg2 na mpeg4 je korak na slabše ??

hrci
Za full stare kable imaš odličen DL, kolikor vdsl2 dopušča (slabih 20 mbit).Hišna instalacija je ok ?
Edino UL je res bogi.