ali ste gledali jelincica v oddaji na hrt 1?

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Ksz

Meni je bil Jelinčič prav hecen. Recimo s svojimi "argumenti" na podlagi "zgodoviskih dejstev".

Začne tipično: "Leta 1xxx je slovensko ozemlje segalo do Reke."
Voditelj: "Takrat še Slovenija ni obstajala."
Jelinčič "Seveda je, samo reklo se ji drugače."
hysterical-1.gif

In potegnemo analogijo:
Dajmo Italiji nazaj tisto, kar je bilo pod Rimskim cesarstvom (pol Evrope). A Italija takrat še ni obstajala? Seveda je, samo reklo se ji je drugače.
bonk.gif

In potem Jelinčič tekom oddaje ponovi besedno zvezo "zgodovisko dejstvo" še desetkrat. Če gre za enako vrsto argumenta, je precej ubogo vse skupaj.

Najbolj sem se pa seveda smejal ob naslednjem pogovoru:
J: "V Sloveniji se še nobenemu Hrvatu nič ni zgodilo." (posplošitev, da glava peče)
V: "To seveda ni res."
J: "Pa povejte en primer."
V: "Kolegu od Sportskih novosti so na tekmi Slovenija : Hrvaška razbili avto."
J: "To ne drži!" (seveda, Zmago, ti na pamet veš za vsak primer vandalizma v Sloveniji posebej
grin1.gif
)

V: "Seveda drži, zgodilo se je 4 - 5 let nazaj."
J: "Takrat sploh Slovenija ni igrala s Hrvaško!" ( Ah, Zmago, seveda ne)
hysterical-1.gif

Zdaj je pa vprašanje, ali ima Jelinčič tako slab spomin, da se ne spomni pet let nazaj, ali pa blebeče o stvareh, o katerih nima pojma. Niti eno, niti drugo ni pri debatiranju zgodovine ravno koristno kot tudi ne ravno hvalospev njegovi kompetenci na kateremkoli področju.

Jelinčič pove tako, kot je? Mislim, da kar enako pogosto pove tako, kot ni, in ga niti ne zanima prav veliko. Glavno, da največ govori. Če prihajaš iz paralelnega sveta, kjer zakoni in dejstva našega ne veljajo, ni težko imeti vedno prav.
smirk-1.gif

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Še js, ki sem pomoje gledal tiste tekme se jih ne spomnim. Kako se jih bo Jelinčič, haha.

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Ja, saj se je tudi jaz ne spomnim zelo nazorno, a če se normalni ljudje nečesa ne spomnijo, še ne pomeni, da neka stvar ni obstajala. No, pri Jelinčiču je malce drugače. Njegov sogovornik se je spomni, a ga Jelinčič prepričuje, da ni obstajala.
hysterical-1.gif

Vzporednisvet.press

Nazadnje urejeno:

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Kaj je en avto proti 100+ in še avtobus slovenskih nogometašev na prijateljski tekmi? Saj je brez veze.
V glavnem Zmagu je dobro tekel jezik. Tud če nima prav, trdi svoje.
Presenetli so me na index.hr, ko ga celo podpirajo v nekih pogledih na politiko. To, da je Istra slovenska, je bosa, pa nisem strokovnjak.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
To je še najlaže preveriti. Istra NIKOLI do konca druge svetovne vojne ni bila pod jurisdikcijo Zagreba. Sicer tudi ne pod direktno jurisdikcijo Ljubljane, vendar pa je bila pod isto kot Lj. Tako da s tega stališča je prav gotovo bolj slovenska kot hrvaška.

zlatorog87

Pripravnik
14. jan 2008
177
1
18
na Seniku
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Narod, kdaj boste spregledali, da je Jelinčič vedno bil in vedno bo samo pes ki laja. Ko je potrebno kaj konretnega narediti, pa je prava "mala pičkica".Njega so samo besede nikoli dejanja. On ve, da si lahko privošči takšno govorjenje, ker nikoli ne bo v poziciji, da bi lahko kaj takega kar zdaj zagovarja naredil.

še vedno je veliko boljše da vsaj pove kaj jim gre, kot pa smo samo tiho in nas j***** v glavo

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Kaj je en avto proti 100+ in še avtobus slovenskih nogometašev na prijateljski tekmi? Saj je brez veze.

Nisem primerjal tega dogodka z nobenim drugim, komentiral sem le, kako je Jelinčič na pamet demantiral ta dogodek, oziroma celo obstoj same tekme. Kako naj človek potem ve (brez, da gre preverjat), da ostalih stvari Jelinčič tudi ne pripoveduje(/tolmači) kar tako na pamet, kot se mu zazdi?

Citat:

V glavnem Zmagu je dobro tekel jezik. Tud če nima prav, trdi svoje.

Se strinjam, ampak ravno pohvalno pa to ni. Vsaj meni se ne zdi.

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Ena misel:

Jelinčič je kot honda, tudi če nima prav, zmaga v debati.

Honda gre enostavno hitreje od vseh ostalih, tudi če jo slednji prehitijo. [gromska strela]