Ali obstaja odganjevalec

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja sej verjamem ja. sam če je odganjalec namenjem odganjaju, ga pol avtor teme ne more uporabiti za utiševanje psa, a ne? k psu se bo zmešal, če bo to cel dan poslušal, ker se ne bo mogel nikamor umaknit.

Predstavljaj si, da ti cel dan poslušaš en nadležen zvok. Jest po že minuti spakiram in grem.

Namen je, da se umakne v svoje stanovanje, ne da bi trpel.

Tam zvokov sigorno ne bo slišal, ker ne živijo nasproti, ampak vzporedno.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
aja... aha in ti bi to nastavil tja pred vrata, da bi on šel v stanovanje... ok ja...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.423
5.661
113
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:

Da nisva soseda?
evil.gif

Na drugi strani bloka je ravno takšna ženska.

Šiška? Poleg bloka je pa še vrstna bajta k se en ps skos dere...k bi ga tud s tem piskačem rad mal z*****
evil.gif

Pa če mava to sosedo........btw ma kdo predlog še za kako napravo k bi šla njej na živce? Sj pravm z možem sta v drugi puberteti....žleht sta k satan.....uzad za blokom sta postavla 2 koriti za rože ker se tm ne sme več parkirat po novem ker jima avti sred mesta smrdijo pod nos
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
http://www.diytrade.com/china/4/products/1937232/ULTRASONIC_DOG_REPELLER_TM-655.html
Tole zna biti super. Usmerjen snop ultrazvočnega valovanja, posledično pa konkretna jakost zvoka, ki cucka konkretno zamori. Si bom še sam naročil enega da preizkusim na kakšno razdaljo je učinkovit.
Počakaj da soseda cucka pelje na sprehod, ti ju zasleduj in vsake toliko spusti cucku zvok v glavo, da bo malo norel naokoli, soseda pa za njim. Če boš dovolj učinkovit bo ravno tedaj mimo peljal snagin tovornjak s slabimi zavorami in imaš paketno rešen problem.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
In če je pes dost velik, bo problem imel rešen tudi sosed, ti pa zagarantirano pijačo v lokalnem bufetu lifetime
evil.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
http://www.diytrade.com/china/4/products/1937232/ULTRASONIC_DOG_REPELLER_TM-655.html
Tole zna biti super. Usmerjen snop ultrazvočnega valovanja, posledično pa konkretna jakost zvoka, ki cucka konkretno zamori. Si bom še sam naročil enega da preizkusim na kakšno razdaljo je učinkovit.
Počakaj da soseda cucka pelje na sprehod, ti ju zasleduj in vsake toliko spusti cucku zvok v glavo, da bo malo norel naokoli, soseda pa za njim. Če boš dovolj učinkovit bo ravno tedaj mimo peljal snagin tovornjak s slabimi zavorami in imaš paketno rešen problem.

A mi boš dal na test za en dan, prosim.

Ker pred par leti sem kupil pri "Lovcu" neko ne poceni zadevo za odganjanje psov, ki pa jih žal privablja.
10.gif

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Škoda da ma za mačke tak mjhen domet! Kje to kupu pa kolk dal? K kle na conrad online vidm da majo sam take na senzor gibanja....jst bi rabu kj v obliki daljinca...da "streljaš" po potrebi....al pa da daš na cviljenje pa v prtljažnik avta čez noč/dan
Ta ima dva načina, na IR gibanja in stalno ponavljanje brez senzorja gibanja kar naštelaš s tipko na njemu. Drugač pa zadevo za test kupi preko neta in vrni u 10h dneh če ne bo efekta ker imaš kot stranka to pravico.
zmaga.gif

Pa tud komplicirajo ne ker sem konradu sam že enkrat vrnu neučinkovit odganjalc pa so mi v 4 dneh zamenjal za tega in vrnil razliko ker je ta cenejši od tistga ki ni delal in je maček spal ob njemu
bonk.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.423
5.661
113
https://shop.strato.de/epages/15164820.sf/en_GB/?ViewObjectID=18207241 evo prejle kupu u Conradu majo za 23 eurou...gor lah prklučš še 4 dodatne zumerje (cca 4 eure vsak pride v Conradu)

Zadeva je 12V tko da nevem še kako jo bom montiru....ker če zvočnike skriješ pod odbijač ne bojo učinkoviti!

V mislih mam improviziran "daljinc" iz pleksi plastike....not bi zvezu kake 2-4 baterije 12Voltne za avtoalarm.....pa da uspredi 2 sikavca prklučm za močnejši snop.....zadeva bo še zmer nekak portable....pol pa testisi
evil.gif

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Tist za 23 EUR niti slučajno ni tako učinkovit za pse kot uni za 29 - že mačke ga ne šljivijo 5 posto
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.423
5.661
113
Sam un za 29 eurou pa na 9V nevem če ga lah uklopš tko da skos piska....mislm da je sam na senzor! Pa pol nism uzeu zato!

al mislš unga na 230V za 29eurou? Sam ta je 230V pa mi nekak ne diši ker ne mislm okol bloka z 500m kabla skakat! Ga pa sicer mamo na vikendu pa na pouhe ne deluje lih nevem kaj...al pa nismo frekvence ujel

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa dobr, a obstaja tu kakšen elektronik, ki bi znal skupaj spraviti generator ultrazvočnih frekvenc, spodoben ojačevalec in visokotonc, ki prebavi ultrazvok? Pa naj gor pokne zaradi mene 50 W moči. Bodi vsi psi v radiusu 1 kilometer znoreli.

Hmm, bil bi zanimiv eksperiment.

Kamele0N

23. jul 2008
42.423
5.661
113
Mah tud če ne bi znorel....jst bi biu čist zadovoljen če bi teh 50W vrgl sosedi vn zastekljen balkon
grin1.gif

V tej zgodbi me mačke motjo bl iz principa...ne pa zato da bi me res! Ok unga cucka 100m stran bi blo res fajn kdai utišat....ker ma dneve k lah tud 3ure laja skp na dvorišču in pol dejansko po kosilu ne morš počivat
10.gif

Kukr gledam na tubi vidm da te motilci dejansko bl delujejo na pse....mačke majo pa sposobnost prilagajanja in morš pol menjavat lokacije motilca itd

Nazadnje urejeno:

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Sam un za 29 eurou pa na 9V nevem če ga lah uklopš tko da skos piska....mislm da je sam na senzor!
Narobe misliš! Preberi še enkrat moje poste in poglej tisti link kjer je pod njim omenjen tudi ustrzen 230/9v adapter
cool-1.gif