Ali moderatorji sploh kaj delate?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Lej, ne bomo zdaj tam brskali, al moramo? si pisal, kar si pisal al pa če na slepo kliknem v temo, da vidimo....

#2124848 - 29.11.2014 11:39

Ja poglej no tole, meni očita, da not vlečem Ivana, sam pa piše o davčni, rubežu podjetij itd... (čisti off topic)

Pa tam si o neku neuravnovešeni osebi pisal itd.

Pravim ti, ne delaj scen, ne piši off topicov in ne žali (ni bilo prvič), dejstvo

Pač boš moral sprejeti, da vsi nimamo enakega mnenja in če je drugačno tvojemu, pač ne gre za neko "bolezen".

Zadeva je mimo, zaklenjena, človeka ni več in nehajte podtikati nekateri, da ima alter kaj veze s to zadevo.

Tu smo samo debatirali o zadevah, ki so bile že vse predhodno objavljene, predvsem pa o tem, ali se to lahko počne v šoli ali ne.

Skupnega mnenja ni bilo.

blah, blah, blah. Še vedno nisi zapisal, kje v temi sem (kogar koli) žalil.
Tebi se zdi čisto normalno, da napišeš neke neresnice in, ko te nekdo pozove, da jih pokaži začneš vedno nekaj nakladati.

Put up or shut up ...
https://www.alter.si/tabla/show...rue#Post2125158

mistique

Guru
16. jun 2009
14.118
1.892
113
Emona / Carnium
No ja, žaljenja je polno na alterju. Včasih je to zgolj črni humor, pogosto pa zgolj nepotrebno žaljenje. Samo v politiko pogledaš in že vidiš kobilo, ki naj bi znala šivati pa take fore.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.345
113
...ksz...

Pa kaj bi zdaj bi spet radi? Kaj od zaključkov zadnjih dveh zaklenjenih tem vam ni jasno? Umirite se glede dogajanja okoli sexincidenta v MB in v drugi temi kjer se sprašujete o delu moderatorjev takoj nadaljujete isto sranje naprej, pa a ste sploh še normalni? Zato sem zaklenil tisto temo in ne zaradi morebitne slabe kritike moderiranja, fak kere imate.. ja, bojimo se vaših kritik in zato zaklepamo take teme, če bi bila pa tema o dobrem delu modov bi bila pa celo večnost odprta, kakšne cvetke to pišete, vsaka vam čast legende
bonk.gif

Drugače pa pri moderiranju je tanka meja med brisanjem kretenizmov in omejevanjem svobode govora, če bi se še bolj brisalo in banalo kot se bi bili pa vsi polni fašističnih in podobnih kritik kajne?

Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
KSZ... Od moderatorjev nekako pričakujem, da glede na to da imajo dolčena pooblastila, da jih imajo z namenom... Popolnoma neprimeren odgovor je bil odgovor moderatorja v zaklenjeni temi o tem kaj mu jein ni prepovedano. IMHO ti že funkcija nakazuje, da NAJ bi bil razsoden, nevtralen... Na Alterju pa je kar neka moderatorjev popolnoma neprimernih, nezrelih in nedostojnih te funkcije. Dobili so samo orodje za dokazovanje svojega ega, uveljavljane svojega prav in dopovedovanje da imajo oni najdaljšega. Žal se obnašajo kot nezreli adolescenti. Žal jim moderatorska funkcija sama po sebi ne bo dala zdravega razuma, če ga nimajo že v osnovi...

Res? Moj odgovor je bil POPOLNOMA neprimeren? Lahko podaš bolj podrobno razlago oz. morda primeren odgovor? In kar se tiče tega mojega orodja za dokazovanje mojega ega ( OMGLOL
hysterical-1.gif
In potem, ko vsi jokate, da ni nič moderacije (ker se nobenemu ne ljubi ukvarjat s takšnim številom...khm....posebnežev) pa se par stvari pomoderira pa takoj spet vsi u luft? Pojma nimate kaj bi sploh radi, važno da je brihtol polivate vse naokoli.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.345
113
Evo še citat mojega popolnoma napačnega replyja, kaj točno te torej moti pri tem odgovoru?

Citat:

Citat:

Uporabnik yahel pravi:
Moderatorji mislite, da ste si oprali roke, ko ste šele zdaj zaklenili temo? Prepucavanje in pljuvanje pa ste mirno puščali do te mere, da so pacienti v temo privlekli celo politiko, javni sektor, janšo, jankoviæa in bavčarja.

Zdaj ste se podgane hitro potegnile nazaj in poskrile vključno z mediji, ko je šlo vse skupaj res predaleč.

Glede na napisano mi pa nikakor ni jasno kako je lahko Matey moderator. Nekdo tak se sploh ne bi smel spuščati v besedne bitke s pacienti ampak bi moral tiho (in pošteno, nepristransko) moderirati, take teme zakleniti ali pa jih najbolje kar pobrisati.

