Alter zdravniki - FLIXOTIDE in stranski učinki

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
pa sem se s Flixotidom srečal šele pri 14ih

Prej verjetno sploh ni obstajal .. gre za dokaj novo zdravilo oz. prej so bila druga imena. Če ni tako naj me pa stroka popravi!

ni tako

Tudi prav, jst vem da sem ga dobil kot nadomestek nekega drugega zdravila na B .. po spominu je bilo to 10-15 let nazaj!
cheer.gif
Tole se meni zdi dokaj novo zdravilo (jasno kot laiku) ...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No iz prve roke, jaz sem na Ventolinu in Flixotidu. Ventolin in podobni derivati okkar vem zase (diagnoza astma bronhiale), šele z uvajanjem Flixotida pa so se stvari uredile. Ampak kot jaz jemljem zadevo je Flixotide samo nekaka preventiva, zjutraj 1x duznem Ventolin in po najmanj 10 minutah še Flixotide - Ventolin bronhije umiri, Flixotide pa potem zadevo drži tako cel dan. Napadov ali težke sape praktično ni več, zahvala gre flixu.

Aja, sem pa že star kozel, astma pa noče izginiti. Ker sem z uporabo teh zdravil brez težav in živim normalno, potem pozabim, mi zdravil zmanjka, čez kak mesec pa se že stopnjujejo pizdarije...pol rem končno po recept in po arcnije in po prvi zaužiti kombinaciji je stanje ok.

Niso pa to neki bombončki, da bi jemal kar tako
ne-ne-1.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.409
113
Bil sem zraven ko je bila mala pri pediatru. Tako, da iz prve roke. Saj zato me je ravno cela zadeva zmotila, ker tokrat je zdravnica sama rekla, da v pljučih nič ne sliši, da je sodeč po grlu sicer videt vneto, ampak da je glede nato, da je v tistem tednu že vsaj desetim otrokom jemala kri in niso ugotovili prisotnost bakterij brezveze da ji predpiše antibiotike. Da pa ji bo dala dale Flixotiide in naj to jemlje
Ko bo spet takšen primer bomo naslednjič pač naši pediatrinji opisali tokratne stranske učinke (po mojem so bili) pa bomo videli kam se bo zadeva odvila in kaj bo potem predpisala.
Se pa drugače spomnim, da je moj zdravnik ko mi je dve leti zapored dal injekcijo kortikosteroidov zaradi alergije na sonce zabičal da se naj bolj pazim, ker se menda telo na tole navaja in bo moral potem iz leta v leto dozo samo še povečevat. Zdaj kolikor je to res pa ve kdo drug. In to je še dodatno, da me moti da otrokom kar takoj predpišejo taka zdravila.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
10€ stane da pregledajo krvno sliko in crp pa bi takoj vedela ali napisati antibiotik ali ne
bonk.gif

da pa napiše flixotide brez pravega vzroka pa ni bil problem

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.409
113
No da malo obodim temo. Po tretjem pregledu (v enem mesecu), našega otroka pri pediatru je pediatrinja prejšnji teden ugotovila, da pa sedaj sliši pljučnico. In po krvni sliki, ki jo je dala narediti je bila zadeva res potrjena. Dobila je sumamed antibiotik-sirup in napotnico za bolnico v primeru da bi bile čez noč večje težave z dihanjem kot jih je imela pri njej. Ko sem bil z njo tam je namreč precej težko dihala z neko napravo so ji na prstu merili pulz in "kisik v krvi" (mogoče saturacijo??) in je imela nekje 89,90 in nič več. Dodatno pa smo ji morali dajati še na pumpico Ventolin. Po začetni krizi zvečer, ko je vročina narasla na 39 in potem po svečki popustila je hčera dokaj dobro spala in je nismo rabili dati v bolnico. Zdaj je od tega 10 dni in se pri mali stanje že kar normalizira, edino kašlja še. Stanje se ji je v bistvu začelo izboljševati že takoj naslednji dan saj je antibiotik očitno hitro prijel (antibiotikov do sedaj praktično razen 2x še ni imela).

Point tega pisanja je, da tisti, ki niste ravno zdravniki in ste samo starši postanete bolj oz. veliko volj pozorni na delo vaših pediatrov. Saj ne rečem da je bilo za hčero slabo poskrbljeno. Ampak bila je trikrat pri pediatru. Pljučnica po mojem ni nastala čez noč in lahko bi zadevo že prej odkrili če bi ji naredili krvno sliko, zmerili s tisto mašino na prstu kako diha,....

Tako, da dajte biti pri zdravniku vztrajni in tečni, ker včasih, mogoče tudi zaradi preveč dela, kako zadevo prehitro odpravijo. Vsaj po mojem mnenju.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Pljučnica po mojem ni nastala čez noč in lahko bi zadevo že prej odkrili če bi ji naredili krvno sliko, zmerili s tisto mašino na prstu kako diha,....

E vidis, tu je razlika, PO TVOJEM, res ni nastala cez noc. V tem je najvecji problem. Tako cisto na "trotl-ziher" nivoju ti naj bo jasno da se taksna otroska pljucnica razvije v 1-3 dneh.

Tako da je pediater ravnal v vseh primerih popolnoma pravilno, seveda na podlagi opisanega v tem topicu.

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
naša tamala je kot astmatik pred cca 15 leti kar nekaj časa konzumirala flexotide + ventolin. Stranski učinki ekstremno močni, še trajajo, najbolj pa se pokažejo med puberteto
bonk.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kateri stranski učinki pa so nastopili? Zanima me, ker sem na enakih "dobrinah"...lahko na PM

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Govoriti o "masonskih" stranskih ucinki pri inhalacijskih kortikosteroidih je dandanes pravzaprav...smesno.
grims-1.gif

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
ej hec
hysterical-1.gif
, saj ni napisano preveč zakomplicirano.?

resno: zadeva je učinkovala (sedaj nimamo več problema z astmo), glede stranskih učinkov pa ne vem - kakšnih opaznih takrat ni bilo, razen (vračam se na
hysterical-1.gif
) če se pokažejo čez 10 let v obliki precej hude pubertete.

LP