Alternativa stari Xsari Picasso?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Saj res ne zgleda tako slabo, kar se opreme tiče. Ima avtomatsko klimo in tempomat, kar je super. Mene bolj skrbi varnost, ki verjetno ne sodi v leto 2010. Ne vem, če bi družino zaupal konstrukcijsko zastarelemu avtomobilu.

4 airbagi, ABS. Nima pa ESP-ja.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Glede na to da je na poraba.com precej teh avto se vidi da je realna poraba od 7.5l do 9.5l - tovarniško govorimo o kombinirani porabi 7.3l. Torej pod 7l/100km na daljši interval je nemogoče!
evil.gif

Govoril sem o vožnji po avtocesti, z vključenim tempomatom, nastavljenim na 100km/h. Po ravnini je poraba 6.3l/100km.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Saj res ne zgleda tako slabo, kar se opreme tiče. Ima avtomatsko klimo in tempomat, kar je super. Mene bolj skrbi varnost, ki verjetno ne sodi v leto 2010. Ne vem, če bi družino zaupal konstrukcijsko zastarelemu avtomobilu.

Aja, pa cena 12k velja (samo) za fininanciranje preko citroen lizinga!
tongue-1.gif

Dej prosim ne govori, če ne veš o čem govoriš. Midva sva ga vzela na keš in sva ga dobila za 12kEUR. In to polno opremljenega.

Dej, k se sramotiš.

Pa še izposlovala sva strešne nosilce in za prvi servis delo brezplačno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.149
4.129
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

tongue-1.gif

Dej prosim ne govori, če ne veš o čem govoriš. Midva sva ga vzela na keš in sva ga dobila za 12kEUR. In to polno opremljenega.

Dej, k se sramotiš.

Lepo je to slišat - jst sem šel samo pogledat na avto.net in pri vseh teh za 12k EUR (ki NISO testni itd.) piše da je pogoj citroen financiranje. Na uradni strani pa nič ne piše oz. niti nisem našel opreme itd. samo neko novico o tej akciji!

Torej pod črto če je to res, potem je dober oz. odličen nakup!
zmaga.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Ja, res je.

Kupila sva ga v Avtomerkurju v BTC-ju, nakazala preko splošne položnice ves denar, dobila pa novega, polno opremljenega, z vso opremo, ki je nekdo že opisal zgoraj (avtomatska klima, tempomat, avtomatika za detekcijo dežja,....) + izposlovala strešne nosilce in kupon za prvi servis, da je delo za prvi servis brezplačno.

Nazadnje urejeno:

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

tongue-1.gif

Dej, k se sramotiš.

Lepo je to slišat - jst sem šel samo pogledat na avto.net in pri vseh teh za 12k EUR (ki NISO testni itd.) piše da je pogoj citroen financiranje. Na uradni strani pa nič ne piše oz. niti nisem našel opreme itd. samo neko novico o tej akciji!

Torej pod črto če je to res, potem je dober oz. odličen nakup!
zmaga.gif

Imajo pač svoje financiranje in seveda bodo ponujali tega in ne nekega Hypota.
Način plačila ni važen.

Moj dela na Citroenu in te Xsare prodajajo na veliko, ta avto je dober nakup. Veliko za malo denarja. Midva imava službeno in je čisto soliden avto, z ogromno prostora in brez težav
cheer.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Takole naju je čakala, ko sva jo prevzela:

Tole je pa poraba po avtocesti, po ravnini, po tempomatu:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

To ni ravno neko merilo varnosti. Podobno varnostno opremo ima tudi clio II, pa je takisto 12 let star model. Problem je zastarela mehanska konstrukcija avtomobila in posledična nevarna deformacija ob morebitnem trku. Kar se tega tiče so avtomobili v 10 - 12 letih blazno napredovali.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

To ni ravno neko merilo varnosti. Podobno varnostno opremo ima tudi clio II, pa je takisto 12 let star model. Problem je zastarela mehanska konstrukcija avtomobila in posledična nevarna deformacija ob morebitnem trku. Kar se tega tiče so avtomobili v 10 - 12 letih blazno napredovali.

Aha, zdej je že zastarela mehanska konstrukcija in nevarna deformacija ob morebitnem trku, že 10 let pa se vozijo Xsare brez ESP in še danes se vozijo brez - pa ne samo Xsare, tudi recimo 3-2 leta stari avtomobili se vozijo brez ESP
rolleyes-1.gif

Ne napihujte vsega kar piše v medijih... zdaj pa mi prosim še razloži kako deluje ESP (brez pomoči googla, revij ipd.) in v kakšnih okoliščinah ga rabimo - realno. Ter kaj je bilo drugače 10 let nazaj ko se nikomur še sanjalo ni o ESP-ju in so bili vsi brez?
Pa mi povej kaj je merilo varnosti?

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Glede na to da je na poraba.com precej teh avto se vidi da je realna poraba od 7.5l do 9.5l - tovarniško govorimo o kombinirani porabi 7.3l. Torej pod 7l/100km na daljši interval je nemogoče!
evil.gif

Govoril sem o vožnji po avtocesti, z vključenim tempomatom, nastavljenim na 100km/h. Po ravnini je poraba 6.3l/100km.

