AMC, Zepter, WMF .......????

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No včeraj je kolegica ženo zvabila na predstavitev posode Zepter. In ker res rabiva eni dve novi posodi sva rekla pa pojdi in se malo pozanimaj. In pride domov navdušena nad Zepter posodo. Sem rekel no fajn, kakšna je pa cena? In me je skoraj na rit vrglo. Za en komplet posode (7 skled) in ene par dodatkov dobi sedaj ker je sejem v akcija za samo 1.700 eur
bonk.gif

Glede na to kaj imava leto vse še v planu sem rekel ni šans. Mene ne prepričaš.
Sedaj me pa zanima. Kakšne so vaše izkušnje z AMC ali Zepter? Je to res vredno svoje cene ali je čist preveč napihnjena? ALi se lahko WMF primerja s Zepterjem, ker je kar dosti cenejši, kvaliteta pa naj ne bo toliko odstopala?

Hvala za odgovore. Za dobre informacije talam ALTe.

lp

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
1700 EUR??

Je iz zlata?

Midva sva čisto zadovoljna z brezplačno posodo ki sva jo dobila zraven indukcijske plošče in zraven kuhinje.

Za 1700 EUR pričakujem da zna posoda sama kuhati.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ne čevapov ne, ampak kremenatelc
smile-1.gif

Ja baje je vsa hrana ful bolj zdrava in vse ostane notri, ker ne izpari iz hrane. Sicer ko sem vprašal kaj ostane notri ženske niso vedele
smile-1.gif

Ampak npr skuhali so krompir brez vode. Meso je bilo pečeno ful hitreje in bolje kot v navadni posodi. za pomfri rabiš samo par kapljic olja .....
No v glavnem ženske so bile nad posodo navdušene. In zna se zgodit, da bova midva edina, ki je ne bova kupila.

No še kakšno mnenje bi prosil.

lp

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
Ali mislite da profesionalni kuharji, npr. Alain Ducasse , kuhajo v takšni posodi?

Po mojem ne. Verjetno ti tudi takšna posoda ne more pomagati če si totalni analfabet. Pa to ne leti na vaju z ženo sevlje. Za en pisker je po mojem pretirano dati 200€. Ker toliko bolj okusna in zdrava hrana tudi ne more biti.

vejca

Pripravnik
Doma imam rosfrei posodo kupljeno preko nekega kataloga že 14 let, in če mi je do sedaj zdržala mi bo še sigurno kakih 5 let. Ko sem jo kupila ni bila pretirano draga in tudi v prihodnosti nimam namena dajati veliko denarja za posodo, sploh pa ne v današnjih časih ko je tako draga hrana. Imam pa lonec za mleko ter jedilni pribor znamke WMF kupljen pred časom v Sparu na njihove nalepke in nimam nobenih pripomb.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Pred časom že pred več leti smo kupili to Zepter posodo in i morem rečt da je kar dobra čeprav je zelo draga! Glede na to da jo imamo pa je za tak denar ne bi več!

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Midva sva iz Nemčija naročila WMF. V primerjavi z ceno pri nas, sva prišla skozi več kot 80% ceneje, na moreš verjet. Midva sva več kot zadovoljna. Seveda to ni Zepter, ampak za povprečnega uporabnika je še preveč dobra.

