Ali res rabimo umetnike?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.783
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Škoda razprave. Umetniki, takšni ali drugačni morajo biti. In mi nimamo pravice odločati. Res pa se med umetniki najdejo tudi taki, tkateri so umetniki le zaradi našega denarja.
Seveda pa tak umetnik kot bom prilepil, nebi smel dobiti nobene politične, denarne in ne vem kakšne podpore. Človek je anti slovensko razpoložen tako kot vojnovič

1609121068185.png

• Všeč mi je
Reactions: Sambadi in Mr_Wolf

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
Magnifico čudovito izkorišča slovensko mentaliteto za brezplačen PR.

Drugače pa tisti, ki bi radi financirali samo določen profil umetnikov, ki zastopa določene vrednote, predvsem v smeri spoštovanja države in oblasti... Vas to nič ne spominja na določena obdobja v zgodovini teh krajev? Tam nekje okrog 1940-ih, pa od 1950-1990...

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl in Primus

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.030
3.729
113

Drugače pa tisti, ki bi radi financirali samo določen profil umetnikov, ki zastopa določene vrednote, predvsem v smeri spoštovanja države in oblasti... Vas to nič ne spominja na določena obdobja v zgodovini teh krajev? Tam nekje okrog 1940-ih, pa od 1950-1990...
Seveda nas. Zato se tradicijo ohranja.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113

seveda, to bi bla pa res sramota

o_8726204_1024.jpg

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Škoda razprave. Umetniki, takšni ali drugačni morajo biti. In mi nimamo pravice odločati. Res pa se med umetniki najdejo tudi taki, tkateri so umetniki le zaradi našega denarja.
Seveda pa tak umetnik kot bom prilepil, nebi smel dobiti nobene politične, denarne in ne vem kakšne podpore. Človek je anti slovensko razpoložen tako kot vojnovič

Poglej priponko 39987
Sem prepričan, da Magnifico zasluži letno več kot 20.000€ bruto, kar je gornja meja za državno podporo. :evil:

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Seveda, če kupuje/kupi parcelo ob koseški cerkvi.
Glede glasovanja. Pa kaj pol, kako je volil. Pač je prestopnik s kartoteko in kriminalno preteklostjo tako v Slo kot v Italiji.
RTV to nič ne moti.

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
tukaj se potem postavi še vrsto drugih vprašanj, zakaj financiramo religije (vse, da ne bo pomote), šolstvo, zdravstvo, pa recimo ceste, to so stvari, ki jih ne potrebujemo vsi, ampak nekoč jih bomo, ali pa smo jih, sedaj nekdo, ki dobi 1200€ bruto plače se sprašuje zakaj moramo to financirati in ono financirati, pa recimo, da taka vprašanja še najbolj postavljajo tisti, ki zaslužijo minimalca, kaj bi si šele nekdo ki zasluži 4k € bruto vprašal kaj vse mora on financirati, pač imamo sistem in družbo, katero smo si sami izbrali, jaz bi se tukaj vprašal ali si Zlatko recimo zasluži toliko kot ne vem enega bom potegnil iz rokava kot Kreslin? definitivno ne

Za religije ti dam prav, za ostalo našteto pa, bravo res. Vse dejansko rabiš. VSI vse naštete dejansko rabimo.

ostali moramo delati? kaj točno pa ostali počnete/mo? da se vam zdi, da je vaše delo vredno več od " umetnikov "? Lahko se to delo tudi podkrepi z dokazilom plačila dohodnine? Ker vedno, ko slišim nekoga, ki pravi jaz vas plačujem , na koncu ugotovim, da konec leta plača v državno malho 50% manj davka kot jaz, aja nisem umetnik, da ne bo pomote. Jaz ga ne bi vzel niti religiji, pa sem ateist.

Ja, nekatero delo je vredno več od "bluzenja" umetnikov, ker njihovo delo vpliva na dobrobit ostalih ljudi. Delo kirurga je vredno več od "dela" enega glasbenika. Človek npr. dela v eni firmi, ki nekaj ustvarja ali iz zemlje ali iz zraka ali dela izboljšave v npr. medicini. Tak človek skrbi za to, da gre zadeva naprej, je del progresa. Glasbenik pa poje in igra - primerljivo fuŁ.

Dan umetnika z metelkove? Zjutraj se vstane, koliko je ura, to njega itak ne zanima, na kafe s somišljeniki, potem se kaj zmenijo (sestanek), vržejo skup eno kitico, seveda se zraven namečejo "privlačne" negativne besede in evo kitica umetnosti.

Če vzameš reperja&Co.. Ves red, urnik in nuja po samokontroli je edino ta, da pride točno na naročen koncert, ki je seveda plačan. Ko dela nov cd, dobi sponzorje ali pomoč. Ko pa avtomehanik začne z biznisom, pa vzame glupi kredit, za katerega ne ve, če bo odplačal ali ne. Današnji "umetniki", ki to sploh niso, so....ne vem, kaj se tu sploh reče.

