Amazon Kindle

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
http://tinyurl.com/3fqg2tc
bonk.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Ima kdo idejo, kako kupiti Kindle knjigo, ki je na voljo le za US in UK trg?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
No kaj milahko nekdo pove , če bi se dali stripi v .CBR , ali pdf obliki lepo brat? če gre brez zatikanja? so pa črnobeli

lp

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
AndY1 takšne knjige lahko kupiš tako, da na Amazon kupiš darilni bon in ga sam izkoristiš, nato pa lahko spremeniš glavni naslov dostave (ali pa edini) na drugo državo (USA) in tudi naslov. Nisem pa prepričan, če je potrebno na Amazon Kindle nastavitvah še posebej nastaviti državo. Meni je tako že uspelo.

LP Aleš

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Ahaaaaa, dobra ideja.

Ja, v Kindle nastavitvah lahko spremeniš državo. Sicer moraš vpisati celoten naslov, tako da verjetno če vpišem naslov od Googla, bi moralo iti. Potem pa izkoristim bon, potem pa nazaj nastavim naslov na moj pravi.

Imam prav?

Ampak, potem, ko 1x vrneš naslov nazaj na Slo, pa si knjigo že kupil, ne izgubiš pravice do knjige, da bi ti jo brisali iz spiska?
P.S.: Kateri USA naslov pa si vpisal?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
No kaj milahko nekdo pove , če bi se dali stripi v .CBR , ali pdf obliki lepo brat? če gre brez zatikanja? so pa črnobeli

lp

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Ahaaaaa, dobra ideja.

Ja, v Kindle nastavitvah lahko spremeniš državo. Sicer moraš vpisati celoten naslov, tako da verjetno če vpišem naslov od Googla, bi moralo iti. Potem pa izkoristim bon, potem pa nazaj nastavim naslov na moj pravi.

Imam prav?

Ampak, potem, ko 1x vrneš naslov nazaj na Slo, pa si knjigo že kupil, ne izgubiš pravice do knjige, da bi ti jo brisali iz spiska?
P.S.: Kateri USA naslov pa si vpisal?

Zakaj bi sploh spreminjal nazaj? Jaz imam ves čas (od nakupa naprej) naštimano na ameriški naslov in sem si prenesel kar nekaj zastonj knjig, za katere bi sicer moral plačati neko brezvezno tarifo za prenos podatkov ali pa sploh ne bi bile dosegljive, ker so samo za US trg. Uporabil sem kar naslov od Borderlinxa.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Zaradi tega, ker včasih naročim tudi kaj takega, kar mi dejansko pošljejo po navadni pošti.
Poleg tega se verjetno uparja podatke s kreditne kartice in vpisanega naslova ne?

Torej, če dam naslov od Googla, oni tega ne preverjajo?

Dam lahko kar:
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043

P.S.: Aha, zdaj vidim, kaj Borderlinx je. Cool zadeva.

Nazadnje urejeno:

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Si pač za vse ostale stvari ustvariš še en amazon račun.
Na Kindle forumu sem bral, da je folk dobil opozorila od Amazona, ali pa so jim celo izbrisali račun. Po mojem ravno zaradi tega, ker so zaznali neko spreminajnje računov. NE vem to je moja laična razlaga. Jaz sem šel celo tako daleč, da imam Kindle račun samo na enem računalniku. Za vse nakupe preko Amazona pa uporabljam drug račun in drug računalnik. Paranoja? Kaj pa vem. Mogoče. AMpak glede na izkušnje drugih, ki sem jih bral, sem se odločil tako in zaenkrat (več kot eno leto) deluje.

Po mojem zaznajo tudi, da pri istem računu uporabljaš kartico, ki ni registrirana v ZDA ( za druge nakupe) in je to lahko problem.
V primeru, da imaš račun samo za Kindle, ki ga uporabljaš samo z gift karticami, pa ti problemi odpadejo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Daješ krasne ideje.

Ker knjige bolj bere punca, bova naredila nov account zanjo, naslov iz Blinxa, na moj account bova kreirala kupone, na njen account jih bova pa unovčevala in kupovala Kindle knjige.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
To je po mojem najbolje. Pazi, da boš gift kartice kupoval na .com ne na co.uk. ali .de, ker niso prenosljive med amazoni.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
AndY1 samo še omenim, ne rabiš ustvarjati novega računa, ampak narediš nov naslov za pošiljanje v okviru istega računa, ki pa bo slovenski ampak NE primarni. LP

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Vem, samo nama s punco itak tako pride bolje. Ona je bolj knjižni molj, jaz sem pa financ minister :)

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Torej kindle je na poti, kje bi dobil še kake nemške knjige....

Goethe, Nitche, Mann..... torej tako kar bi moralo bit zastonj.

Ali slovenske novejše.... samo Čefurje sem dobil zaenkrat :p

edit: dobil http://www.gutenberg.org

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Če pdf pretvorim v mobi mi vse vrstice zmeče v eno za drugo. Tukaj imam pa po sredini strani prelom, kako bi to spravil v mobi format.