Amazon.co.uk - izkušnje

AlBa

Pripravnik
22. sep 2007
140
4
18
Pozdravljeni!

Zanima me ali je že kdo preko amazona, morebiiti angleškega, kupoval elektroniko?

Kakšnje so vaše izkušnje?

LP

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
jaz sem nabavu precej preko amazon.co.uk
npr. Dyson sesalec, razne knjige, K&N zračni filter, Philips sonicare zobno ščetko...

Vse kul. Edino kar je, moreš zamenjat vtikač. (odrežeš originalega in namestiš novega)

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Popolnoma brez težav. Kupil brivnik, fotoaparat, en kup knjig, pa še cel kup neke druge robe. Nikoli problemov.

Edino preveri ali je sold&dispatched by Amazon.co.uk ali preko njih kdo drug prodaja, ker lahko variira poštnina.
Amazon.co.uk ima večinoma Delivered FREE in the UK, za ostale ni nujno. Tako da je fino če imaš varianto naročiti
na kak UK naslov, pa tudi to se ne splača vedno (npr za robo vredno 200GBP in 6 funtov poštnne).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Če pa bi pri amazonu bili problemi, potem pa res ne vem, kje ne bi bili
smile-1.gif

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Naročil 8 notebookov (zamenjal napajalni kabel (enaa)). Vse OK. par stvari za PS3 OK,...

Sicer sam raje kupujem na .de, ker imam možnost zastojn poštnine v Avstrijo.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Naročam tam redno (2 naročila na mesec), vedno brez problemov.

LPM;

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
a poštnina za v slovenijo, če se kupuje direktno od amazona.uk je fiksna??
in če, koliko pride
kako pa je z vračanjem blaga recimo v primeru okvare (garancija)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Z nobenega Amazona nisem se nikioli videl fiksne postnine (torej neodvisno od mase posiljke). Se vedno je bilo tako, da sem placal postnino glede na nek kriterij (ki ga, mimogrede, ne predstavijo dovolj ocitno, da bi jaz dojel za kaj gre), ki je najverjetneje masa. To je tudi edino logicno, ne bo stalo enako ce posljejo eno tanko knjizico ali en DVD film, ali pa ce posljejo pralni stroj
smile-1.gif

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
koliko pa so omejitve npr. do 1 kg koliko je?
ker jst tega na strani ne najdem, še posebej pa bi me zanimalo za amazon.de saj mi nemščina ne leži

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kot pravim, jaz tega nikjer nisem zasledil, da bi imeli jasno napisano
frown-1.gif
Definitivno pa ni fiksno, ampak vec kot je robe, vec placas. Ce najdes jasno razlozeno glede na maso, vsekakor sporoci.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
ampak vec kot je robe, vec placas.

Huda ugotovitev, enako kot pred dnevi raziskava Inštituta za varovanje zdravja, da je podražitev hrane prizadela najbolj nižje sloje, mislim FAK kakšni izsledki, kdo bi si mislil?
evil.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
ampak vec kot je robe, vec placas.

Huda ugotovitev, enako kot pred dnevi raziskava Inštituta za varovanje zdravja, da je podražitev hrane prizadela najbolj nižje sloje, mislim FAK kakšni izsledki, kdo bi si mislil?
evil.gif

Vprasanje, iz katerega je tole prislo, je bilo (bom kar citiral, ker si ga ocitno preskocil):

Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
a poštnina za v slovenijo, če se kupuje direktno od amazona.uk je fiksna??
in če, koliko pride

Moj odgovor je bil, da zagotovo ni fiksna (ker sem jo placeval se zelo razlicno), da pa nimam reference, s katero bi dal konkretne stevilke (kar je bil drugi del vprasanja).

Vse razumljivo ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
pa se splača? ebay je ziher cenejši...nekdo iz HK CH pa lahko tole pošlje post free, za polovico cene?