Cavalierka

Pripravnik
19. sep 2007
118
0
16
osrednje-slovenska
Tudi jaz sem šla poslušat predstavitev Zepterjeve posode in seveda je bil tisti gospod, ki je posodo predstavljal tako prepričljiv in tako je predstavil, da sploh ni drago, da sem si jo tudi jaz nabavla. Je super dobro kuhati v njej, baje je tudi veliko bolj zdravo in tudi posoda je narejena iz samih najboljših materialov, ampak težko pa je rečt, če je res vredna svojega denarja. Sicer pa je hrana res boljšega okusa...
wink-1.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
No ja. Poznam AMC in Zepter, ker so pri moji bivši imeli oboje. AMC je skoraj pol dražji od Zepterja, ampak ne toliko boljši. V posodi se sicer dobro kuha in ne rabiš dosti olja,...., samo je večji problem to, da smo oz. ste vsi navajeni kuhat z oljem, kar pomeni, da boste kljub temu čez čas kuhali z oljem tako kot prej. Tudi kuhanje brez vode je smešno. To lahko delaš takrat ko imaš čas, ker moraš kuhat na ful malem ognju-temperaturi.
Sam imam sedaj v uporabi že peto leto Fissler in nekaj WMF-a. Oboje je ful ceneje od zgoraj naštetih izdelava in sistem kuhanja pa je enak. Edino kar moja posoda nima so te pokrovke s termostatom, kar pa če realno razmislimo, tako ni uporabno. Tisti, ki kuha tako ve kdaj preveč ali premalo vre in ne rabi termostata. Še to WMF ima ful dobre pekače in lonce s steklenim pokrov in so iz podobnega materiala kot je "gus" ne vem kako se reče prav po slovensko. V tem jaz redno pečem krompir ali pečenko in še nikoli nisem rabil ničesar čohat s posode.
Kar pa se tiče WMF in NEmčije sem videl, da imajo ful dobro uradno stran, samo tam se mi ni zdelo da je kaj bistveno ceneje kot pri nas, tako da prosim tistega, ki je naročal iz Nemčije za dodatne podatke.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Ne čevapov ne, ampak kremenatelc
smile-1.gif

Ja baje je vsa hrana ful bolj zdrava in vse ostane notri, ker ne izpari iz hrane. Sicer ko sem vprašal kaj ostane notri ženske niso vedele
smile-1.gif

Ampak npr skuhali so krompir brez vode. Meso je bilo pečeno ful hitreje in bolje kot v navadni posodi. za pomfri rabiš samo par kapljic olja .....
No v glavnem ženske so bile nad posodo navdušene. In zna se zgodit, da bova midva edina, ki je ne bova kupila.

No še kakšno mnenje bi prosil.

lp

pravite da za pomfrit par kapljic olja? ni mi jasno. torej to potem ni ocvrt krompirček, ker se ne cvre celoten v olju. jaz ga včasih naredim kr na pekaču v pečici, brez olja. ampak, razlika med pečico in cvrtjem v olju je očitna. ocvrt je le ocvrt, čeprav ni zdrav. kakšen pa je potem tale v tej posodi z par kapljicami olja? je okus enak tistemu, ki se svre v olju? al je podoben temu iz pečice?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Nekaj takega sva kupila kot tukaj: LINK

V Sloveniji sva pri zastopniku gledala isti model (Diadem Plus) in je bila cena z 5 delni komplet skoraj 290€. Midva sva dala za 7 delenega 180€ skupaj z poštnino (25€ poštnina).

V Nemčiji je bila takrat akcija, da za XXX nalepk dobijo komplet posodo 40% ceneje in tega je bilo polno na ebayu.

Moja draga po enem letu in pol priznava, da je posoda odlična, čeprav je prej govorila samo Zepter, pa Zepter, pa moja mama ima Zepter ... bla bla bla
hysterical-1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
KSZ

hysterical-1.gif

Ne boste verjeli kaj se mi je zgodilo sedaj ... ravno ko sem pisal odgovor za WMF posodo, sem na ebayu iskal link in en link sem prilepil na Alter. Na drugem linku pa je bil isti 7 delni set in do konca bidanja še 28 sekund. Cena je bila v tistem trenutku 72€, jaz pa sem za hec napisal, da dam 90€.

V zadnjih 8 sekundah sem potrdil geslo in ne boste verjeli DOBIL SEM 7 delni isti komplet za ceno 74€

Evo link: LINK

hysterical-1.gif

Če bi namensko kupoval, sigurno nebi zadel, tako pa sem v hecu in dobil.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
ksz

Glede vprašanj od pomfrita ne bi vedel odgovora, ker ga še nisem niti videl, niti jedel.

Me pa veseli da ste pohvalili WMF. Če to res drži, da so načini kuhanja enaki kot pri Zepterju, potem ga res z veseljem prečrtam iz misli.

Sem pa ugotovil, da je v Kranju na mestnem trgu celo trgovina z WMF posodo. Po vsej verjatnosti bomo šli na en ogled.

Če pa je c152slo res kupil na ebayu, se pa mogoče še kaj zmeniva
grims-1.gif

lp