Po domače? Ja lej, rad bi bil (oz. to čutiš v sebi, da si) umetnik, ampak nimaš resursov. Ja idi delat za trak ali na IJS, prišparaj za izdelavo cedeja, kaj ti naj jaz pomagam tu? Potem pa ne le to, da se koncerti seveda kasirajo, še plačujemo stroške? Zakaj avtomehanikom ne plačujemo stroškov, ker skrbijo, da imajo ljudje varne avtomobile?

Potem pa berem samo "nadčloveško vzvišene" prazne komentarje, ki ne povedo nič, nič od niča. Nihče pa ne pove, da ima v sorodstvu enega ali dva umetnika. fakdetšit

• Všeč mi je
Reactions: ales85

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Morda bi ti kdaj kak pisatelj lahko razložil, da vstane nima povratni oblike glagola kot sede.
SE vsede in vstane. NE : "Zjutraj se vstane --"

pisatelji imajo lektorja
še pred njim pa spellchecker in dobro da imajo to dvoje

recimo prvega al pa vsaj enega prvih slovenskih spellcheckerjev je naredil Mazzini

ja pisatelj

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
No tema se je izpela. Vse skupaj niste nič povedal in tudi spremenilo se nebo. Še vedno bodo eni prisesani na proračin druga pa kar je nad 20.000€ veselo prenakazovali v davčne oaze.

Aja vse skup se je šlo samo za kontra temi kaj pa rabmo policaje na avtocesti in denar za vojake.

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
Zjutraj dam na Porocila ob 6:30, pred tem kaze eno umetnico, ki rise neke akte v crni barvi, potem pa LAHKO gres na spl.stran in si naredis svoj prikaz....
Pa gledam in si mislim, tale ni za obstoj sluzb, plac, zivljenja, vredna nic. Ce se vse resetira, sam znam nekaj, kar mi bo dejansko pomagalo prezivet...tale ne zna nic, 0.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Gotovo še nisi slišal, da Vincent van Gogh za časa življenja ni prodal niti ene slike, ker so se zdele sodobnikom ničvredne.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Država ne plačuje vsakemu, ki se ima za umetnika. Če nima ravno nekih zvez, mora izpolnjevati kar stroge pogoje.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Gotovo še nisi slišal, da Vincent van Gogh za časa življenja ni prodal niti ene slike, ker so se zdele sodobnikom ničvredne.

Če danes skloniraš Van Gogha in ga postaviš na trg bi bilo enako. Moj brat recimo odlično posnema njegovo tehniko, pa je revež večji kot jaz, ni pa prisesan na proračun, to pa je res. Prodaja slik mu gre tudi bolj bogo... Čez 300 let bo takih umetniških del tudi že toliko, da jih bodo za tabo metali če jih boš le hotel na steno obesit.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Zato, ker posnemanje ni umetnost, ampak obrtništvo. Izvedbo verjetno obvlada, ideje pa nima.

Problem moderne "umetnosti" je pa ravno obraten, idej, kolikor hočeš, izvedba pa nikakršna. Recimo lepljenje banane na zid z duct tapeom. Bedaki za "idejo" plačali čez 100 k$. Ali pa je =0-ove dolge gate v primerjavi z izvirno Marino Abramović (poglej, bizi, s ć-jem je nisem diskvalificiral :bonk:), ki se je gola ulegla na mizo, polno raznega orodja in pripomočkov, tudi revolver je bil vmes, in pustila, da so obiskovalci z njo počeli, kar so hoteli. Analiza sproščenih inhibicij ob odsotnosti vseh norm. So gledalci komaj ustavili par udeležencev, da je dejansko niso ustrelili. Zdaj pa primerjajmo to z našima Prešernovima nagrajenkama za performans, enaje dojila psa, druga razrezala zastavo. Resno?

Bottom line: rabimo umetnike, ki obvladajo tako idejo kot izvedbo. Take je vredno tudi financirati. "Umetniki" in obrtniki pa naj se preživijo sami, saj njihovi izdelki ne preživijo testa čas. Zlatko.press

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
kot je rekel naš veliki pesnik, kulturnik France Prešeren.

Le čevlje sodi naj kopitar.

Dejmo se res brigat za svoj posel, in pustimo drugim da opravljajo svojega.

Če vam kaj ni všeč, je še vedno opcija spakirat in se preselit v deželo, kjer ni umetnikov, kulture, ipd., oz. zajedalcev proračuna, kot jih nekateri predstavljate.

res ste neumorni s tem nabijanjem čez umetnike, pa skozi celo zgodovino se kaže, da ima vsako ljudstvo umetnike in kulturnike, katere tudi vzdržujejo. In kdor jih je preganjal ni prišel daleč s svojo miselnostjo.

Tema je bz itak že od začetka.

Sandra, če bi rad prišparal, šparaj sam, ker država ne bo zate šparala. Ti ne boš imel več, pa če ukinejo vso financinarje kulture, športa, vojske. Ne skrbi. Raja je obsojena na drobtinice in več ne bo nikoli dobila.