Iz proračuna se strinjam da jih ne rabimo plačevat.Ali res rabimo zupnike? Prepricajte me zakaj rabimo zupnike?
Nazadnje urejeno:
Iz proračuna se strinjam da jih ne rabimo plačevat.Ali res rabimo zupnike? Prepricajte me zakaj rabimo zupnike?
Ali res rabimo zupnike? Prepricajte me zakaj rabimo zupnike?
Saj, imajo svojo firmo, zakaj bi se karkoli dobivali iz proracuna? Zakaj dobivajo mesecno placo in vse prispevke placane iz proracuna? Tako kot umetniki...
Za vero pa zupnikov ne rabis. Jezus je povedal svoje mnenje o farizejih in zlatnih teletih.
In glej, kam jo je to pripeljalo. Razpadla je.Poleg tega bi dal roko v ogenj, da zadrogirancu "iz Kranja", ki v svojem prostem času mimogrede naredil še otroka kakšni 14-letnici, država A&O sigurno ni plačevala prispevkov ali ga na kakšen drugačen način financirala iz davkoplačevalskih sredstev.
Samo za to gre.
Trenutna situacija pri nas je ravno obratna.In glej, kam jo je to pripeljalo. Razpadla je.
Najboljši baletni plesalci na svetu zaslužijo več četrt milijona na leto. Malo premalo da bi si kej na kruh namazal I guessŽe pri prvi koronakrizi sem se zapletel v besedno vojno z sodelavko. Pri kafeju jo poslušam kako je IJJ grdi grdi, kako nič ne poskrbi za kulturnike in umetnike. Pa ji pribijem, da pa umetnost je v katerikoli krizi zadnja stvar na natero je potrebno polagat pažnjo. Umetnosti se ne da zraven črnega kruha narezat in niti namazat, da bi človek bil sit.
Nakar izvem da je njena hčerka diplomirana umetnostna plesalka (karkoližetopomeni). Ja fak no, celo 4 leta življenja si zastonj podaril za študij za neko dejavnost, ki veš da borza dela ne ponuja niti enega prostega delvnega mesta. Potem pa bogpomagaj, če si neumen je pač trepa (po)trpet.
Ali res rabimo zupnike? Prepricajte me zakaj rabimo zupnike?
Najboljši politiki na svetu vodijo par 10 (100?) milijonov ljudi, naši si domišljajo da vodijo dva milijona, v resnici pa samo peščico opranoglavcev.
Ali res rabimo politike?
Malo si mimo kresnil bistvo..... te ki imaš ti v mislih se ne jočejo nad Janšo in niso prejemniki kulturnega sklada.Najboljši baletni plesalci na svetu zaslužijo več četrt milijona na leto. Malo premalo da bi si kej na kruh namazal I guess
Je lazje. Zakaj? Graditev dodatnih umobolnic je drazja, tukaj je dodatno zdravstveno osebje, vzdrzevanje infrastrukture, zdravila... vse potegne za seboj, tukaj jim das en univerzalni dohotek iz proracuna gre zepnina v primerjavi z vzdrzevanjem psihiatrije. Pac skrbis za ravnotezje.Prepričajte me zakaj rabimo umetnike?
V spodnji doktorski disertaciji je ena od ključnih besed socialna antropologija, verjetno to misliš?Kaj, kako, aaa ... je Magisterij iz sociološke antropologije. Kaj bi to lahko bilo?
Vsekakor je nekaj smisla v tvojem pisanju. Morda je le vprasanje napacno in bi moralo biti "zakaj moramo financirati umetnike"?ksz...
umetniki, hja odvisno, Zlatko ni umetnik pa lahko to obrneš za 180 stopinj , če jih ne bi bilo, sem spadajo tudi kulturniki, bi našemu narodu manjkalo kar precej, tudi lasten jezik, glasba, slikarstvo, je pa nekaj, kdo se po navadi sprašuje take stvari, že iz zgodovine znano? po navadi umetnost in umetnike najmanj razumejo ljudje z nizko izobrazbo , kako recimo nekomu , ki je komaj končal OŠ ali srednjo poklicno razložiti kaj pomeni vivaldi, cai lun, da vinci...
pa ne mislim nič slabega ampak postaviti vprašanje , če jih res rabimo je naravnost bedasto, in to rečeno z največjim spoštovanjem do sočloveka, že to , da nekdo postavi vprašanje prepričajte me zakaj jih rabimo, hja morda zato, da nismo vsi zabiti in nerazgledani
Vsekakor je nekaj smisla v tvojem pisanju. Morda je le vprasanje napacno in bi moralo biti "zakaj moramo financirati umetnike"?