Aliexpres shopping festival

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
... (+ carina te ocigani za njihovo delo) ...

ne-ne-1.gif

"Ocigani" te pošta za carinsko posredovanje. Če je kateremu predrago si lahko da poslati s DHL ali FeedExom - pa naj potem poroča o stroških.

Lahko pa enostavne ne naročate iz 3. držav.

Postano le zato, ker se širijo neresnice.
jezen.gif
(in NE - nisem zaposlen na pošti, niti njihov odvetnik - samo mi gre na curaka, ker večina ne razume ali noče razumeti ozadja, ter potem posledično širi neresnice po forumu - in JA, bolj smiselno bi bilo če bi naši "javni organi" (pa to ni pošta!) vložili več truda in polovili velike ribe)

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Se bolj zalostno je da obstaja po vseh slo forumih ziljon tem o nakupovanju iz kitajske ipd., pa se vedno redno najde kaki biser ki vprasa ce je treba se kaj zraven placat

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
najbolj mi je všeč ko ti naši nabijejo dajatve na celotno kupnino, torej tudi na strošek pakiranja in pošiljanja. Torej en črnc je pakiral moj paket v Californiji in zdej moram jaz za tega črnca plačat davek za pakiranje Sloveniji!!!???
smirk-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.200
9.834
113
Kako pa plačujete tukaj? Paypal je vidim no go. A je kakšna druga zanesljiva zadeva? Kreditne rsvno ne bi dajal.

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
potem bi lahko koncno ceno uravnavali ravno s stroski posiljanja, npr vrednost artikla je 20 eur, da bi se izognili dajatvam bo prodajalec dal ceno 1 eur in 19 eur za stroske pakiranja in posiljanja

sad, aliexpressu posredujes podatke od svoje kartice, ta vzame sredstva s tvojega racuna in jih zadrzi dokler ne potece rok dobave oziroma se potrdi prevzem blaga, sele nato dobi prodajalec svoje $

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Vzamem na znanje(sicer sem samo površno napisal).Jje pa dejansko, da je to (vsaj meni) nepotreben strošek, ker poštnino ponavadi plačamo ob nakupu izdelka.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem šel preverit, če so danes res kaj drugačne cene. Pa sem res prihranil 7,54€
smile-1.gif
Ni slabo pri tako malem nakupu.

sad

Guru
24. avg 2007
21.200
9.834
113
Citat:
Uporabnik sung pravi:
sad, aliexpressu posredujes podatke od svoje kartice, ta vzame sredstva s tvojega racuna in jih zadrzi dokler ne potece rok dobave oziroma se potrdi prevzem blaga, sele nato dobi prodajalec svoje $
A Visa Electron prepaid kartica ne deluje na Aliexpressu?
confused-1.gif

Se da z nakazilom zadevo rešit, ker prave kreditne jim ne mislim dati.

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
791
39
28
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik sung pravi:
A Visa Electron prepaid kartica ne deluje na Aliexpressu?
confused-1.gif

Se da z nakazilom zadevo rešit, ker prave kreditne jim ne mislim dati.

Seveda deluje
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.200
9.834
113
??
Denar imam gor, a mi zavrne. Potem sem šel gledat pogoje in piše, da prepaid ne delujejo...
A to se prav trudijo, da ne bi nič kupil?
smile-1.gif

Trikrat vse preveril, tako da nisem nič napačno vpisal noter.

Reason:
Your card issuer declined the transaction.

Solution:

Please make sure you are paying using a valid credit card.
Please contact the bank or agency that issued your card.

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
791
39
28
Zanimivo. Jas sem imel sicer samo 2 nakupa na alliexpresu a je obakrat delovalo Pač vpišeš podatke z kartice, ono 3mestno kodo in to je to

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Možno je, da ti banka preventivno zavrača transakcijo. Pač, ko sumijo, da gre za možne zlorabe, lahko zavrnejo transakcijo. Takrat pokličeš na procesni center oz. telefonsko podporo banke pri kateri si in poveš, da ti zavrača.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Možno je, da ti banka preventivno zavrača transakcijo. Pač, ko sumijo, da gre za možne zlorabe, lahko zavrnejo transakcijo. Takrat pokličeš na procesni center oz. telefonsko podporo banke pri kateri si in poveš, da ti zavrača.

+1
Isto je delalo kolegu z "klasično" mastercard kartico. Klic na banko oz. procesni center (nekam pač
grin1.gif
) je situacijo rešil v par minutah.