Ali imate televizor, gledate TV in zakaj ne....

Ali imate TV?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
---
Sem zasledil nekaj postov določenih forumašev, kjer pravijo, da nimajo TV-ja. Kaj so vaši argumenti za in proti?
Sam TV-ja nimam že 19 mesecev. Ena boljših odločitev v lajfu...

Kaj pa ostali:

Nazadnje urejeno:

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Imam tv, gledam pa šport, znanstvene in humoristične oddaje.
Izogibam se dnevnikom, trenjem in ostalem slamanju, ker me prime, da bi jo stouku.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Doma imamo 1 tv, pa še ta je sam zarad tastarih.

Itak na programih ni nič pametnega za videt. Z malo iznajdljivosti dobiš vse na netu.
Tako, da res ne vidim smisla uporabe tv-ja, razen kot big screen monitor za računalnik
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik matt pravi:
Sem zasledil nekaj postov določenih forumašev, kjer pravijo, da nimajo TV-ja. Kaj so vaši argumenti za in proti?

Mislim, da sva zaenkrat edina.
smirk-1.gif

Enostavno mi je TV preveč pasiven medij. Verjamem, da nekaterim ustreza, da se zleknejo pred ekran in konzumirajo, kar se jim servira. Meni pač ne. Seveda so nam tudi na internetu marsikatere (veliko?) stvari enostavno "servirane", ampak izbira je veliko večja, predvsem pa je on-demand.

Imam 24'' IPS monitor in dostojno ozvočenje, tako da tudi kakšni filmi ali serije niso problem.

TV-ja nimam od leta 2001. Pri starših tu in tam v dnevni sobi poškilim na zaslon, ampak slejkotprej končam s kakšno revijo ali knjigo v rokah.

Bottom line je, da enostavno ne vem več, kaj bi sploh gledal na TV. Nobene potrebe tudi nimam po gledanju "kvalitetne" domače produkcije in/ali športnih prenosov, kar sta tudi edinidve stvari (da se jih zdajle spomnim), ki jih sicer ni na internetu.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
Pa sej je ogromno tuje TV produkcije? National, Discovery itd...pa Športa nekaj?

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Pride pa ob tem dejstvu včasih do smešnih situacij.

Se spomnim zgodbe o bakterijah v watercoolerjih.
Na šihtu zjutraj pijem vodo iz coolerja, pa mi reče kolega: "Ti se pa nič ne bojiš?" Jaz uno, meni nič jasno: "WTF? Valda da ne..."
In potem tako v kontekstu enega dneva slišim podobne pripombe in pogovore. Na koncu pogledam RTVSLO.si in vidim kje je trik.

smile-1.gif

PS. res je tudi, da sem v zadnjem letu in pol kupil in prebral toliko knjig, kot prej ne v celem življenju...

Nazadnje urejeno:

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Brez TVja že lepi 2 leti in me niti malo ne mika da bi ga imel. Filmi, serije dokumentarci, vse je na netu. Novice pa prek RSS na telefonu. Bom pa nabavil počasi eno 42" LCD TV, da bo računalnik gor prek HDMI.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.510
7.701
113
TV doma je, gledam zelo zelo redko ker sem izredno malo doma, ko pa sem pa visim na alterju ali pa berem kako knjigo.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jaz ga imam poleg računalnika. Tak majhen tv pa uni digi pretvornik k telefon velik.
TV uporabljam izključno za filme, če je kak dobr film pa ga gledam.
Zdele pišem na alterju tale komentar gledam eno akcijo na TV-ju, poleg tega pa jem pusto skuto....rabim beljakovine, za mišice.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.226
3.586
113
Marlbor
Visi na steni, nobenemu ni v napoto, prižgem včasih ob večerih ali zjutraj, da se prej zbudim.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.301
364
83
Tv imam, namenjen je pa samo temu, da je gor priklopljen PS3, ki streama filme po moji izbiri iz računalnika. Navadnega tv programa ne gledam.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nisem mel "TV-ja" zdaj že 2 leti, kar se škatle tiče imam itak projektor in HTPC. Če sem že kaj pogledal TV sem prek VLC malce.

Zdaj imam pa tudi TV pa gledam bolj malo....fucbal barco to je pa to.
cheer.gif

PS. A kdo proda 50" lep nedelujoč TV, da bom mel na steno nabitga zarad kozmetke, čez se pol itak platno spusti.
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.228
-8.841
113
Gledam kakšen šport, če res nimam pametnejšega za početi. Ostala produkcija je itak poden in je ne spremljam

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.589
493
83
"TV" Uporabljam kot PC in PS3 monitor. IPTV prek PC. Pogledam soliden dokumentarec, šport... Za ostalo je net.
Trenutno je v vogalu Eurosport HD. Ponavadi šport kombiniram z rezultati v živo (zimski športi, F1,.). Ligaški športi so dolgcajt in ne gledam nikoli. Nakladanja v studijo zelo redko poslušam. Včasih sem IPTV uporabljal za glasbeno podlago. Sedaj je to vlogo prevzel AVreciver in internetni radio kot vir.
Gledam večinoma kanale z čimmanj reklam. Če pa že pa med blokokm mal po forumuh ali novičke ali,...
To seveda gre le kadar sem sam "šef" pred ekranom. Sicer pa tudi prek prenosnika pogledam kak šport, če je glavni ekran zaseden.