Aha se mi je zdelo da mora biti neka fora.
Sicer bi se še bolj žrl zaradi nakupa pred leti.
Je pa res da kasko plačaš odpolne cene in ne od 12 jurjev.
bi pa pogledal za kako xp hdi, ker se kar nekaj km dela zadnje čase.....ampak kaj ko ni "penezov" oziroma potrb po drugem avtu.....
Meni se zdi OK nakup, varnost "pleha" pa najbrž res ni več na nivoju današnjih enoprostorcev....ampak včasih je treba kak kompromis sklenit.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ta Citroen financiranje je meni kar ugoden. Kos sem kupoval C4P je bilo dalec najbolj ugodno preko Citroen financiranja in v 5 letih bom od 10 k placal nekaj cez 11.5 k , se pravi preplacilo nekaj cez tisoc petsto evrckov...meni zelo ugodno
aplauz.gif

In tudi z C4P zaenkrat po prevozenih 3.000 km zelo zadovoljen.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.149
4.129
113
Smo sicer off-topic, ampak ESP je precej pomemben varnostni element in je dejansko revolucija na področju varnostnih sistemov (za razliko od ABSja ki je totalno nepomemben sistem). In točno za avte tipa Xara Picasso je ESP idealen in ne bi smel manjkat. Zakaj? Ker gre za "družinski" avto z visokim težiščem (mehkim podvozjem) katerega vozijo predvsem neizkušeni vozniki .. tole je smrtna kombinacija in ja (nov) avto brez ESP je greh. Kdor kupuje nov avto ga bo tudi imel vsaj 5 let in to je dolga doba in veliko (nevarnih) kilometrov.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Ne, ni alternative...
za 12 jurjev in da je tako velik NOV enoprostorec je ni. Vse je ali dražje ali pa manjše. Vem, ker sem lansko jesen tudi sam gledal. Na koncu sem vzel XP bencinarja in jo dal predelati na plin.
cheer.gif

Kam in za koliko si jo dal predelati? Dela ok?

Predelati sem jo dal firmi avtonaplin, ki prodaja PRINS sisteme, končna cena s popusti je bila 1800€. Sistem dela BP, prišparam pa letno glede na dizla za ceno osnovnega zavarovanja + kaska.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Citat:
za razliko od ABSja ki je totalno nepomemben sistem)

Kake pa ti strelaš... pri mojem dobrem miljončku kilometrov bi mi ESP prav prišel mogoče enkrat na leto (a sem kljub temu ostal na cesti), medtem pa sem nehal šteti kolikokrat me je rešil ABS

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Ne čuti se kake hude razlike, avto že tako ali tako ni športnik, tako da ne opaziš razlike. Poraba je pač večja za kak liter in pol, vendar je pa trenutna cena plina 0,669€/1l na Petrolu, na Veroškovi pa 0,62€ "Moj" sistem naj bi bil med boljšimi trenutno na tržišču, tako da je možno, da se pri drugih kaj bolj pozna razlika.
Moraš pa delati letno vsaj 20k km, več jih delaš, prej dobiš notri razliko, če si ga vgradil v rabljen avto. Če pa narediš tako kot jaz, ko sem ga vgradil v nov avto, je pa sploh zmaga, saj je treba upoštevati, da te dizel pride dražje že v štartu. Letno jih delam 40k km
10.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.149
4.129
113
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Citat:
za razliko od ABSja ki je totalno nepomemben sistem)

Kake pa ti strelaš... pri mojem dobrem miljončku kilometrov bi mi ESP prav prišel mogoče enkrat na leto (a sem kljub temu ostal na cesti), medtem pa sem nehal šteti kolikokrat me je rešil ABS

Mogoče sem se nerodno izrazil .. gre za število smrtnih žrtev, ki jih reši nek sistem. ABS v primerjavi z brez ABSa te reši smrti samo če je zavorna pot ravno toliko krajša da obstaneš na prepadu. Večina nesreč ki bi se zgodila brez ABSja bi imela materialne posledice ne pa smrti ...

Razlika je ESP ki aktivno posega v stabilnost vozila in prepreči prevračanje vozila oz. izlet s ceste oz. zanašanje na drugo vozni pas.

Nekako sta sistema v razmerju 1:20 pri reševanju življenj!

AJVAR

Pripravnik
11. okt 2007
351
0
16
Obišči stran
Hvala, moja ma dizla drgač pa se pomoje ne splača menjat... Drugače pa zelo soliden avto zaenkrat nimam pripomb (sedaj ima 3 leta), dela BP velik tudi zadosti.

lp

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.687
113
še v SLO - ampak komaj
ABS nepomemben sistem
stupid-1.gif

vozilo ob zaviranju ostane vodljivo - in to v kritični situacijo ni nepomembno - ali??

glede EPSa se načeloma strinjam - samo resno - koliko nesreč se je zgodilo z Xsaro Picasso, ki bi jih ESP morebiti lahko preprečil?

vsa ta tričrkovna elektronika nič ne pomaga ,če je šofer nekdo, ki ga lahko opišeš s štiričrkovno besedo
grims-1.gif

Xsara Picasso je dober nakup, če si pripravljen sprejeti določene kompromise in se zaveš, kje so prednosti in slabosti tega avta

pa še glede porabe - vsak, ki s 1.6 benc pride s porabo pod 8 l/100 km je car (tast jo ma - običajne relacija 30 km na eno stran + short distance (trgovina obisk) - letni 25k km - in je vesel ko pride pod 9 l/100)