Ali me vlečejo za nos?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.953
2.897
113
Zadeva je sledeča:
- naslednji teden grem na vrh Nemčije po "nov rabljen" avto,
- avto kupujem pri hčerinski firmi proizvajalca,
- ker je avto na letnih gumah, jaz pa grem z njim po cesti domov sem jih prosil za ponudbo zimskih gum,
- ponudbe, ki so mi jih dali mi cenovno ne ustrezajo,
- pri drugi hčerinski firmi istega proizvajalca sem našel odprodajo malo rabljenih kompletov zimskih gum na platiščih in iskanje po VIN mi vrne nekaj zadetkov,
- ko te zadetke posredujem prodajalcu avta pravi, da predmetna kolesa ne ustrezajo, čeprav so v COC od avta navedena prav taka (velikost, ET).

A se mi samo zdi, ali oni mene fiju-fiju?

Rezervna opcija je, da kolesa naročim k vulkanizerju in mi jih on premontira.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.606
7.234
113
Saj si fiju-fiju. Greš kupovati rabljen avto pa poleg gledaš se za garnituro rabljenih gum. Kaj od svete trojice si vzel?

Najboljše da naročiš na gume-direkt pa pelješ s sabo :valjamse:

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.284
982
113
Zadeva je sledeča:
- naslednji teden grem na vrh Nemčije po "nov rabljen" avto,
- avto kupujem pri hčerinski firmi proizvajalca,
- ker je avto na letnih gumah, jaz pa grem z njim po cesti domov sem jih prosil za ponudbo zimskih gum,
- ponudbe, ki so mi jih dali mi cenovno ne ustrezajo,
- pri drugi hčerinski firmi istega proizvajalca sem našel odprodajo malo rabljenih kompletov zimskih gum na platiščih in iskanje po VIN mi vrne nekaj zadetkov,
- ko te zadetke posredujem prodajalcu avta pravi, da predmetna kolesa ne ustrezajo, čeprav so v COC od avta navedena prav taka (velikost, ET).

A se mi samo zdi, ali oni mene fiju-fiju?

Rezervna opcija je, da kolesa naročim k vulkanizerju in mi jih on premontira.
Meni tudi nakup avta cenovno ne ustreza, kaj šele gum, ampak....
Kdo tu koga fiju-fiju se je za vprašat.

Taki so mi najbolj zanimivi, drkajo za ceno pa govorijo tam je pa cenej.... Kaj hudiča pol pri meni delaš, tja pojdi. Pol pa še zveš, da vse kar drugi počno ni nič vredno ali pa je precenjeno, samo njegov trud je pa premalo cenjen in plačan.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: sad in Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.953
2.897
113
Zgrešil si point zadeve na celi črti.

Avto je kupljen, le pri kolesih se zatika, ker mi prodajalec in njegov servis ne razložita zakaj določen komplet, ki mi ga ponuja njihova sestrska firma ne ustreza mojemu vozilu, čeprav po COC piše da je to to.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.953
2.897
113
Koliko km imas do prodajalca gum?
Zapelji avto do njih in naj ti jih znontirajo.
Sedaj ko ti je avto prodal mu ni treba vec biti sladek.
Nekih 500. Saj jih bom pač k vulkanizerju v "sosednjo ulico" naročil. Bi pa vseeno rad prišel do dna zadevi, zakaj pravijo da niso primerne.

Vic je v tem, da imajo nemci "čudna" pravila za zimsko opremo. Generalno so letne gume OK, razen če so na cesti zimske razmere, takrat pa so obvezne zimske gume, ni variante kot pri nas in v Avstriji, da imaš letne + verige po potrebi. In po verjetnostnem računu in napovedi bo ravno tisti vikend mraz in možnost sneženja.

Ne se sekirat preveč Vadim si se že kvalificiral pri meni.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.953
2.897
113
Ni problema, bi pa tako napisali/odgovorili, ne pa da ne ustrezajo mojemu vozilu.

Pa ne pričakujem tega zastonj.

Evo ravnokar dobil njihov mail, da so še enkrat preverili in mi lahko naročijo gume in zmontirajo.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.953
2.897
113
Saj nisi prebral od začetka?

Imajo oznako MO, pa sploh ni guma bila vprašanje ampak original platišče, ki paše na ene 4 modele vozil iz palete. Se mi je potem opravičil, ko sem mu COC poslal, da ni vedel da paše tudi na moj avto - jaki prodajalec, sigurno tvoj poljski sorodnik.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.841
1.651
113
Saj nisi prebral od začetka?

Imajo oznako MO, pa sploh ni guma bila vprašanje ampak original platišče, ki paše na ene 4 modele vozil iz palete. Se mi je potem opravičil, ko sem mu COC poslal, da ni vedel da paše tudi na moj avto - jaki prodajalec, sigurno tvoj poljski sorodnik.
Sem prebral od zacetka, ocitno ti nisi pisal od zacetka.