Alkoholna pijača z dodatki

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Citat:
Uporabnik as21 pravi:
tole bo taprava stvarca
evil.gif
klik

Al pa tole Link

absinth-beetle.jpg

Pol pa pij tole
shocked-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Thujone

Tu piše vse in še več. Pravi naslov za močan absint je menda Češka.
Ja ampak more bit tisti "ta domač" 1x ga je ena prinesla od svoje češke žlahte... bilo nas je 8 vsak je spil 2 štamprleja...kar se naslednje spomnim je da spim v omari med čevlji
bonk.gif
ostali niso bili nič boljši eden se je zbudil v študencu na viču pa sploh ne ve kako je prišel tja iz zbilj in to v nedeljo.
Menda je pelinkovec zelo podoben po učinku.
Pa agwo sem tudi pil samo je bila topla in brez limete in mi ni bila všeč-

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ti podobno kot malcomX ne bi z mano zdrzal piti stroha 80, kaksni moski pa ste tukaj gor, ene kislice pijete in zvijate potem pa najvecji frajerji
evil.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ti podobno kot malcomX ne bi z mano zdrzal piti stroha 80, kaksni moski pa ste tukaj gor, ene kislice pijete in zvijate potem pa najvecji frajerji
evil.gif
VZEM nazaj
jezen.gif
he he na prvo pitje imam hecen spomnin.
Klasika pijemo borovničke, vodke, teqile... bah to je vse švoh...brat vpraša natakarico če ima kaj močnejšega od tega sokca? viski? ne! konjak? nop. Mam še neki amapk to jest nucam za mizo razkuževat ker je 80% sam če kdo umre ne bom jest kriva.
Rečeno storjeno brat spije svoj štamparle in rata no pisan. Jaz njemu a je dobr? Brat ves hripav dobr, dobr.
No spijem svojega
bonk.gif
ufff flash back od sosedovega ta zalenga šnopsa ko sem bil star 9 let in sem 3 dni bil mrtu.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja tega je treba pa res po pameti piti, s spostovanjem bi rekel in veliko samodiscipline, ker deluje pocasi in ucinek kar ne neha. dva obicajna stamperla zeksana (mesana z vodo se razume) en za drugim, vrzeta z malo zamika na kolena tudi vajenega pivca, ker nimas obcutka, da zadeva sploh prime, v resnici pa raste in se pripravlja na izbruh.

pijes eno dozo, obvezno pocakas eno uro, zacnes z drugo.. sploh pa ne mesas s cem drugim, ker samo v tem primeru nimas macka, ker je zadeva nenormalno cista.

meni najbolj pase pozimi v planinskem caju namesto umetnega ruma.
grin1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
tista snow je tujon.

nič ne vem, da bi jo morali "ven dat", je pa v večini držav omejena vsebnost na nekaj 10 mg / l. Vsaj v prosti prodaji kaj močnejšega ni za dobit, oz. nimajo ravno vsem na očeh. Mogoče so samo zmanjšali dovoljeno količino?

Je pa to itak različno od države do države. V Franciji recimo je (bil?) prepovedan.

Ta blazno ogabni Absinth je bolje zamenjati z domačim slovenskim pelinkovcem pa še veliko več tega vašega toujona ma notri. Naberte nekje za bajto kvaliteten pelinkovec, ga namočte v meni osebno najbolj vodko, samo naj bo kaka kvalitetna ruska vodka, ne dajat trojke k je ogabna. Vse skupaj pustite ene 15 minut odvisno od količine pelinkovca in to je to. Če bote predolg pustl bo grenek, ko hudič, že tko bo, samo je vseno bolš, kot tisti cuker od absintha. Pa po pameti!!!

Tukaj pa je naslov za pelinkovec brez toujona če bi kdo =)
http://www.kvarkadabra.net/article.php/Naredimo-si-grencico

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
še izsek iz članka...

Pelina ne smemo namakati v alkoholu, ker bi se tako iz njega izločila tudi strupena snov tujon.
Tujon ni topen v vodi, zato ne prehaja vanjo, ko skuhamo pelinov čaj, v vodo pa preidejo samo grenčine in aromatične snovi.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Realman pravi:
V grazu,city park - interšpar.Lahko kupiš recimo mezcal,mehiška zadeva.Meni osebno zelo dobra pijača.Sicer je notri samo eden majhen črvek
wink-1.gif
ampak je.Je pa to zelo znana pijača,samo ne v evropi.

Hm ... tole se čuje privlačno.
grin1.gif
A ma isti efekt kot meskalin ali si samo normalno pijan po njem?