Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ce bi bil manj histericen in bi si prebral kaj vec o njem, bi videl, da je bil tip pripadnik enote SEAL in da je bil ostrostrelec. Ljudje, ki jih je ubil, so bili nasprotniki v vojni ali pa so imeli zajete talce (razne resevalne misije v tujini).
Ampak seveda, ker je american se zdej cela slovenija zgraza kako da je to lahko njihov heroj, ko so pa gledali film enemy at the gates je bil pa sovjetski sniper ful car ker je pobijal nemce.
Bil je vojak in je ubijal ljudi. Nic novega. Ker je bil dober ga je drzava nagradila z vec odlikovanji. Tudi nic novega.
Zdej pa zacni dihat in ne bodi v stresu.
Ommmmmmmm
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Ubil je teroriste ... ne civiliste. Je velika razlike.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Ksz
Ta model je ustrelu enga iracana v prst in ga na mestu ubil.
Kako je to mozno?
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
res? Jaz pa mislim da ne. No morda nekateri tu mislite da je razlika vendar strokovnjaki pravijo da ne.
Ce ne verjamete, sem pred kakim tednom gledal dokumentarec na discoveryju kjer so povedali, da so teroristi v bistvu civilisti samo da so nevarni. Tudi sicer ima discovery veliko takih dokumentarcev kjer razlozijo kaj takega. Jaz veliko gledam discovery, tam je veliko zanimivih stvari. Tudi o avionih.
Tudi na faksu so nam nekaj povedali o teroristih in kako naj risemo zgradbe (v biroju kjer delam se veliko pogovarjamo o teroristih) da jih ne morejo napasti.
Tako da jaz sem videl da ni razlike samo vi nesolani to ne razmite.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Ubil je teroriste ... ne civiliste. Je velika razlike.
O, really? American je v Iraku! ubijal teroriste? Njegova prva zrtev (uradno) je bila zenska (civil). Najvec uspeha naj bi imel v Ramadi. Slabih tisoc mrtivh na iraski strani, od tega zelo malo vojakov. Verjetno so "teroristi" imeli nek sejem ali kongres v mestu
sicer pa tip ni bil ravno Einstein, zaradi denarja je napadel svojega (precej starejsega in pametnejsega) soborca Venturo
Citat:
patriot
No ... taki ljudje zato doživijo posttravmatski sindrom ... Dokazano je, da ta sindrom največ (bivšiih) vojakov doživi, ko ubijejo človeka, potem tisti ki ubijejo civilista in za tem tisti, ki ubijejo sovražnika .
V vojsko hodijo ljudje večinoma za to, da nekaj zaslužijo, ubiti nekoga jih veliko ni pripravljenih. Tisti ki pa čuti veselje ob nekomur, ki ga je ubil, kot ta na primer, je pa hladnokrvni morilec.
Ravno na investigation discoveryu je bil pred dnevi dokumentarec, kako spremlja policiste na terenu ... in potem je en policist bil bivši snajperist v ameriški vojski v iraku ... potem je oni kriminalec, ki ga je lovil, potegnil ven orožje in ga je policist dvakrat ustrelil v noge ... ko se je peljal v avtu, pa je povedal, da je jemanjem človeških življen končal v vojski in nadaljeval, da je v iraku mogel ubiti veliko sovražnikov ... pa ga je oni za kamero vprašal, kakšen je občutek ko nekoga ubiješ ... je rekel: nekaj noči ne spiš, potem, ko misliš, da si že nekoliko pozabil na ta dogodek, se zgodi še en in tako se potem nadaljuje. In da je vsakega, ki ga je mogel ubiti, zvečer doživljal nočne more, in jih sanjal, kako so imeli lepo otroštvo itd ... Zato je pustil vojsko in raje zašel med policiste.
Ja ... spet boste rekli dokumentarec ... Dokumentarci so resnični posnetki resničnih ljudi ... filmi pa so druga zgodba ...
Je pa tudi tako ... spremljaš medije, in izveš ali samo dobro, ali pa samo slabo novico ... vse v enem pa večinoma izveš v dokumentarcih.
Tudi v enem dokumentarcu ... mislim da ross kemp v afganistanu ... je veliko vojakov povedalo ... veliko medijev o nam poroča samo slabo ... še nikoli pa nismo videli nikjer novice, da smo afganistancem postavili mošeje, cerkve, jim zgradili studence, šole itd ...