Ali gre zopet za nateg

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ko boš ti žrtev, boš mnenje "obrnil za 360 stopinj"...

Če se nekdo obrne za 360 stopinj gleda kam?
17758-icon_confused.gif

geometrija.press
Nisi preveč razgledan, kaj?

Naj ti pomagam:
Če komu ni všeč moja muzika, naj se obrne za 360 stopinj in gre stran! (Fredy Miler)

(čeprav je baje Cimetorič tudi imel nekaj takega)

zakon

Guru
16. maj 2008
8.851
870
113
toti Maribor
Ne ne jem z leseno žlico. Zdaj, pa mi daj eden pameten razlog, zakaj bi kupoval z plačilnimi karticami preko interneta. Do sedaj sem kupoval preko interneta kar nekaj stvari, pa sem vedno plačal po povzetju. Imam svoja načela in se jih držim, zato je brezveze debatirat o tem zakaj ne, pa saj je varno itd.
wink-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
zato ker ti skoraj nihče ne bo iz tujine pošiljal stvari po povzetju, še posebej ne raznih fotoaparatov, laptopov itd...

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.743
57
48
Pametnih razlogov je več:
- hitrost nakazila (paypal)
- cenovno ugodno (ni stroška plačila po povzetju)
- enostavno (vse iz naslonjača)
- zavarovanje pri paypalu
- prodajalci iz tujine neradi pošilajo po povzetju
- ....

zakon

Guru
16. maj 2008
8.851
870
113
toti Maribor
Hebeš tujino. Imaš pri nas dovolj ponudbe. Samo zaradi cene kupovati v tujini se mi ne zdi smiselno. Argument: ko boš imel težave z izdelkom boš videl kako in kaj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Klic na servis, drug dan pred hišo kombi z novim izdelkom.
Od slovenskega prodajalca tega v bistvu še videl nisem.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Hebeš tujino. Imaš pri nas dovolj ponudbe. Samo zaradi cene kupovati v tujini se mi ne zdi smiselno. Argument: ko boš imel težave z izdelkom boš videl kako in kaj.

Samsungov fotoaparat kupljen na pixmanii, v garanciji popravljen v Sloveniji - kje natančno je težava?

jello

Guru
22. sep 2008
10.360
3.921
113
1. primer: Poslal fotko na nizozemsko (ker je izdelek zbledel, pa po mojem mnenju v enem letu še nebi smel tolk, skratka lahko bi bla stvar debate), čez 14 dni sem dobil na vrata nov del in opravičilo. Šlo je za izdelek v vrednosti 1.200€. Zdaj imam dva.

SLO uvoznik za to firmo je vmes propadel, potem pa je kakše pol leta trajalo da se je našel nov in še kakšno leto da je rešil rekamacije tistih, ki so kupili v SLO. Poleg tega pa sem pri nakupu prihranil skoraj 300€.

Tako da....v mojem primeru bi se s tvojo logiko kar konkretno nategnil.

2. primer: po dolgem času kupil spet nekaj v trgovini (TV). Stvar je delala točno en teden. Če bi kupil preko neta jim vrnem, rečem hvala, dobim denar nazaj in imam čez dva dni novo. Tako pa so me poslali na servis, tam so imel TV 14 dni, dokler niso dobili nove elektronike....no stvar zdaj dela.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.851
870
113
toti Maribor
Kaj sem jaz mogoče rekel, da ne kupujem preko neta? Rekel sem samo, da ne plačujem z plačilnimi karticami preko neta. Kupim samo, če je plačilo po povzetju!!!

jello

Guru
22. sep 2008
10.360
3.921
113
Se pravi vse kar je čez mejo in kar je večjih zneskov večinoma (99%) odpade. Saj nima nihče nič proti, vsak zase že ve. Jaz sem samo navedel primere ko so razlogi zaradi katerih se teh nakupov otepaš (garancija) večinoma skregani z logiko. In zdravo pametjo tudi.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.851
870
113
toti Maribor
Otepam se nakupov preko meje zaradi tega, ker v večini primerov ni možno plačati po povzetju. Sem že kupil marsikaj preko neta pri nas, tudi v večjih zneskih. Zaenkrat sem dobil pri nas vse kar sem rabil. Sem bolj pesimistične narave in če je neka stvar v tujini 50% cenejša, potem sigurno nekaj ni v redu. Vsaj po mojem.