V tem trenutku ne vem, lahko pa bi zvedel. Seveda so tudi prispevki delodajalca zame "moj denar" in ne državni. Tako da tega ravno ne morem ugotoviti samo na osnovi plačilne liste.Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:A ti veš koliko daješ mesečno v zdravstveno blagajno?
Dejstvo je, da ko sem po 25-ih letih aktivnega plačevanja v blagajno, imel prve zdravstvene težave, sem lahko problem učinkovito rešil le s svojim denarjem. Javno zdravstvo mi je ponujalo le protibolečinske tablete, ki bi jih tako ali tako plačal sam in tolažbo, da se lahko stvar mogoče uredi "sama od sebe". Zasebni zdravnik, sicer iz tujine, me zrihtal za 200 €, da sem kot nov. Drago? Ali je bolje financirati farmacevtsko industrijo in potem še kaka zdravila za želodec? Ne dvomim, da tega ne poznajo naši zdravniki v javnem zdravstvu, ampak pri nas ZZZS preprosto forsira kemijo. Neke logike pa ni. Marsikaj bi lahko uredile fizioterapevtske metode, delo pri nas bi moralo biti ceneje kot na zahodu, ampak nekako se v to ne gre. Če pa ti že odobrijo kako fizioterapijo, pa te ruknejo v čakanje za nekaj mesecev. Presneto... Splav financiran 100 % iz javnega denarja lahko čaka, bolečine pa ne.