Alkotesti in ustavno sodišče

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.606
9.792
113
Pravico sodnega varstva uveljavljaš prej, preden plačaš. Ali kje si jaz to narobe razlagam?
Ne vem kako mi je uspelo prebrati da kazen placas in se nato pritozis. My bad.

kakorkoli, odlocitev US ni podlaga da bi bil postopek neveljaven. Bo pa ce v enem letu tega ne uredijo.

po mojih info nekatere uprave ze sedaj vozijo na dodatne preizkuse z etilometri

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in Samo Svoj
2. okt 2007
4.131
2.795
113
Saj to je tudi zahteva US, da se preveri z umerjinimi napravami (etilometri).

Postopek seveda je (vsaj leto dni veljaven), vendar če se na postopek pritožiš (pri merjenju z alkotestom seveda) s sklicevanjem na odločbo US, mora postopek pasti, saj odločba US je jasna in na podlagi te odločbe je nekomu, ki je sprožil pritožbo na US, bila kazen "brisana".

Ne moremo tako, da se je nekdo pritožil in mu je kazen bila brisana, drugemu pa ki se pritoži, pa to ne bi veljalo....

Seveda, etilometri so rešitev, ampak, kot je nekdo zapisal, država še po dveh mesecih od odločbe ni objavila nobenega javnega naročila za nabavo etilometrom.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.606
9.792
113
Saj to je tudi zahteva US, da se preveri z umerjinimi napravami (etilometri).

Postopek seveda je (vsaj leto dni veljaven), vendar če se na postopek pritožiš (pri merjenju z alkotestom seveda) s sklicevanjem na odločbo US, mora postopek pasti, saj odločba US je jasna in na podlagi te odločbe je nekomu, ki je sprožil pritožbo na US, bila kazen "brisana".

Ne moremo tako, da se je nekdo pritožil in mu je kazen bila brisana, drugemu pa ki se pritoži, pa to ne bi veljalo....

Seveda, etilometri so rešitev, ampak, kot je nekdo zapisal, država še po dveh mesecih od odločbe ni objavila nobenega javnega naročila za nabavo etilometrom.
Torej sodisce ki je odlocilo v zadevi je dalo razlago. Ti zdej pravis da oni ne vedo kako so odlocili? Prav, meni je vseeno res.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
115
11
18
Ni mu bila kazen brisana, ker je bila njegova ustavna pritožba zavrnjena (4. točka izreka, razlogi za to pa pojasnjeni v 53. točki obrazložitve).

2. okt 2007
4.131
2.795
113
Ni mu bila kazen brisana, ker je bila njegova ustavna pritožba zavrnjena (4. točka izreka, razlogi za to pa pojasnjeni v 53. točki obrazložitve).

Sem spregledal, da mu ni bila brisana. Je pa potem US v obrazložitvah, tudi posameznih sodnikov, nakazalo zakaj je ta famozni 2. odstaven neustaven. Ter če se sklicuješ na to, še vedno menim, da prideš skozi brez kazni. Seveda, pa kakšnega dobrega pravnika ob sebi imet.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
115
11
18
Verjetno bo res tako, samo sklicevat se je treba na to. Dotični pritožnik je pred US očitno izpostavil nekaj drugega kot problematično (namreč da ni bil poučen o privilegiju zoper samoobtožbo preden se je strinjal z rezultatom preizkusa, nič pa o indikatorjih/merilnikih).

• Všeč mi je
Reactions: haloski_pepek