Ali potrebujem lasersko miško?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Nabaviti moram brezžično miško, ki se bo uporabljala s prenosnikom, ki je stacioniran več ali manj na kuhinjski mizi. Skratka, uporablja se ga samo doma, ni dela na terenu.
Na mizi ni namiznega prta, podloge za miške pa sovražim na kuhinsjki mizi.
Ali moram nabaviti lasersko miško, ali bo tudi navadna optična v redu? Vem, da nekatere optične imajo probleme tudi na podlogi za miško (ko sem podlogo zamenjal, je bilo OK), pa ne želim, da mi na gladki mizi preskakuje ali pa da lovim kurzor po celem ekranu.
Kakšen predlog?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Miza je pa kakšna?

Laserska miška ima še bolj občutne probleme pri površinah ki lomijo svetlobo (zgornja plast prepušča svetlobo). Če je miza izdatno lakirana ali pa če je na njej celo steklo potem laserska zagotovo odpade. Če je pa običajno barvana miza bo pa ok.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.384
5.658
113
Ja rabiš jo.......zakaj? Ker je malo dražja od navadne.......in predvsem ker živiš v 21 stoletju
cheer.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Imam HPjevo Wireless Laser Comfort Mouse (XA965AA). Solidno paše v roko, uporabna dodatna stranska knofa za brskanje po straneh naprej/nazaj, za kolo (levo/desno) pa ni SW podpore v W7. Glede na to, da je laser sem mogoče res pričakoval čudeže, npr. večjo natančnost. Pa ne vidim razlike med navadno Logitech RX300 optično miško in HP lasersko.

Mogoče edino, da se kakšna optična miška samodejno sprehaja po namizju, tale pa stoji pri miru...

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Miza je pa kakšna?

Laserska miška ima še bolj občutne probleme pri površinah ki lomijo svetlobo (zgornja plast prepušča svetlobo). Če je miza izdatno lakirana ali pa če je na njej celo steklo potem laserska zagotovo odpade. Če je pa običajno barvana miza bo pa ok.
Miza ni nič posebnega. Ni neki ful lakirana, celo malo zdrsana je že
smile-1.gif
.
Stekla tudi ni gor. Po mojem bi morala laserska delati BP. Sicer pa lahko probam žično optično navadno, pa vidim, če kaj preskakuje? Če je OK, potem ne rabim laserske in še kakšen cekin prišparam. Ali se motim?

19. jul 2007
2.892
1.607
113
Ne vem kaj je z lasersko miško, samo optična miška (Logitech) dela obupno na mizi (ali hrastovi lakirani ali na eni, kjer je povoščen prt), če ravno delam kaj resnega, si dam neko podlogo, drugače izgubim živce, tako da optična ne dela v redu, laserske pa nisem preizkušal.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Kot prvo, oba tipa miške sta "optična", torej se svetloba odbija od podlage kar spremlja senzor in to pretvori v premik miške.

Če podlaga kakorkoli spreminja pot svetlobe bodo težave.

Sam sem uporabljal (in še vedno uporabljam) precej optičnih mišk in s kvalitetnimi ni bilo nikoli problemov. Na kuhinjski mizi (bela barva, lak) je bila sicer optična miška včasih težavna, torej se je malenkost premikala sama oz. ni bilo potrebne natančnosti. Na stekleni podlagi se nobene miške ni dalo uporabljat (normalno).

S poceni optičnimi se nisem nikoli ukvarjal ker se takoj "začuti" da je miš zanič in sem prej naredil zadeve po tastaturi ter miš zabrisal v koš!
grin1.gif

Trenutno dnevno uporabljam boljši model laserske miške predvsem ker sem rabil večjo natančnost/resolucijo. Odziv na vse prej omenjene podlage je enak, mogoče je laserska malenkost boljša na kuhinjski mizi ampak tudi tam se včasih pojavi težava. Na steklu tudi laserska ne dela oz. tako bom rekel, na določenih podlagah ki imajo mat steklo je še slabša od optične.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Hmm, meni laserska na stekleni mizi dela popolnoma brez problema.
confused-1.gif

Je pa Logitech MX Performance.

I

Izbrisan uporabnik 474

Enako - MX Performace brez glitchev na stekleni mizi

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Word... t.i. laserska bo v splošnem delala na vseh površinah, kjer klasična optična skače ko nora.

Sicer pa ne vem, zakaj se vsi bojite uporabljat trackpad na laptopih
grin1.gif

Lp