tukaj se potem postavi še vrsto drugih vprašanj, zakaj financiramo religije (vse, da ne bo pomote), šolstvo, zdravstvo, pa recimo ceste, to so stvari, ki jih ne potrebujemo vsi, ampak nekoč jih bomo, ali pa smo jih, sedaj nekdo, ki dobi 1200€ bruto plače se sprašuje zakaj moramo to financirati in ono financirati, pa recimo, da taka vprašanja še najbolj postavljajo tisti, ki zaslužijo minimalca, kaj bi si šele nekdo ki zasluži 4k € bruto vprašal kaj vse mora on financirati, pač imamo sistem in družbo, katero smo si sami izbrali, jaz bi se tukaj vprašal ali si Zlatko recimo zasluži toliko kot ne vem enega bom potegnil iz rokava kot Kreslin? definitivno ne
Za religije ti dam prav, za ostalo našteto pa, bravo res. Vse dejansko rabiš. VSI vse naštete dejansko rabimo.
ostali moramo delati? kaj točno pa ostali počnete/mo? da se vam zdi, da je vaše delo vredno več od " umetnikov "? Lahko se to delo tudi podkrepi z dokazilom plačila dohodnine? Ker vedno, ko slišim nekoga, ki pravi jaz vas plačujem , na koncu ugotovim, da konec leta plača v državno malho 50% manj davka kot jaz, aja nisem umetnik, da ne bo pomote. Jaz ga ne bi vzel niti religiji, pa sem ateist.
Ja, nekatero delo
je vredno več od "bluzenja" umetnikov, ker njihovo delo vpliva na dobrobit ostalih ljudi. Delo kirurga je vredno več od "dela" enega glasbenika. Človek npr. dela v eni firmi, ki nekaj ustvarja ali iz zemlje ali iz zraka ali dela izboljšave v npr. medicini. Tak človek skrbi za to, da gre zadeva naprej, je del progresa. Glasbenik pa poje in igra - primerljivo fuŁ.
Dan umetnika z metelkove? Zjutraj se vstane, koliko je ura, to njega itak ne zanima, na kafe s somišljeniki, potem se kaj zmenijo (sestanek), vržejo skup eno kitico, seveda se zraven namečejo "privlačne" negativne besede in evo kitica umetnosti.
Če vzameš reperja&Co.. Ves red, urnik in nuja po samokontroli je edino ta, da pride točno na naročen koncert, ki je seveda plačan. Ko dela nov cd, dobi sponzorje ali pomoč. Ko pa avtomehanik začne z biznisom, pa vzame glupi kredit, za katerega ne ve, če bo odplačal ali ne. Današnji "umetniki", ki to sploh niso, so....ne vem, kaj se tu sploh reče.
Po domače? Ja lej, rad bi bil (oz. to čutiš v sebi, da si) umetnik, ampak nimaš resursov. Ja idi delat za trak ali na IJS, prišparaj za izdelavo cedeja, kaj ti naj jaz pomagam tu? Potem pa ne le to, da se koncerti seveda kasirajo, še plačujemo stroške? Zakaj avtomehanikom ne plačujemo stroškov, ker skrbijo, da imajo ljudje varne avtomobile?
Potem pa berem samo "nadčloveško vzvišene" prazne komentarje, ki ne povedo nič, nič od niča. Nihče pa ne pove, da ima v sorodstvu enega ali dva umetnika. fakdetšit