No da malo obodim temo. Po tretjem pregledu (v enem mesecu), našega otroka pri pediatru je pediatrinja prejšnji teden ugotovila, da pa sedaj sliši pljučnico. In po krvni sliki, ki jo je dala narediti je bila zadeva res potrjena. Dobila je sumamed antibiotik-sirup in napotnico za bolnico v primeru da bi bile čez noč večje težave z dihanjem kot jih je imela pri njej. Ko sem bil z njo tam je namreč precej težko dihala z neko napravo so ji na prstu merili pulz in "kisik v krvi" (mogoče saturacijo??) in je imela nekje 89,90 in nič več. Dodatno pa smo ji morali dajati še na pumpico Ventolin. Po začetni krizi zvečer, ko je vročina narasla na 39 in potem po svečki popustila je hčera dokaj dobro spala in je nismo rabili dati v bolnico. Zdaj je od tega 10 dni in se pri mali stanje že kar normalizira, edino kašlja še. Stanje se ji je v bistvu začelo izboljševati že takoj naslednji dan saj je antibiotik očitno hitro prijel (antibiotikov do sedaj praktično razen 2x še ni imela).
Point tega pisanja je, da tisti, ki niste ravno zdravniki in ste samo starši postanete bolj oz. veliko volj pozorni na delo vaših pediatrov. Saj ne rečem da je bilo za hčero slabo poskrbljeno. Ampak bila je trikrat pri pediatru. Pljučnica po mojem ni nastala čez noč in lahko bi zadevo že prej odkrili če bi ji naredili krvno sliko, zmerili s tisto mašino na prstu kako diha,....
Tako, da dajte biti pri zdravniku vztrajni in tečni, ker včasih, mogoče tudi zaradi preveč dela, kako zadevo prehitro odpravijo. Vsaj po mojem mnenju.