Da potegnem črto.... kaj moderatorji sploh počnete? V enih temah ste absurdno natančni, v drugih pa dopuščate abnormalne debate, ki na koncu nimajo več nobene veze z naslovom. Se boste zbudili šele, ko boste fasali kakšno tožbo?

p.s.: tukaj se moj del debate zaključi in se ne bom spuščal v nadaljnja prepucavanja z vami. lp

Ti brihta veš kaj? Prav nikjer ne piše, da moramo biti moderatorji pri temah nepristranski in lahko brez problema izražamo svoje mnenje in stojimo za njim, rok si pa z zaklepom ni opral nihče, le-ta je sledil zaradi poteka debate same in ne zato, da bi bil kdo zdaj manj kriv ali pa čist, me pa ne preseneča, da imaš zgrešen pogled na zadevo, nič novega. Da se pa še malce dotaknem splošnega moderiranja in razlik - nis(m)o vsi moderatorji zmožni moderiranja v vseh podforumih temveč ima vsak svoje področje za pokrivat ampak bolj kot ne vsak, ki pa je moderator nekje na Alterju, pa je moderator tudi v Čveku, tako da potem dejansko moderira tisti, ki je trenutno aktiven, od tu torej razlike. Če ti pa ni všeč, da sem mod v Čveku pa spiši pritožbo adminu zaradi mene, dolmivis'

Zdaj se pa, kot si napisal, zaključi svoj del debate, se ne spuščaj v nadaljna prepucavanja z nami in lp.

Ta tema gre pa tudi pod ključ, saj je povsem nekoristna za karkoli drugega kot za splošno prepucavanje. Kot sem že v prejšnji temi zapisal - zaradi mene odprite nov topic ampak dajte potem bolj normalno komunicirat.

Lp, M.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
lol... kje pa vidite kakšno žaljenje?

Zapisal sem le žalostno dejstvo. To, da ljudje po tem, ko nekdo že stori samomor, posredno zaradi njih oziroma odnosa kot ga izkazujejo tudi oni, osebo še naprej opredeljujejo, žalijo ipd... in jim ni mar za pieteto... no to jasno pove, da so izgubili moralni kompas čeprav so prav oni tisti, ki mislijo, da imajo pravico in dolžnost drugim non stop pametovati o morali. Torej ti ljudje niso v ravnovesju med realnostjo in lastnim pogledom (ponavadi prav nase, lahko pa tudi na kaj ali koga drugega). To je dejstvo, ne pa žalitev.

Če se pa kdo zaradi tega počuti užaljenega moraj pa stvari razčistiti pri sebi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.345
113
...ksz..

Spet počaaaasi prehajate na klasično podj3bavanje pol boste pa spet vsi glasni čemu zaklep teme oz. boste kar določili da zato, ker se "negativno diskutira o delu moderatorjev"
smirk-1.gif

Vzemite tole kot (tretje in zadnje) preventivno opozorilo in raje normalno nadaljujte temo, če jo že mislite.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
V tebi je toliko zlobe, da bi se zastrupil, če se ugrizneš v jezik.

Kaj je Pbutec in Snecer - še kar sejeta in sikata? Še nimata dovolj na vesti?

Snecer, če si 5 let dajal na kup in si gradil ime na Alterju, si ga izgubil v tisti žalostni in kretenski temi. Najbolje, da spremeniš nick, pa ti Pbutec tudi. Še bolje pa, da se oba vgrezneta v zemljo!
10.gif
Še sedaj, ko je storjeno kar pač je storjeno, si upata jezikati in gobezdati. Saj to je neverjetno! Bi vama privoščil ošpice in vodene koze, naj vaju gleda cel svet!

Sramota sta človeštvu in obljubim vama, da bosta vsake toliko časa dobila pod nos to svojo akcijo.

MORALNEŽA!
13.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz..

Spet počaaaasi prehajate na klasično podj3bavanje pol boste pa spet vsi glasni čemu zaklep teme oz. boste kar določili da zato, ker se "negativno diskutira o delu moderatorjev"
smirk-1.gif

Vzemite tole kot (tretje in zadnje) preventivno opozorilo in raje normalno nadaljujte temo, če jo že mislite.
Ok. Bom poizkusil jaz, Držati se teme iz naslova.
1. Kot prvo mi že naslov ni všeč, pa čeprav jo je odprl človek, s katerim se poznam tudi osebno in je zelo ok. Kaj če jo preimenujem v Plusi in minusi moderiranja Alterja?
2. Nekatero moderatorji so mi všeč, nekateri malo manj. Z nekaterimi se ne strinjam (z njihovimi načeli), pa jih vseeno spoštujem, saj večinoma pišejo kulturne poste, med njimi je tudi Matey. Zakaj pa moderatorji ne bi smeli kulturno podati svojega mnenja?
3. Se strinjam, da bi lahko malo bolj filtrirali neprimerne in žaljive poste, ne pa zaklenili celotne teme.
4. Sem bi spadalo tudi "preimenovanje" v politiki. Jajo, Cmerar, Pohar,... Je težko napisati pravi priimek? Saj naj bi bili pismeni.
5. ...

