Alter zadruga

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Ne vem, če je že kdaj bilo, ampak veliko nas je na tem forumu vsak dan, večkrat na dan in tako naprej.
Ker je na alterju zbran cvet slovenskega podjetništva, intelektualcev, tajkunov in tako naprej, sem prišel na idejo, da bi lahko tudi kakšen posel skupaj napravili.
Torej kako bi lahko naredili nek podforum, nadforum, vmesforum, kjer bi vsi napisali s čim se ukvarjamo in kako bi lahko soforumaši pomagali pri poslovnih rezultatih, idejah in ostalih načinov kako zavladati svetu?

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Dajmo en privat podforum da ne bo preveč javno vse skupaj

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Jaz sem za. Predlagam, da se najprej naredi seznam tistih, ki bi želeli sodelovati, se naredi bazo z določenimi podatki (kdo si, od kod si, področje dela, kaj konkretno bi bil pripravljen delati, česa ne bi želel delati, časovna razpoložljivost, odzivnost, ...), potem pa obvezno srečanje v živo (kdo bo uskladil teh 50 ljudi?!
grin1.gif
), kjer bi postavili temeljna pravila (ground rules) sodelovanja. V kolikor bo odziv resen, bi bilo smiselno razmisliti o neki bolj funkcionalni pravno-formalni obliki "zadruge".

V razmislek pa vprašanje, kako bi dosegli te kriterije:
- fairness
- odzivnost
- kakovost
- razpoložljivost

Ko se malo bolje spoznamo, pa lahko začnemo razvijati kak alter produkt
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.658
113
Pa Demza za moderatorja, da boste 2x na teden mirno stal pa poslušal o kriterijih
grin1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.085
5.658
113
Aia pa še nekaj.....ok imel boste neko "inbreed" podjetniško zadrugo samo za poklicane...a to si boste pol med sabo produkte prodajal po sistemu AmWay-a
sprasujem se.gif

B81

22. jul 2007
37.008
10.537
113
Super ideja. Vec glav vec ve. Vmes so sicer tudi glave, ki ne vedo nic, pa pustimo to
smile-1.gif

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Ideja se mi zdi dobra. Edino mislim, ds bi ta del foruma moral biti zaklenjen in tudi sprejeti bi morali nek kodeks, da se informacij s tega dela foruma ne objavlja ali razkriva drugje. Vkljucno z osebnimi podatki in tem, kdo stoji za katerim nickom.

B81

22. jul 2007
37.008
10.537
113
What he said + pricakuje se, da ima mod trdo roko, oz. spammers are not welcomed here.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pri moji dejavnosti tovrstno reklamiranje ni dovoljeno, sicer pa bi tu bili sami težki primeri
evil.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Vsi vemo, da imamo gor nekoga, ki ti lahko zrihta Roombo, nekoga ki zrihta belo tehniko po dobrih cenah, klimamojstra, itd. Zaradi tega bi bilo res fino, da imamo morda nek podforum, kjer bi nekako predstavili kaj počnemo in kako. Potem pa bi lahko videli, če lahko kdo kaj sodeluje, kdo komu pomaga, kupi ali proda ipd.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
dobra ideja, sem sicer predlagal že isto nekaj časa nazaj pa takrat ni blo nekega interesa
smile-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
No pa dajmo sedaj nekaj premakniti. Kdo lahko naredi podforum, zaradi mene pa lahko tudi tukaj pišemo s čim se kdo ukvarja pa potem nadaljujemo tukaj ali po zs. Saj velika verjetnost, da ne bo nič ampak če že toliko časa zabijemo na forumu mislim da kakšna dodatna minuta ne bo nič groznega, sploh če lahko iz tega kakšno zanimivo sodelovanje nastane.
cheer.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Sem za, če bi šlo za neke vrste predstavitev + malce mreženja, da naredimo kakšen posel če se kdo ukvarja z zadevo, ki jo nekdo potrebuje/išče.

Kamele0N

23. jul 2008
42.085
5.658
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
What he said + pricakuje se, da ima mod trdo roko, oz. spammers are not welcomed here.

Neglede na roko...kaj bo pa naredu če bo kdo izrabljal osebne podatke...al pa šel na osebno raven
sprasujem se.gif

Pomojem bolje ce se organizirate v smislu da vsak preverjen pripelje še osebno koga v klub (in stoji za njim)...

Sej veste....