Američani in rezanje kreditnih kartic

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
sej v tem je tezava, v Sloveniji je nadvse cenjen geografski ekspert, ce pa ima negdo ideje, zamisli, vizije, ki odstopajo, je pa takoj ozigosan za neprimernega

taksne so tudi moje izkusnje
cry12bpy.gif
iz tega foroma

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
no, sej vidva sta tak al tak tipicen primer, ki za sveto znanje in pamet pojmujeta znanje geografije
priden.gif
Tebi itak ni treba nič znati.
hysterical-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
V milijon filmih je že bilo kako je nekdo imel presežen limit in mu je prodajalec/natakar prerezal kartico
confused-1.gif

V čem je fora? Če za tisti mesec presežeš limit je pač ne moreš uporabljat do konca obračunskega meseca, zakaj bi jo nek ku.... natakar imel pravico prerezat?

V vecini filmov je tudi na vseh racunalnikih en neznan "windows" vmesnik z neko fensi temno/crno prozorno temo, ki vedno predvaja tak subtilen zvok, ko se skrola tekst po ekranu, ko kaj listajo ali pregledujejo.
grin1.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Če maš še kakšno drugo idejo poleg tega, da se zariješ v eno rjavo luknjo in kljubuješ vsem zakonitostim prostora in časa - pa še zakonu o ohranitvi energije, so me sama ušesa...

Ne mi rečt, da si tam, kjer si, ker si tolk sposoben al pa priden? Da geografije ne poznaš si pa tud sam priznal... Skratka - i tata bi, sine. oz. kakorkoli te že mi ožigosamo, ti nč ne škodi, ker očitno si primeren. Razlog bomo pa prej iskali v tvoji dnk kot v poznavanju geografije... Se sekiram? nope. itak vedno študiram stvari, ki se jih ne da spravit v denar... but I'm happy
smile-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Ne mi rečt, da si tam, kjer si, ker si tolk sposoben al pa priden? Da geografije ne poznaš si pa tud sam priznal...
Geografijo poznam zadovoljivo dober, tu se lahkovsak ulovi na nekaj kar ne pozna

tu pa sem zato, ker sem sel delat teste in jih opravil, ce mislis, da sem imel kakrksnekoli veze se motis

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
lol

pa nisam ti ja od juæe...

Brez vez, pr nas še zelenjave v šparu ne morš vagat, ti bi nas pa rad prepričal... kaj že?
hysterical-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
kzs

En kup enga pametovanja, vrhunec tega je pa zaključek, da so Američani glupi... Ja, mi smo pa ful pametni. Tko pametni, da niti ne vemo, kaj kreditne kartice so. To kar mamo v glavnem pr nas - so debetne kartice. Kjer v bistvu zapravljaš denar ki ga imaš - na TR. Taprave kreditne kartice, kot jih poznajo v us so take, da zapravljaš denar, ki ga nimaš. In potem pač mal po obrokih poravnavaš svoje pufe. Če ji nekaj cajta ne... sledi to kar vidite v filmih.

Niso ameri glupi (no ja mogoče clo so) - ampak vi ste še bolj.

Čist tko: na kaj vas beseda KREDITna kartica spomni?

Potem tudi ves, da se to v Sloveniji konkretno uporablja. Taksen primer je Karanta, VisaElectron ter Hypo revolving kartica z razlicnimi odstotnim pokritjem. Verjemi, da je tega vec kot si predstavljas.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Pri nas itak ne vem kako presegaš limit, ker čez ne gre.

Gre.
wink-1.gif

Recimo, da je limit 500€. Stanje imaš -300€. S kartico plačaš neko stvar, vredno 200€. Včasih se pa zgodi, da sprememba na TRR ni vidna takoj po transakciji in v tem času kupiš še eno stvar za 200€. Na ta način lahko limit prekoračiš za 200€...preverjeno.
smile-1.gif

Tega bo vse manj, takrat, ko to naredis banka avtomaticno poda zahtevek, da se tvoj limit iznici. Tebi pa sopajo obresti za nedovoljeno stanje.
Kartice ti v Sloveniji ne sme rezati nihce! Lahko ti jo odvzame, rezati jo ne sme, ker je last banke.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Neka logika bo kle... Včasih si šel s takim pedigrejem v Beograd, dons pa v Bruselj...
cheer.gif