Torej, moje mnenje: moderacija bi lahko bila boljša, lahko pa tudi slabša. To naj ne bo kritika, ampak možnost za izboljšave moderacije.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Tudi meni naslov ni všeč.
smile-1.gif

Sem pa odprl temo z istim naslovom iz protesta oz. provokacije, ker je bila tema z istim naslovom neupravičeno zaklenjena. Naj se brišejo žaljivi komentarji, ne pa kar zaklene cele teme.
Sicer pa v temi nisem sodeloval, sem pa jo spremljal.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.118
1.892
113
Emona / Carnium
Moderiranje je izjemna priložnost za razvijanje veščin, ki so potem (zelo) uporabne v resničnem življenju. Npr.: v organizacijah.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.551
5.106
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:4. Sem bi spadalo tudi "preimenovanje" v politiki. Jajo, Cmerar, Pohar,... Je težko napisati pravi priimek? Saj naj bi bili pismeni.
Ne delaj tega, alter bo kmalu vir za nove besede v slovenskem jeziku. Ustvarjalci SSKJ ga bodo navajali kot referenco.
Moderiranje: saj se trudijo. Če kaj vem, gre za hobi moderatorje in ne moremo ne vem kaj pričakovati. Največ lahko vsak razumen naredi sam, če se umakne iz teme, kjer je kakršna koli debata presegla mero dobrega okusa. Napišeš par postov, potem pa raje odnehaš. Če te zagrabi strast, da boš nekomu "dokazal svoj prav", si na slabi poti. Pametnejši odneha.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
V tebi je toliko zlobe, da bi se zastrupil, če se ugrizneš v jezik.

Kaj je Pbutec in Snecer - še kar sejeta in sikata? Še nimata dovolj na vesti?

Snecer, če si 5 let dajal na kup in si gradil ime na Alterju, si ga izgubil v tisti žalostni in kretenski temi. Najbolje, da spremeniš nick, pa ti Pbutec tudi. Še bolje pa, da se oba vgrezneta v zemljo!
10.gif
Še sedaj, ko je storjeno kar pač je storjeno, si upata jezikati in gobezdati. Saj to je neverjetno! Bi vama privoščil ošpice in vodene koze, naj vaju gleda cel svet!

Sramota sta človeštvu in obljubim vama, da bosta vsake toliko časa dobila pod nos to svojo akcijo.

MORALNEŽA!
13.gif

Sploh ne razumem, v čem je problem, čisto normalno sem komentiral in dal svoje mnenje.

In absolutno nimam prav nobene slabe vesti, to kar se je dogajalo, je izključno v sferi akterjev.

I

Izbrisan uporabnik #9334

No, če sploh ne razumeš, potem si pred bogom čist (ubog na umu).
Pred nami nekaterimi, ki smo te brali, pa nisi!
10.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
ksz.... ker se že 3 dni prepucavate tu gor....

Predlagam kaj bolj civilizacijskega.

imho: Snecer je vsaj eden redkih konstantnih tu gor. Za razliko od drugih

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Demz pravi:
No, če sploh ne razumeš, potem si pred bogom čist (ubog na umu).
Pred nami nekaterimi, ki smo te brali, pa nisi!
10.gif

Ne, sploh ne razumem.

Za mene seks v šoli ni sprejemljiv sploh s strani šefa in uslužbenke v kabinetu
Imam ničelno toleranco do varanja, laž pa je postala itak vrednota v Sloveniji.

In zdaj ga imam jaz na vesti
sprasujem se.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Da, imaš ga na vesti. Ko bo mularija šla snemat skozi ključavnico tvoje starše med ljubeznijo, in to objavila na fejsbuku in alterju, s privoljenjem in hkrati spodbudo za to od svojih staršev - me zanima, kako boš takrat goreče zagovarjal dejanje.

Aha, sex med atam in mamo je OK, medtem ko je v tej naši zgodbi rahla razlika
17758-icon_confused.gif

V ***** si, Snecer, da veš!

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

Aha, sex med atam in mamo je OK, medtem ko je v tej naši zgodbi rahla razlika
17758-icon_confused.gif

Očitno je tudi pokojni tko mislil, tko da. So večkrat že krožile slike različnih slovenskih parov med odnosi, pa si ni noben sodil od njih.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

Odgovori
0
Ogledi
20.179