Alternativa toplemu podu

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
V hiši moramo po tleh položiti topli pod ali pa kaj podobnega. Dve sobi kjer bo to položeno skoraj nikoli nista v uporabi, tretji prostor pa je hodnik (vse skupaj cca 50 kvadratov).

Iščemo eno poceni varianto, ki jo lahko hitro položimo. Kaj pride v poštev poleg toplega poda? Sam sem razmišljal o laminatu a z njim nimam izkušenj...

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Tako je, laminat.
Mačji kašelj za položit (če le nimaš 2 levih rok)...pa dobi se že za okoli 5 EUR/m2.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
laminat je keks polagati. Rabiš zgolj eno žago, za rezanje na mero.

Je pa še opcija - pluta - ta pa deluje bolj 'toplo ' (oz. tudi je)...samo cenovno pa žal ne vem kako je stanje.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Laminat na hodnik? Če je zelo frekventen, potem rajši ne. Me vedno tako zelo moti zvok poceni laminatov pri hoji. Kaj pa kakšna PVC talna obloga? Se z lahkoto čisti, zvočno izolativna, zmeriš, kupiš, odviješ in uporabljaš.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Noben od teh treh prostorov ni frekventen... Že več kot 5 let v teh prostorih ni bilo po tleh ničesar, sedaj pa bi bilo dobro nekaj položiti. Se pa nekako odločamo med PVC talno oblogo ter laminatom.

Skratka ena poceni zadeva...
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik sbor pravi:
Laminat na hodnik? Če je zelo frekventen, potem rajši ne. Me vedno tako zelo moti zvok poceni laminatov pri hoji. Kaj pa kakšna PVC talna obloga? Se z lahkoto čisti, zvočno izolativna, zmeriš, kupiš, odviješ in uporabljaš.

Zakaj ne z laminatom na hodnik? Niso vsi laminati enake namembnosti in kakovosti. Pri najcenejšem kakšne hude trpežnosti ni pričakovati, Za nekaj več denarja se pa dobi tudi trpežen in tišji laminat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
vrzi topli pod in mir, sploh če ni nek fancy objekt
Kupiš, odrežeš z olfa, nalepiš z neostikom s kakšnim valjarejm mal povalaš (če je bil dolgo v majhni roli)in volja