Amino daljinec - nujno

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Ma pri meni je pa to še prvi daljinc, pa je v uporabi že 2 leti. Druge tipke se normalno odzivajo.
A kdo ve, a moraš prijavt napako na helpdesk, al se lahko kar jutri sam na t2 poslovalnici oglasim? Ker se mi nihče ni oglasu na helpdesku.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Jutri ga menjaj v poslovalnici.

Vcasih zaleze stranski udarec ob STB tipki - udaris v dlan. Je pa to taka zasilna resitev do jutri - pa ne preklapljaj nazaj na TV ko ti enkrat uspe
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
probaj še odpret daljinca in spucat ploščico in tipke. morda imaš samo vlažno in zamazano.
to morem tudi sam včasih naredit.

vbistvu je to potrebno narediti pri vseh podobnih napravah (daljinci, prenosni telefoni...) tko sem rešil enga starga simensa, ki je bil na poti v koš:). tipke in ohišje ponavadi še operem pod vodo pa s kako krtačko. naprava je kot nova in seveda dela;)

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
tut jz sm mel identicen problem. ko sem ga odprl je skoraj teklo od vezja:D
po ciscenju pa je deloval kot nov, dokler aminota ni skurla strela.
sedaj uporabljam motorolo, ki ima resda bolj ceski daljinec, pa se univerzalni ni, lovi pa fenomenalno!

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Sem šel na T2 v Kranj, pa nimajo več teh dalincev na zalogi. (mogoče so še na Brnčičevi v lj) Moraš prinest komplet Aminota in ga menjat za Motorolo. Se bom kr lotu čiščenja.
smile-1.gif

Kako pa odpreš tega hudiča? Samo pr baterijah vidim en šravfek. Kaj pa pol?

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pol pa previdno, ker so plastični zatiči skos okol.
fajn bi blo met kak plastičen tanek šraufenciger:) če nimaš probaj s čim drugim. tut s kovinskim gre, sam če si mal neroden znaš poškodovat plastiko ali odlomit kak zatič.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Evo odprl sem. Res je blo vse zamaščeno notr. Sem spucal s palčko za ušesa pa še vseen ni učinka!
bonk.gif
S čim bi še lahko poskusu?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Pa si namočil prej palčko v alkohol? Ker sama vata maščobo le še bolj razmaže po kontaktih.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Lahk je tud "bevka" (metanol). Sem mislil da samo pr nas tako rečemo.
grin1.gif

Karkoli kar topi maščobe lahko, samo da ne topi še kaj drugega.
ne-ne-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
No bom pa še s tem probu. Čene pa samo v steno leti.
tongue-1.gif

Hvala!

EDIT: Nč nav treba v steno metat!
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Jaz sem imel isto težavo, stb je nehala delovat. Kot inženir sem poskusil vse živo in ni mi je uspelo zadovoljivo rešit. (Problem je v tej prevodni masi na tipki, ki se iztroši. Korislila bi le menjava tipke za novo ali drugo podobne velikosti ali ponoven nanos prevodne mase)

Ker aminato niso nikjer imeli na zalogi oz je stal 20€, sem kupil univerzalenga philipsa, ki ga lahko učiš tipk. Tako imam futureproof daljinca in vse fukcije na enem daljuncu.