Pri nas imeli sodelavca...čisti alkoholik...njemu sta zadoščala dva pira in je bil vige vage. Tako da, če se dogaja podobno za to osebo, ki jo opisuješ...ja, je kronik. Verjetno niti ni v stanju še manj pa pripravljen da bi nehal.
Kaj storiti? Zadeva je tako kompleksna, da enoznačnega odgovora itak ne more bit, niti mi kot laiki premalo vemo da bi karkoli tule modrovali (priznam...že sam naslov teme me je odvračal, da sem šele danes kliknil na temo...).
Še enkrat kaj storiti? Verjetno nič...predvidevam da osebek ni več mlad..torej se vpraša čemu je žena vztrajala in trpela vsa ta leta (vemo..kam naj pa gre, pa otroci, pa ko je trezen mu je potem žal...itd itd...).
Otroci bojo verjetno ob prvi priliki (po končani šoli) potegnili stran...ostaja tu še žena...ona pa spet...kaj čaka? Vemo..lastno nemoč. Zdaj..ali počaka da ga pobere alko (mogoče v parih mesecih mogoče čez 20 let, pa bo mogoče mogla še zanj skrbeti od tega 19 let...ali pa spet...pobrati par cunj in oditi...ko/če bo kdqj zmogla ta korak, bo prvo kar bo rekla...'trapa, zakaj tega nisem storila 30 let nazaj in bi vsaj imela kaj od življenja...').
Sodelavec je umrl 2 meseca po odhodu v penzion...
(Zajebana tema...še bolj trpljenje teh, ki se morajo soočati s tem).