ali je DOBAVNICA obvezen dokument?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Če nimaš pogodbe/menic ti tudi dobavnica ne koristi kaj dosti, kaj boš najel sodnega izvedenca, da bo dokazal, da se je točno tista oseba podpisala, pa še to je ponavadi navadna kraca kakšnega zaposlenega, ki pač pride po robo

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.420
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če nimaš pogodbe/menic ti tudi dobavnica ne koristi kaj dosti, kaj boš najel sodnega izvedenca, da bo dokazal, da se je točno tista oseba podpisala, pa še to je ponavadi navadna kraca kakšnega zaposlenega, ki pač pride po robo

Zato pa čitljivo napišem njegov priimek zraven, pa še registersko!

Ne jebe....nikogar. Vedno dam v podpis dobavnico oz račun, če ga takoj kasiram.

Lp

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
in če maš ti pogodbo in menico, nimaš pa dobavnice?

mam spor. sodišče pravi ali imate naročilnico..imam..imate dobavnico, zapisnik..nimam..torej vam ni dolžan..ja pa uporablja..ali imate dobavnico, zapisnik. pika

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Zato pa čitljivo napišem njegov priimek zraven, pa še registersko!

Ne jebe....nikogar. Vedno dam v podpis dobavnico oz račun, če ga takoj kasiram.

Lp

No, takole tudi mi delamo. Če je lastni prevzem blaga mora biti oseba najavljena, se napiše ime in priimek tiskano, ter podpis + registrsko. En izvod dobi stranka, enega obdržimo mi. Če zadevo dostavljamo, stranka podpiše dobavnico, da je blago v brezhibnem stanju (šofer počaka). Če je blago poškodovano, stranko to napiše na dobavnico, zavrne blago in se podpiše, prav tako šofer, da je blago prejel nazaj.

Na dan imam približno 30 zahtev po podpisanih dobavnicah in približno 7-8 variant sodišča, kjer je dobavnica izredno pomembna!

I

Izbrisan uporabnik 474

Mene računovodkinja za jajca obesi pod strop, da grem po kakšen material, pa ji ne predložim dobavnice. Nam, ki nismo iz tega "ekonomskega" foha se verjetno zdi glupa,da je treba predlagat 1001 papir, ampak sam podpiram tezo, da red mora bit. Pa četudi grem kdaj do kakšnega dobavitelja in ga prosim za kopijo dobavnice, ker svojo po pomoti založil/izgubil/jo je pojedel pes.

Sem pa se ravno prejšnji teden pogovarjal z enim od dobaviteljev. Firma naročila material, katerega so prišli iskat zaposleni tiste firme (3. različni). Na dobavnico so se nekaj nakracali in noben ni bil pozoren. Šef podjetja pa zdaj trdi, da robe ni nikoli dobil. So poiskali podpisane dobavnice, na srečo so bile varnostne kamere + varnostne kamere na dvorišču (reg. tablice) in zdaj rešujejo probelm...

Takoda - jap, dobavnica je izredno pomemben dokument...

LP
Gargy